Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Ne Yapmalı? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ne-yapmali/)
-   -   DÜŞÜNCE VE DUYGU FIRTINALARI -1 (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ne-yapmali/626103-dusunce-ve-duygu-firtinalari-1-a.html)

icazet 30-04-2017 05:13 PM

DÜŞÜNCE VE DUYGU FIRTINALARI -1
 
Belirli nesne, olay veya bireylerin insanın iç dünyasında uyandırdığı izlenim.

Önsezi

Duygunun tanımı bu şekilde. Pratikte bazen yoğun bazen seyrek sürekli olan bu sistem düşünce ve buna bağlı obsesyonik zincirler eşliğinde oluşur. Nörolojik etkileşimleri lütfen araştırın. Yani duygu nasıl oluşur? Biyolojik süreçlerini öğrenin. Bildiğimizi dönüştürmek kolaydır. Bu sözlerim kendini arayan insanlara. Sayın Sarızeybek'in dediği gibi ''Kendi potansiyelini keşfetme cesareti gösterebilmiş gerçek kişilere, çatlama cesareti gösterebilmiş tohumlara adanmıştır.''



Uygun bir vakitte sırtüstü uzanıyoruz. Gözlerimizi kapatıp rahat pozisyona ulaşıyoruz. Gözlerimiz kapalı, müzik yok! Doğrudan nefesimizi saymaya başlıyoruz. İçimizden alırken 1 verirken 2 alırken 3 verirken 4 diye sayıyoruz. 10 a kadar. Al 1 ver 2 10 a kadar. Ardından alıp verince 1 alıp verince 2 diyoruz 10 a kadar. Tabi burda 10 dan sonra tekrar 1 e dönüyoruz. Rahatladığımızı, neredeyse uykunun çökeceğini hissettiğimiz anda saymayı bırakıp sadece nefesi izliyoruz. Nefes burnundan giriyor aşağılara iniyor minicik bir zaman da 'an'da duruyor. Ve aynı şekilde gidiyor. Bu aşamadan sonra nefeslerimizi seri alıyoruz. Bak hızlan veya yavaşla demiyorum. Alıyorsun veriyorsun. Bekleme yok. Seri şekilde nefes alıyorsun hop geri dönüyor. Bu seriliğin içinde ki o kıvrımları, o minik anları zevk et, seyret. Rüyaların, hülyaların, sevigilinin, çocuğunun, işinin, dersinin, olumlu ve olumsuzun içine atlama. Sıkıntı mı geldi, gelsin. Kaşıntın mı var? Nefes var. Tepki yok. 10. Katta bir apartman dairesinde bacağını yılan mı ısırıyor? Arkadaşın sana ihanet etti sevgilinde terk mi etti seni? Derslerin mi kötü? Hayır. Nefese dönüyoruz. Ayrılmak yok. Bu sefer değil. İçinizden ''Allah'ın ipine (Kur'an'a) sımsıkı sarılın, parçalanıp bölünmeyin.'' nidası gelsin. Ama Nefese döndüğünüzde bunu düşünmek yok. Zihin hemen yeni bir tezgah kurup size Sırlı! Tefekkürler yaptırmak istetecek. Hayır şuan değil. Sizi kosmosa götürecek. Bir ağaçla, kuşla, melekle görebilirsiniz hayalen. Hayır. Havalanıyorsunuz, yerden yükseliyorsunuz ne kadar heyecan verici? Hayır. Aldırmayacaksın şuan değil. Nefesle kayıp gideceksin, zamanla.. Işık yağmurları, güzellikler sarhoş edecek. Bedenin adeta uçuyor. Yüklerinden arınmışsın gelecekte bu yaşadıklarını başkasıda yaşasın onlara da öğret demi? Hayır. Güzel bir spritüel okul kurup herkesi aydınlat demi? Çevrende insanlar olsun! Hep sevil işlerin hep yolunda gitsin demi? Bunlar da birer engeldir. Şuan değil. Burda bırak. Ötesine gitme. Bu şekilde devam edersen ötesininde bekçisi gelir bulur seni.

Son olarak yolda yürürken aşağı yani ayağınızı ve yürüyebilecek kadar önünüze bakarak yürümek zihnin derli toplu olmasına fayda sağlar. Bakarken yerin üzerinde aktığınızı hisseder 'an'da yürürsünüz.
Sorular sorabilirsiniz, genel olarak özel farketmez.
Selâm ile..


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:31 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.