Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Nöroloji (http://www.hayatimdegisti.com/forum/noroloji/)
-   -   Kadınlarımızı migren vuruyor (http://www.hayatimdegisti.com/forum/noroloji/10428-kadinlarimizi-migren-vuruyor.html)

dogan_blade 28-06-2008 03:18 AM

Kadınlarımızı migren vuruyor
 

http://www.gazirazzi.net/imgeler/1198251573.jpg

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görev yapan Prof. Dr. Cankat Tulunay, Türk halkının yüzde 90'ının yaşantısının belirli dönemlerinde baş ağrısı çektiğini söyledi. Ağrıdan en çok etkilenenler ise kadınlar.

Tulunay, yaptıkları araştırmalarda kadınların daha çok baş ağrısı çektiğinin anlaşıldığını belirterek, ''Türkiye'de hiç başım ağrımıyor diyenlerin sayısı yüzde 4 ile 6 arasında'' dedi.

Araştırmalara göre kadınların yüzde 11, erkeklerin yüzde 3.7 çocukların ise yüzde 2'sinin migren hastası olduğunu vurgulayan Tulunay, ''Baş ağrısı önemli oranda iş gücü ve iş verimi kaybına neden oluyor. Kadınlar hormonel dengeler nedeniyle daha fazla baş ağrısı yaşıyor" dedi.

Tulunay, ''Türkiye'de yüzde 11'inde migren bulunan kadınların işe gitmemesi, gittiğinde çalışamaması ve kullandığı ilaçlar nedeniyle ülkemizde yılda 300 milyon dolar civarında ekonomik kayıp oluşuyor'' diye konuştu.

En önemli nedenlerden biri stres

Baş ağrısının en önemli nedenlerinden birinin stres olduğuna dikkat çeken Tulunay, her türlü stresin baş ağrısına yol açabileceğini söyledi.

Tulunay, baş ağrısı çekenlerin büyük bir oranının hastalığı önemsemediğini ve doktora gitmediğini ancak başkasının ilaçlarını kullandığını söyledi.

Ağrı çekenlerin mutlaka doktora başvurması ve hastalığının teşhisinin konulması gerektiğini belirten Tulunay, ''Mutlaka doktor kontrolünde ilaç alınması gerek. Komşunun baş ağrısına iyi gelen ilaç size iyi gelecek diye bir kural yok. Yanlış ilaç kullanımı kişilerin ölümüne bile neden olabilir'' dedi.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.