Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Öğretici Bilgiler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ogretici-bilgiler/)
-   -   Düğünlerde Pasta Kesme (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ogretici-bilgiler/26142-dugunlerde-pasta-kesme.html)

bluemoon24 29-12-2008 11:48 AM

Düğünlerde Pasta Kesme
 


Buğday, tarih

boyunca bereket, doğurganlık ve mutluluğun sembolü olduğundan başlangıçta, düğün

törenlerinde, iyi temenniler gelinin başına buğday dökülerek sunuluyordu.

Evlenmemiş veya evlenmeyi bekleyen genç kızlar, kısmetleri açılsın diye bu

buğday duşunun kendilerinin de başlarına isabet etmesi için uğraşırlardı. Tıpkı

günümüzde, gelinin elindeki buketten fırlattığı çiçekleri aynı inanışla

yakalamaya çalışan genç kızlar gibi. Romalılar devrinin başlangıcında

aşçılar çok saygın bir meslek grubunu oluşturuyorlardı ve bu aşçılar milattan

yaklaşık 100 yıl önce adeti biraz değiştirdiler. Bu buğdaylarla küçük, tatlı

kekler yaptılar. Kekler şüphesiz gelinin başına atmak için değil, yemek içindi,

ama bir şey atmayı alışkanlık haline getirenler bu tatlı kekleri de gelinin

başına atmaya devam ettiler. Daha sonraları bu adetin devamı olarak,

düğüne getirilen keklerin bereket getirmesi için gelinin başı üstünde

ufalanması, ardından da evlenen çiftin bu kek kırıntılarını birlikte yemesi gibi

bir adet başladı. Zaman geçtikçe misafirler de evlerinden getirdikleri fındık,

fıstık, kurutulmuş meyveler ve bala bulanmış bademlerle düğün törenine katkıda

bulunmaya başladılar. Adet hızla Avrupa'nın batısına, oradan da

İngiltere'ye geçti. İngiliz aşçılar kekleri bir çeşit biraya batırıp kendilerine

has düğün pastalarını yarattılar. Ortaçağın başlarında ise bu adet bir süre

unutuldu. Gelinin başına buğday ve pirinç dökülmesi tekrar moda oldu. Ne

zaman ki, dekoratif ve süslü bisküviler, yağlı çörekler ortaya çıktı, adet yine

değişti. Misafirler bunları evlerinde yapıp düğüne getirmeye başladılar.

İngiltere'de ise bu getirilenler üst üste yığılmaya başlandı. Yiyecek yığını ne

kadar yüksekse o kadar iyi, o kadar çok bereket habercisi idi. Evlenen çift bu

yığının üzerinden birbirlerini öptükten sonra öncelik gelinde olmak üzere

yiyecek tepeciğinin yenilmesine başlanıyordu. İngiliz ve Fransız aşçılar

arasındaki yaratıcılık, en iyi, en dekoratif ve en lezzetli pastayı yapma yarışı

süreci içinde düğün pastası adeti de yayıldıkça yayıldı, düğün törenlerinin

olmazsa olmazları arasına girdi.



Ü-V-Y-ZŞ-T-USP-RN-O-ÖMJ-K-LH-I-İGE-FC-Ç-DBAY-ZU-Ü-VŞ-TSP-RO-ÖN


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:43 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.