Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Nefes Çalışmaları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/nefes-calismalari/)
-   -   taşikardiyi nefes alışverişleri ile düzeltmek (http://www.hayatimdegisti.com/forum/nefes-calismalari/329285-tasikardiyi-nefes-alisverisleri-ile-duzeltmek.html)

ECEM18 21-04-2009 02:17 PM

taşikardiyi nefes alışverişleri ile düzeltmek
 
Taşikardiyi nefesle düzeltmek

Taşikardi, kalbin güşlü vuruşlarla kendini hissettirerek dakikada atış sayısını 100 sayısının üstüne çıkarması durumudur. Birçok nedene bağlı olarak ortaya çıksada daha çok psikolojik bir sebebe bağlı olarak gelişir. Nedenleri bulunarak düzeltilmesi gerekir.

Normalde, kalpte kasılma sinüs düğümü dediğimiz odaktan yönetilir. Bu odak, diğer otomatik odaklara göre daha baskındır ve kalp atımını kontrol altında tutar. Bu ileti sistemini etkileyen parasempatik ve sempatik sinir sistemi arasındaki dengenin bozulması taşikardi dediğimiz durumu meydana getirebilir. Taşikardi ortaya çıktığında denge sempatik sinir sistemi lehine bozulmuştur.

Vücuttan stres, kaygı, heyecan, korku, uyarıcı madde, ilaç alımıyla uyarılan adrenalin ve noradrenalin adlı hormonlar sinüs düğümündeki kasılma sayısını artırırlar. Kalp içindeki iletim hızını artırarak dakikada 100 veya daha yüksek uyarı oluşumu sağ-larlar. Bu şekilde kalbin uyarılması, kalbe gelen parasempatik sistemin kalbi uyaran sinirinden salgılanan asetilkolin adlı hormon ile kalbin yavaşlaması esasına dayanan sisteme baskın olur, kalp hızı artar. Bu baskın oluşun sebebi, özellikle adrenalin hor-monunun uyarması kaynaklıdır.

Bu durumda kalp uyarısı üzerinde normalde parasempatik sistemin etkili olması gerekmesine rağmen, sempatik sistem baskındır. Nefes teknikleriyle sempatik sistemin gücünü ve uyarılarını artırarak kalbin ritimlerinden sorumlu sinüs düğümü üzerinde parasempatik sistemin etkisini azaltabilirseniz, kalp ritmi bozukluğunuz yani taşikardiniz düzelecektir. Bunun sağlanması ve sempatik sistemin desteklenmesi için birçok teknik olmasına rağmen en kısa ve kolay olarak 3 dakika süresince sol burun deliğinizi parmağınızla kapatmanız ve sadece sağ burun deliğinizden derin ve seri nefesler alıp vermeniz yetecektir.

mustafa kartal


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:33 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.