Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Ne Yapmalı? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ne-yapmali/)
-   -   Yaz mevsiminde beslenme nasıl olmalıdır (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ne-yapmali/626159-yaz-mevsiminde-beslenme-nasil-olmalidir.html)

Banu Demirci 03-07-2017 12:50 PM

Yaz mevsiminde beslenme nasıl olmalıdır
 
Yaz mevsiminde nasıl besleniyorsunuz? neler tüketiyorsunuz acaba? ben daha ziyade sıvı şeyleri tercih ediyorum ama bu da ben de bir korku yarattı acaba yeterli miktarda protein karbonhidrat vs alabiliyor muyum diye. Hatta bir ara protein tozu mu tüketmeliyim diye bile düşündüm! bunun da önüne geçebilmek adına beslenmeme dikkat etmeye başladım ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Evet bu sıcaklarda neler tüketmeliyiz?
Öğünlerinizi atlamayın; sık sık yapılan öğünler, metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olacak ve besinlerin yağ olarak depolanmasını önleyecektir.
Su tüketiminizi artırın, Ortalama yetişkin bir bireyin vücudunun % 55–75 i sudur. Suyun; besinlerin emilim ve sindirim sırasında hücrelere taşınması, kabızlığın önlenmesi, vücut organlarının ve dokularının korunması, toksinlerin vücuttan arındırılması gibi birçok görevi vardır.
Tuz tüketiminizi azaltın, Özellikle yaz aylarında, sıcaklığında artması ile birlikte ödem oluşma riski artacaktır. Başta tuz olmak üzere turşu gibi yiyecekler ödem oluşturabileceğinden tüketim miktarına dikkat edilmelidir.
Salatalar yağlı soslar yerine limon, sirke ve bir parça sıvı yağ ile tatlandırılabilir.
Kan şekerimizi hızlı yükselten, beyaz un ve beyaz undan yapılmış besinler yerine lif içeriği yüksek tahıllı – kepekli besinleri tercih etmeliyiz. Kızartma yöntemini özellikle yaz aylarında kullanmamaya özen göstermeli, hayvansal yağlar yerine bitkisel yağları tercih etmeliyiz ve ölçülü kullanmalıyız. Günlük fiziksel hareketimizi arttırmalıyız. Özellikle açık hava da yapılan fiziksel aktiviteleri tercih etmeliyiz. Egzersiz sonrasında myprotein ürünlerini kullanabilirsiniz, gereklii proteini kolaylıkla geri kazanmanızı sağlayacaktır.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:22 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.