![]() |
hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? Herkese merhaba; Hayatta şöyle coşkuyla çok istediğim birşey yok.Uluslararası ilişkiler 4. sınıfım.kpss kursuna yazıldım ama sözde sırf boş kalmamak vaktimi çar çur etmemek için.İnsanların amaçları var işte şunu yapacağım diyor,okulu bitirp yurtdışına gidecğeim.araba istiyorum,sevgili istiyorum.Şurada okumak isityorum bi sürü istekleri var.Bende hiçbirisi yok.Ben sadece hangi işi yapacğaıma karar vermek isityorum.Şöyle isteidğim bişey yok.Ne yapacağımı bilmiyorum.Alalha şükür hiçbir sıkıntım yok çok mutluyum,huzurluyum.Kendimle ya da ailemle ilgili hiçbir sorunum yok.Dediğim gibi amacım yok.Tembellikten de değil.Çalışkan bi insanımdır.Kafama koyduğum şeyi yaparım.Yeter ki isteyeyim ama dediğim gibi istediğim bişey yok.Bu ne yapacağını bilememe hangi mesleği hangi işi yapacağını bilememe 2 günlük bir hadise değil üniversiteye başladığımdan bri bunu soruyorum kendime.Yşam koçu ya da psikloğa gitmeyi düşünüyorum.Ankara'da bana öerebileceğiniz iyi bir yaşam koçu ya da psiklog var mı? |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? bu siteyi bulmuşsun, bence şimdilik yaşam koçu ya da psikologu ertelemelisin.. sana bir soru sorayım, neden işe hangi mesleğin senin ilgi alanın olduğunu tespit etmekle başlamıyorsun..??? zaten ön hazırlığın var, ilgin olan mesleği bulmak istiyorsun. o hâlde, neden araştırmıyorsun :)) |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? Neden yaşam koçu olmasın ki, yaşam koçları doğru soruları sorarak, doğru noktalara parmak basarak pek ala kılavuzluk edebilirler. Bence online motivasyon koçluğu alabilirsin. Kaça malolur bilemiyorum. Ben bir site önerebilirim. Orada online koçluk hizmeti veriyorlar. e motivasyon. net. Buradan tayfun topaloğluna ulaşabilirsin dilersen. Bence bunun tam sırası derim ben. Tam hayata atılmak üzereyken zaman ve enerji kaybı yaşamazsın. Ben destekliyorum. :) |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? Alıntı:
|
|
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? e motivasyon. net onun sitesi anasayfa da üstte koçluk al başlığının altında kayıt formu var. Onu doldurun size bir kaç güne kadar dönecektir. |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? |
|
Ben her işi uzmanına danışırım. Gidip komşuya akıl danışmam, ne çocuklarım, ne evliliğim, ne de başka bir şey için. Akıl aldığın insan mutlaka yetkin olmalı. Yoksa kılavuzu karga olan misali işin sarpa sarar. Eskilerin bir sözü var. "Kendi muhtacı geda, kime himmet ede" diye. benim bir kere dilim yandı. Bundan yıllarca önce, hem ben hem de yavrum çok üzüldük. İşte o gün söz verdim kendime bir işi mutlaka bilene soracam. Şimdi her işimi illede bilene danışırım. |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? Yüzyüzeyken duygularını cok rahat anlatamayan biri olarak ilgimi çekti bu konu. Çünkü 16- 17 yaşlarındayken kendimde bi sorun olduğunu farkettiğimde devlet hastanesinde bi psikiyatriste gitmiştim, içimde ateş yanıyo canım acıyo ama ağzımdan acımı anlatıcak kelimeler değil yüzeysel cümleler çıkıyo... E yaşımda küçük, doktorda doğal olarak sınav stresi filan diyip mg,ı çok düşük bi ilaç vermişti. Sonradan başka doktorlara gittiğimde depresyon ve anksiyete bozukluğum olduğu ortaya çıkmıştı. Şimdi çok daha iyiyim çok şükür ama kendimi geliştirmek için iyi olabilir. |
|
|
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? ben telkin dinlemiyorum.Onları suçlamıyorum artık sadece mevcut durum bu.Onları olduğu gibi kabul edeli çoook oldu.Zateno yüzden mutluyum,huzurluyum.Ego sizi sabote etmesin derken tam olarak ne demek istiyorsunuz. |
|
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? önceden istediğim çok şey vardı ama artık istediğim birşey yok.Depresyonda mıyım?Değilim sadece amacım yok.Öyle yaşıyorum.Bu durumumdan memnun değilim ama napayım uğraşıyorum bulmak için.Önceden istediğim çok şey vardı.mesela küçükken bisisklet istedim almadı babam çook istemiştim çoook çünkü herkes bisikletine biniyor topluca ben gelmişim 3. 4. sınıfa hala ilkokul çocuklarının bindiği bisiklete biniyorum.Tekerleri ağırlığımdan böyle inik gibi oluyordu.Sonra okulda halkoyunlarına katılmayı istemiştim ona da izin vermedi babam.Keman çalmayı çok istemiştim.Ona da maddi durumumuz yok diye izin vermediler.Babam herşeye boşverirdi zaten bizimle ilgilenmezdi uzaktan büyüdük biz.Dün aklıma o cd gledi zten onu dinlesem faydası olur mu diye.ben dinledim o cdyi 21 gün neler neler dinlemedim.İşte bizim gibi evlatların kıymeti blinmiyor vardır bunda da bi hayır iti kopuk bi çocuk olsaydık acaba nasıl olurdu. |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? niye kimse yazmıyor? |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? Maksimum başarı kitabını öneririm işine yarayacaktır.. |
|
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? bende öyleydim bir zamanlar çalışkan bir öğrenciydim sırf annem istedi diye we ben istemeye istemeye annemin istediği bölüme gittim hukuk'a ama sonra oturdum düşündüm gerçi bana sorsan ben bile ne olmak istediğimi bilmiyordum ama avukat olmak en son isteyeceğim şeydi diyebilirim... 3. sınıfta bıraktım okulu belki aptal diyeceksiniz..ama okulu bıraktıktan sonra okadar rahatladım ki anlatamam sonra nemi yaptım ewlendim :) dünyalar tatlısı bi oğlum war we inat ettim gittim kursa yazıldım yabancı dil ağırlıklı büro yönetimi we yönetici asistanlığı , ve muhasebe we birincilikle bitirdim neden * ÇÜNKÜ ONU KENDİM İSTEDİM şimdi kilolarımla ilgili takıntım war onuda hallediyorum çok şükür ondan sonra istdiğim tarzda bir iş bulana kadar yorulmadan arıycam ama eğer ben o okulu bitirseydim o diploma orda kalacaktı we ben asla istediğim gibi bi hayat yaşamayacaktım.... |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? mutluyum,huzurluyum.Bir sıkıntım yok çok şükür sadece bir hedefim yok.Ne istediğimi bilmiyorum.İsteidğim hiçbir şey yok.İnsanlar yurtdışına çıkmak orada master yapmak,araba almak,ev almak,işte şurada şu pozisyonda olmak ve daha bi sürü hayaller kuruyorlar.Benim ne dil kursuna gitmek,ne gitar çalmak istiyorum.İsteidğim hiçbir şey yok.Yani böyle coşkuyla isteidğim hiçbir şey yok.Hani o şeyi düşündüğünde mutlu olursun,istersin.Böyle yapmak istersin.Beni harekete geçirecek,böyle peşinden coşkuyla koşacağım bir amacım,hedefim yok benim bir hedefim olsa böyle 'gerçekten' istediğim.Kendime güveniyorum.Yapacağıma inanıyorum.Anladınız mı? |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? işte siz istemeye istemeye yazmışsınız.Ben de öyle bir durumda yok.İsteyip istememe bena kimse karışmadı.Öss yaptığım tecihler hukuk,uluslararası ilişkilerdi.Uluslararası ilişkiler kazandım.Lisedeyken de belli bir hedefim yoktu.Hukuk istiyorum.Uluslararası ilişkiler istiyorum diye.Bana en uygun hangi bölümler olabilir eşit ağırlıktan dedim ve yazdım.ben kendimi bildim bileli şarkı söyler dans ederim.Bu işleri yaparken zevk alıyorum.Önceden daha çok zevk alıyordum şimdi azaldı.Bu konuda gerçekten yardıma ihtiyacım var.Biliyorum benim de içimde istediğim bişey olmalı.Bi insan hayatta hiçbir şey mi istemez gerçekten.Mutluyum,huzurluyum bi sıkıntım da yok.Yani depresyondayım desem değilim. |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? zaman zaman olur her insanın bi anda ne yapacağını bilemediği böyle hayattan zewk almadığı hiç bi amacının olmadığı zamanları olmuştur mutlaka benimde wardı hatta Allah korkum olmasaydı r bile edebilirdim okadar boşlukta amaçsız monoton bi hayat geçirdiğim zamanlar oldu illaki karşına seni harekete geçirecek heves edebileceğin azmedeceğin bişeyler çıkacaktır hep aynı gitmez çok ufacık bi olay bile silkelenmeni amacını bulmanı sağlayabilir sadece zaman |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? tamam da bu 2-3 aylık hadise değil ki.Ben üniversiteye başladığımdan beri bunu düşünüyorum amacım yok.Hep düşündüm yardı almayı istedim tam 5 yıl geçti üstünden ve ben hala amaçsızım.Ne olacağım.Olacağım şey beni mutlu edecek mi?O işi sevecek miyim?Zamana bırakıncao lmuyor bu kadar zmaan geçti. |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? 5 yıl ya da 10 yıl sonra nerede ve kiminle olmak istiyorsun sorusunu bir deftere yazın. Ve başlayın yazmaya bakın bakalım neler çıkacak.. Yazdıklarınızı atmayın saklayın alın size hedef belirleme aşaması sevgiler |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? işte yok öyle bi düşüncem.Yani öyle hayallerim yok. |
2 seçenek var ; a- böyle bir hedef belirleme sorunun var b- hedef belirleme sorunum yok a için verdiğim alternatif en uygun olanıdır.. |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? evet böyle bi sorumum var ama dediğinizden bişey anlamadım. |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? benzer durumları uzun süredir yaşayan birisi olarak ben de birşeyler yazmak istiyorum. uzun yıllarımı ben de amaçsız ve hayalsiz olarak geçirip aynen de senin düşüncelerine sahiptim. yıllarca süren bu boşluk duygusundan sonra henüz dün bu sorulara cevap bulabildim. nasıl bulduğumu söyleyeyim belki senin de işine yarar. Hepimiz çocukken bizim mutlaka ilgimizi çeken yaşamlar yaşantılar veya bazı ortamlar bazı şartlar olmuştur. cevabın orada ve o yıllarda saklı olduğunu düşünüyorum çünkü çocukluk dönemi bütün isteklerin hayallerin amaçların en canlı olduğu dönemler ve meraklı ve araştırmacı olmanın doruk noktasında olduğumuz için bazı şeylerin "en" farkında olduğumuz dönemler.çocukluk yıllarını hatırlamaya çalış ve o dönemler en çok istediğin şeyler nelerdi ? yada çocukken ailenle yaptığın akraba ziyaretlerini mekanları detaylarıyla hatırlamaya çalış. en çok hangi akrabanın evini, yaşantısını, ailesini çok beğenir ve oraya gidince düşlere dalardın.yada hangi akrabanı örnek almak ister ve bir zamanlar onun gibi olmak isterdin bunları hatırlamaya çalış. Ben bunu yaptım ve bu sayede geleceğe dair neler istediğimi çok daha netleştirdim. çocukluğumda en mutlu en huzurlu olduğum yerin rahmetli dayımların evleri olduğunu hatırladım sonra ne tür bir ev olduğunu nasıl döşendiğini aile yapılarının nasıl olduğu falan gibi detayları hatırladım böylece niçin o mekanı ve o yılları sevdiğimi anlamış oldum ve geleceğimde de bunları hala bugün beğendiğimi ve istediğimi farkettim. bunu sen de yapabilirsin. içindeki çocuğu tekrar canlandırmadan amaçlar belirlemek hayal kurmak çok zor hale geliyor. çocukluk yıllarını özel ve önemli kılan şeyin, gerçekleşme ihtimali düşük bile olsa hiç olmasa bile hayal kurmak ve gerçek dışı bile olsa amaç belirlemek olduğunu anladım. |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? şu linke bakar mısın.. 20 Dakikada Hayatının Amacını Bul umarım işine yarar... |
|
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? Joe Vitale - Duygusal Özgürleşme Tekniği (EFT) Röportajı 2/2 - YouTube bu videolardan yararlanabilirsin sen bunu sorunun için deneyebilirsin. |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? Joe Vitale - Duygusal Özgürleşme Tekniği (EFT) Röportajı 1/2 - YouTube bu videoları paylaşan ve hayatıma bu bilgileri katan arkadaşım bird of paradise e teşkkür ederim :) |
Cevap: hayatta bir amacım yok.Nasıl amaç belirleyebilirim? sevgili ışıklıyol, sır kitabını (secret) okumuşmuydun, orada Joe Vitale nin ve birçok diğer başarmış insanların düşüncelerini bulabilirsin. |
|
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:21 PM. |