![]() |
eskiden 5′de devre olur maç 10′da biterdi, Skor 9-9 olunca maç 11′e uzardı. ◦ Topu en az saydıran kaleye geçerdi. ◦ Üç korner Bir penaltıydı ... ◦ En iyi oynayan iki kişi aynı takımda yer alamazdı ◦ Maçlar minyatür kalede oynanıyorsa, penaltı boş kaleye ters şekilde topukla vurulurdu. ◦ Abanma ve burun vurmak yoktu, vurulursa eleştirilip küfür edilirdi. ◦ Maçların hayali kale direkleri arası adım ile sayılır, olmaları gereken yerler iki taş ile işaretlenirdi. ◦ Anne-baba çağırınca Kara Şimşek, Cüneyt Arkın başlayınca maç otomatikman biterdi. ◦ Topu patlatan parasını öderdi ◦ Takımlar kurulurken ilk oyuncuyu seçme hakkı, adım almayı iyi bilenindi. ◦ Kaleci topu 3 kere sektirirse rakibe Açılsana 3 kere sektirdim derdi rakip açılırdı. ◦ Top insanın pek münasip olmayan bir tarafına gelirse işetilirdi ◦ Penaltılarda kaleci değiştirilirse 2 penaltı atılırdı. Eğer ilk penaltı gol olursa ikincisi atılmazdı. ◦ Frikiklerde baraj mesafesi, frikiği kullanacak olan kişinin kocaman 3 adım atmasıyla belirlenirdi. ◦ Top, oyun alanı içerisindeki herhangi bir arabanın altına kaçarsa büyük bir şevkle arabanın altına yatılıp top alınırdı. ◦ Topu ilk kim kaparsa o takımda başlardı. ◦ Gol olduktan sonra eğer tartışmalar olursa ve golü yiyen takımın bir oyucusu golü kabullenirse gol yiyen takım 360 derece dönerek durumu kabullenirdi. ◦ Eğer bir oyuncu faule maruz kalmışsa ama devam etmek istiyorsa, rakip futbolculardan birinin yürümesini dahi bahane ederek: “Adamın devam ediyor.” derdi. ◦ Atan alır mevzusu vardı. Eğer top kime çarpıp abuk zubuk biyere kaçmışsa topun gittiği yer neresi olursa olsun koşa koşa gidip alırdı. ◦ Eğer kaleci dahil herkes çalımlanmışsa kale çizgisinde yere yatılarak topa kafa vurulurdu ◦ Top kalecinin elinin uzandığı noktadan daha yüksek geçmişse aut sayılırdı (alinti) |
Cevap: eskiden Teşekkürler...:) hepsi çok güzeldi kavgalar,atışmalarda olurdu hepsi çok tatlı şeylerdi ve bunları yaşadığım için hem çok şanslıyım hemde çok mutluyum :):) |
Cevap: eskiden Bir de maç başlamadan önce herkz bi futbolcuya bürünürdü ya - ben maradonayım * hayır ben -olm sen kalecisin ! * hee tamam ozaman y7892600 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:00 PM. |