Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Ne Yapmalı? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ne-yapmali/)
-   -   Sorgulamaktan Çekinmeyin (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ne-yapmali/625852-sorgulamaktan-cekinmeyin.html)

ercankrdk 29-07-2016 12:40 PM

Sorgulamaktan Çekinmeyin
 
Bu güne kadar, bizden daha önce yaşamış insanlardan inançlar ve davranışlar kopyaladık durduk. Kopyaladığımız inanç ve davranışların bize uygun olup olmadığına bakmaksızın, hayatımızı bu temeller üzerine kurduk. Çevremize uygun şekilde hareket etmeye çalıştık veya buna zorlandık. En büyük hatamız ise gelen bilgiyi sorgulamadan, araştırmadan kabul etmemizdi. Günümüz artık bilgi çağı ve bilgiye hızlı bir şekilde, anında ulaşabiliyoruz. Dünyanın neresinde olursanız olun yada hangi dili konuşuyor olursanız olun, istediğiniz bilgiye anında erişebilmek olağan üstü bir şey.

Yakın çevrenizdeki insanlar diğer insanlardan bilgi kopyalayarak kolay yolu seçmişlerse, dikkat edin tehlikedesiniz. Çünkü; araştırmayan, eski davranış ve tutumu devam ettiren bu insanlar, yaptıklarını ve öğrendiklerini (kopyaladıkları bilgiyi) size karşı savunacaklar. Sizin de onlar gibi düşünmenizi ve onlarla hareket etmenizi isteyecekler. Hatta sizin araştırmacı ve sorgulayıcı duruşunuz, onları rahatsız edecektir. Rahatsız edecek çünkü; süre gelmiş tutum ve davranışları onların cesaret edemediği farklı bir açıdan ele alıyor olacaksınız ve toplumla birlikte değil, kendi iradenizle hareket ediyor olacaksınız. Yani herkesin su çıkardığı kuyudan değil, kendi kuyunuzdan çıkardığınız suyu kullanıyor olacaksınız. Bu özgürlük adına atılan ilk adımlardan birisidir. Toplumun bağlanmak ve boyun eğmek zorunda kaldığı yargılar karşısında, olayları farklı biçimde ele alarak, siz dik bir şekilde duracaksınız.

Örneğin; başarı ve başarısızlık konusunda, başarısızlığı deneyimlemiş bir insan, toplumca mağdur olarak görülür ve tekrardan farklı konularda atılım yapması istenmez. Çünkü, başarısız olmuştur ve tekrar başarısız olacağından korkulur. Ayrıca toplumun zamana karşı yarışı da göz önüne alınarak başarısız mağdur kişi, bir an önce kendisini garantiye alacak şeylerle uğraşması gerekir. Oysa toplum yargılarından araştırma ve sorgulama yaparak kurtulmuş ve kendi kuyusunun başında olan kişi için, başarısızlık diye bir şey yoktur. Çünkü içindeki ses bilir ki, kaç defa başarısız olursa olsun, yolun sonu hep başarıya çıkacaktır. Bu kişi başarısızlığından ve başarısından mutlu olacağı yolu seçmiştir. İçindeki ses o kişinin daima rehberidir.

Maalesef zor bir toplumda yaşıyoruz. Hayatı iyi yaşıyorsanız şanslı, hayatı kötü yaşıyorsanız beceriksiz olarak etiketlenen bir toplumdayız. Tüm bunlar bilgisizlikten ve yeniliğe, gelişmeye kapalı olmaktan gelmekte. En önemlisi sorgulamamaktan gelmektedir. Söyleyeceğiniz şey doğruda olsa, çoğu insan kalabalığın hareketine aldanarak, onlarla hareket eder.

Her insanın yaşam serüveni farklıdır. Sizler bu farklılığı korumak adına, kendi iç sesinizi dinleyip, kendi yolunuzdan gitme cesareti göstermelisiniz. Kim ne söylerse söylesin, kim nasıl eleştirirse eleştirsin, bu sizin serüveniniz ve tamamen size ait. Bunun kıymetini bilin.

ada.basar.35 07-03-2018 04:46 PM

Cevap: Sorgulamaktan Çekinmeyin
 
Bir uzmandan destek almak isterseniz ;
Uzmanlık Alanları :
Evlilik ve Aile Terapileri
Bilişsel Davranışçı Terapi Yöntemleri Eğitimi,
Ergen Bireysel Danışmanlık,
Sınav Kaygısı Eğitimi
Yetişkin Bireysel Danışmanlık Eğitimi
Çocuk Wsc-r Testi
Stres Yönetimi Eğitimi
Öfke Yönetimi Eğitimi
Problem Çözme Becerileri Eğitimi
Kriz Ve Çatışma Yönetimi Eğitimi

olan bir Danışman olan Ahmet Bey ile görüşebilirsiniz.
Danışman
WWW. PENTALOJI.COM

romina 26-05-2018 01:54 AM

Cevap: Sorgulamaktan Çekinmeyin
 
Oldukça haklısınız sorgulamaktan korkan bir milletiz.Kim ne der diye düşünüyoruz.Sorgulamak birçok konuyu kapsamalıdır.Örneğin televizyonda izlediğimiz diziler,filmler bizim için ne kadar doğru?Ben oldukça detaycı bir insanım.Herhangi bir konudaki görüşümü kendime saklarım.İnsanlar değiştirmeye kalkar diye.Fakat haksız olsam bile kendi içimde olup biter.Ne kırılan taraf ben olurum ne de onlar.Benim görüşümde olan biri çıktı sonunda yazdıklarınız için teşekkürler.25889


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:28 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.