Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Nefes Çalışmaları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/nefes-calismalari/)
-   -   Nefesinizi yeniden programlamak ister misiniz? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/nefes-calismalari/6111-nefesinizi-yeniden-programlamak-ister-misiniz.html)

cent 19-04-2008 05:10 PM

Nefesinizi yeniden programlamak ister misiniz?
 


Nefesinizi yeniden programlamak ister misiniz?


Geçen hafta başladığımız Nefes Atölyesinin bu haftaki konusu; nefes alışverişimizi yeniden programlama üzerinedir. Yeniden programlandırmak; Solunumda boşluklar bırakacak şekilde nefes alışverişlerini yeniden yapılandırmak veya daha önce nefesle çalışanların solunumlarını daha da geliştirerek fizik duygu ve düşünce düzeylerini daha iyi bir duruma getirmelerini sağlama çalışmasıdır.



Sizin kontrolünüzde olmayan ve asla neye hizmet ettiğini bilemediğiniz nefes alış verişlerinizi sağlığınız ve yüksek yararlarınız açısından disiplin altına almamız gerekir. Doğumdan sonraki ilerleyen zaman içinde pek çok sebebe bağlı olarak bozularak ilk günün orijinal yapısından uzaklaşan solunum düzeninizi yeniden yapılandırmanız birçok açıdan çok önemlidir.



Diyafram kullanımı ile ciğerlerin tamamını kullanmayı öğrenmeye başlarken, belli bir ritim dâhilinde dakikada yapılan solunum sayısını en aza indirip kapasiteli nefesler almayı öğrenmeniz; uzun, sağlıklı ve farkındalıklı bir yaşam için olmazsa olmaz önem taşır.



Dünya sağlık teşkilatının verdiği rakamlara göre sağlıklı bir insanın dinlenme anında solunumu 8 - 12 solunum arasında olmalıdır. Oysaki siz bu konuda eğitim almamış bir kişi olarak herhangi bir dinlenme anında elinize bir saat alıp bir dakika içinde yaptığınız solunum sayısını objektif olarak sayacak olursanız, dakikada 20 den fazla solunum yaptığınızı görebilirsiniz.



Uzun ömür, sağlıklı ve farkındalıklı bir yaşam için solunum sayınızı dinlenme anındaki ölçümlerde 12 sayının altına indirebilecek bir yeterlilik ve alışkanlık kazanmalısınız. Nefes Teknikleri çalışarak nefes döngüsünü en iyi şekilde yapılandırmanız dakikadaki solunum sayısını 8 sekiz sayının altına indirmenizi sağlayacaktır.



Özellikle stres, panik atak ve anksiyete sorunları yaşayarak ruhsal sağlıklarını kaybetmek üzere olanlar, hayatı bir ego yarışı veya tatminsizlik arayışı olarak deneyimlemeye başlayanlar, yaşamın güzellikleri yerine acı ve zorlukları daha fazla hissetmeye başlayanlar, freni patlamış kamyon gibi nereye, ne zaman çarpacağı belli olmayan başıboş gidişlerinin farkına varanlar nefes alışverişlerini kontrol alabildiklerinde bir anda her şeyi tersine çevirebilir ve yaşamın bütün olumsuzluklarını istedikleri yönde düzeltebilirler.



Diyafram kullanımı ve ciğerlerin tamamının kullanılması gerçekleştirilerek kalp ve damar basıncı, nabız sayısı, hormonal aktivasyon, metabolizma hızı yavaşlatılarak yaşlanmaya karşı önlem alınabilir. Bunun doğal sonucu olarak daha uzun, daha sağlıklı ve daha farkındalıklı bir yaşama geçilebilir.



Nefes döngüsü oluşturmak, solunum sayısını azaltarak nefeste boşluklar yaratma çalışması aşağıda belirtildiği gibi iki farklı alanda ve farklı zamanlarda gerçekleştirilecektir.



21 / 04/ 2008 Pazartesi 19-30 Suadiye- Bizden Bir’e Gelişim Merkezinde

REZ: 0216 384 71 41 – 42 CEP: 0532 737 67 71



07/ 05/ 2008 Çarşamba 19.30 da Taksim-Bilgi Paylaşım Derneğinde

REZ : 0532 6128517 ( Dina )



mustafa kartal




http://mkartalll@yahoo.com

http://www.nefesteknik.azbuz.com/index.jsp
http://groups.yahoo.com/group/pramit
http://www.facebook.com/group.php?gid=13761255273
0555 697 50 64





WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.