Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Ne Yapmalı? (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ne-yapmali/)
-   -   Geçmiş geride bırakılabilir mi?.. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/ne-yapmali/615675-gecmis-geride-birakilabilir-mi.html)

denizyıldızı 30-09-2010 03:18 PM

Geçmiş geride bırakılabilir mi?..

Slm arkadaşlar iki-üç haftadan beri geçmişi bırakma olumlaması yapıyorum... Orda diyorum ki geçmişimi özgür bırakıyorum... Bugün biraz önce yine geçmişimi özgür bırakıyorum derken aklıma şöyle bir soru geldi: Geçmiş geride bırakılabilir mi?.. İnsan geçmişten tamamen özgür olabilir mi?.. Ve buna tam kesin bir cevap da bulamadım... Siz ne dersiniz?..

denizyıldızı 30-09-2010 03:28 PM

Cevap: Geçmiş geride bırakılabilir mi?..

Teşekkür ederim cevabın için.. :)

namasteeee 30-09-2010 03:43 PM

denizyıldızı Sana bir soru ?

"Domates"i düşünme sakın dediğimde ne düşünürsün ?

("Domates" otomatikman aklına gelir demi ?)

"Geçmişten kurtulmak" "Geçmişi geride bırakmak"
cümleleri yerine

"Şimdi" düşüncesini işle Ruhuna ...
Şimdide çok güçlü düşünceler üretebilirsin...
Gelecek şimdide başlıyor...
Her yaptığın geride kalıyor...

denizyıldızı 30-09-2010 03:49 PM

Evet haklısın da internetten araştırdım , olumlama yapmadan önce böyle geçmişten kurtulma, affetme olumlamaları yapmalıymşışz arınmak için.. Bende oyüzden böyle bir olumlama yapıyorum...

namasteeee 30-09-2010 04:02 PM

"Kurtulma" kelimesi seni zaten girdaba çeken bir mıknatıs başlı başına.

"Savaşa Hayır" mı "Barışa Evet" mi daha olumlu cümleler ?

denizyıldızı 30-09-2010 04:05 PM

Tabiki Barışa evet...

namasteeee 30-09-2010 04:26 PM

Alıntı:

denizyıldızı Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771227)
Tabiki Barışa evet...

İmzana inan (Signatür)

Merto 01-10-2010 03:07 PM

Alıntı:

denizyıldızı Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 771218)
Slm arkadaşlar iki-üç haftadan beri geçmişi bırakma olumlaması yapıyorum... Orda diyorum ki geçmişimi özgür bırakıyorum... Bugün biraz önce yine geçmişimi özgür bırakıyorum derken aklıma şöyle bir soru geldi: Geçmiş geride bırakılabilir mi?.. İnsan geçmişten tamamen özgür olabilir mi?.. Ve buna tam kesin bir cevap da bulamadım... Siz ne dersiniz?..

Geçmiş zaten geride kalmıştır öyle değilmi, şu andaki seni sen yapan olduğu için mükemmeldir....

Kabul et yeter..... şimdiye odaklan, unutma 5 dakika sonra oda geçmişin olacak :)... şimdiden tam yaşa ki sonra uğraşmayasın :)...

Kabul et ve devam et..... Seçim senin..

Sevgiler Mert.

daktilo 22-11-2010 01:53 PM

gerçekten domates örneği çok güzeldi ama .............

Neptün 22-11-2010 02:01 PM

Geçmiş elbette geride bırakılabilir. Yaşanılan her şey geride bırakılabilir. Ki bu böyle de oluyor zaten. Bugününe getirdiğin şey geçmişte yaşadığın olaylar değil onun duygusal yüküdür. Bu yükten kurtulmak için yapıyoruz olumlamaları da.
Olumlama yaparken bu tarz düşünceler de kaçınılmaz oluyor. Bu düşünceler egonun seni vazgeçirmek için ortaya attığı cümleler. Onlara aldırmadan yoluna devam et bence. Geçmişini bırakmak üzeresin...

tolgaasya 22-11-2010 02:05 PM

Geçmişte üzücü bir olay yaşamışızdır ve bu yüzden acı çekmişizdir. Fakat bu acı; orada bitmez, geçmişte kalmaz ve sırtımızda bir yük olarak bu güne kadar taşınır. Geçmişteki bir acı yüzünden; “şu anda” mutlu olamayız.

Geçmişte size yaşatılan bir üzüntüyü, sürekli canlı tutmaya çalışmak, sizi üzmekten başka bir şey getirmez. Ayrıca bu üzüntüyü yaşatan insana karşı içinizdeki kin tazeliğini korur.

Geçmişte yaşanan her olay bizde bir iz, bir hatıra bırakır. Önemli olan bu acı hatıraların bizimle bu güne kadar gelmemesini sağlamaktır. Geçmişi unutun demiyorum. İnsanlar geçmişte yaşadıkları iyi ve kötü olaylardan ders alır. Ben size, geçmişteki olayları ve bunların canlılığını sırtınızda bu güne kadar taşımayın diyorum. Onlardan ders alın Arada ince bir çizgi var. Huzur ve mutluk için geçmişin karanlıklarından uzaklaşmamız gerekiyor.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:58 PM.