Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Nefes Çalışmaları (http://www.hayatimdegisti.com/forum/nefes-calismalari/)
-   -   denge ve uyumda nefesin etkisi (http://www.hayatimdegisti.com/forum/nefes-calismalari/227071-denge-ve-uyumda-nefesin-etkisi.html)

ECEM18 05-02-2009 03:58 PM

denge ve uyumda nefesin etkisi
 
Denge ve uyum

Nefesi ile çalışmaya başlayan kişi, varlığını oluşturan bütün parçaları, bir tek bütünlük oluşturacak şekilde bir araya getirmeyi öğrenir. Nefes, her şeyin birliğini ve bütünlüğünü sağlar. Farkındalık genişletilip, bütünün sonsuzluğunu kavrandığında aynı zamanda her şeyin birbiri ile ilişki içinde olduğu da görülür. Denge ve uyum, orta yolda kalabilme ve yaşama devam edebilme yani nefes alma farkındalığıdır. Yükselen ve değişen dalganın üzerinde sörf yaparak dengede kalma başarısıdır. Nefes, İyiyi kötüyü ve tüm zıtlıkları dengelemenin tek yoludur.

Var olan her şey yin ve yang adı verilen iki gücün etkileşmesinden oluşur. Evrendeki tüm varlıklar; bu iki karşıt, birbirini iten ve çeken ama aynı zamanda birbirini dengeleyen gücün değişik oranlardaki karışımıdır. Dışarı doğru büyüme dürtüsü yang ve içeri doğru büyüme dürtüsü yin tüm evreni özetler (kozmos-kaos). Amaç uyum ve denge arayışıdır. Evrenin yaratılışı gibi insanlarda yang ve yin arasındaki etkileşime göre düzenlenmişlerdir. Bu iki sistemin etkileşmeside ortaya ch’i /prana /orgon/ enerji vs.. adı verdiğimiz gücü ortaya çıkarır.

Uzak doğu bilgeliği Enerjinin tüm vücudumuzu saran bir iletim sistemiyle tam 32 hat üzerinde kesintisiz olarak dolaştığını anlatır. Dolaşımdaki tıkanıklık ya da aşırılığın o enerji hattıyla ilgili organlarımızda, salgı bezlerimizde; hücrelerimizde dengesizlik durumu yarattığını, duygu ve düşüncelerimizi de olumsuz şekilde etkilediğini ifade eder.

Nefes ustaları solunumları ve zihni birleştirip; yaşam güçlerini denetim altına almalarını sağlayacak Nefes teknikleri geliştirmişlerdir. Onlara göre enerji, bedenimizde kanallar ya da meridyenler olarak bilinen yollar aracılığıyla dolaşır. Bu yollar yin ve yang kanalları olarak temeldir. Bu iki kanalın varlığı evrendeki denge halinin oluşması için gereklidir.

Bireysel varlığımızı yaşatabilmek ve var olmaya devam ettirebilmek için solunumu kullanılarak beden, zihin ve duygularımızda uyum ve denge sağlarız. Solunum yapmaktan söz ederkende aslında kendimizi en iyi şekilde dengelemekten bahsederiz.

Nefes bütün felsefe ve düşünce sistemlerinde bir aracı olarak kabul edilir. Düşünce ve beden arasında köprü olduğu ifade edilir. Bütün dinler, ezetorik ve okült çalışmalar, kendini bilme, kendini arama ve erdemlilik çalışmaları, Hipnoz ve şifa teknikleri kendi amacına uygun bir belirleyici ve dengeleyici olarak nefesi kullanır.

Nefesin fizik beden üzerindeki etkisi otonom sinir sisteminin sempatik ve parasempatik bölümleri arasındaki denge ile ilgilidir. Vucut ısısının, kalp atış sayısının ve damar basıncının, yaşamın devamı için oluşmuş olan asit ve baz elektrolit dengesinin tek belirleyicisi nefes alış verişleridir. Beynin çalışma düzeyleri, hormonlar ve sinir sistemi arasındaki iletişim ve dengeyi yine nefes alış verişleri belirler. Beynin iki yarım küresi arasındaki denge ve uyum yine nefesin sorumluluğundadır. Dikkat ve gevşemenin, alfa bata, teta, delta dalgalarının, sevgi ve nefretin, itilim ve çekilimin, uyku ve uyanıklığın dengesini hep nefes alışverişleri belirler.

mustafa kartal


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:04 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.