Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Mutluluk Veren Şarkılar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutluluk-veren-sarkilar/)
-   -   Barış Manço Felsefesi Bölümü Hakkında (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutluluk-veren-sarkilar/864-baris-manco-felsefesi-bolumu-hakkinda.html)

dogan_blade 27-06-2008 11:01 PM

Ynt: Barış Manço Felsefesi Bölümü Hakkında

o bir efsaneydi bence ruhu şad olsun iyi sanatçıydı

http://www.lightmillennium.org/winte...ge/bmanco2.jpg

birmutluluk 28-06-2008 10:28 PM

adam olacak çocuk programı vardı çocukken izlerdik ailecek çok severdik belgeselleri dünyayı gezmesi kaçırmazdık ayrı bir çizgisi vardı şarkıları çok güzel yararlı ve faydalı bir insandı nur içinde yatsın b456 birden çocukluğum aklıma geldi ttli3

yeni bir hayat 12-07-2008 07:13 PM

Ben en çok "Dağlar Dağlar" ı sevdim.Barış Manço'nun "en sevdiğim çocuğum" dediği Dağlar Dağlar'ı...Babamın gençlik yıllarının hit şarkısıydı,benim gençliğimin de vazgeçilmezi...

"Sevdiğimi bir kez olsun yakından görem." Binlerce on binlerce insanın Levent Camii'ndeki görüntüsü de karışıyor artık aklımın sayfalarına Ve hala inanasım gelmiyor.

Ben en çok " Dönence" yi sevdim.Kayıtsızlığın simgesi Dönence' yi.AKM' deki devlet töreni gözlerimin önünde.Halit Kıvanç' ın sözleri; "Barış milletin sanatçısıydı.Millet geldi,törenini yaptı.Neredeydi devlet sanatçısı ünvanının verenler" diye haykırışı...Dönence, herkese başka yüzünü sunuyor.Bizden yanaysa,hani o bildik dizeleri:

"Çatlamış dudağımda
Ne bir ses , ne bir nefes
Uzaklarda bir yerlerde
Türküler söyleniyor
Biliyorum
Dönence..."

Ben en çok "Gülpembe"yi sevdim.Şimdilere vuran Barış Manço'nun o inanması zor ani gidişine adanan parçasını.İlk gençliğimin değişmez melodisi,hala içimde sönmeden aynı nakaratı tekrarlamayı bırakmadı.

"Güz yağmurlarıyla bir gün göçtün gittin
İnanamadık Gülpembe
Bizim iller sessiz,bizim iller sensiz
Olamadı Gülpembe."

Duyuyor musun Barış Abi?

Ben en çok "Kol Düğmeleri" ni sevdim.Kavuşamamayı anlatan imkansız olanın peşine düşen aşıkların " son hediye" kol düğmelerine bağlılığını.Her birimizin ayrı anılar,aynı duygularla hatırladığımız zamanların şifresi Kol Düğmeleri'nde saklıydı.

Ben en çok "Arkadaşım Eşşek"i, "Kendimi Hıyar Gibi Hissediyorum"u, "İşte Hendek İşte Deve"yi, "Unutamadım"ı,"Kara Sevda"yı, "Benden Öte Benden Ziyade"yi...

Ben en çok seni sevdim Barış Manço,bütün "en"lerim gibi... mlk34

syrınks 14-03-2009 12:15 AM

En çok sevdiğim şarkısı Kara Sevdaydı Barış Abi'nin vefat ettiğinden sonra Mançoloji albümü çıkmıştı orda şarkıların altında bestelenme,yayınlanma tarihleride yazıyodu bende bu şarkının altında bestelenme yılında doğum tarihim olan 1989u gösteriyor diye bana yazıldı zannederdim,ilk ezberlediğim evin içinde deli gibi söylediğim o güzel şarkısı :))) Benden öte benden ziyade,unutamadım,gül pembe,kol düğmeleri..... okadar çok şarkısı varki,türk müziğine ve insanlarına o kadaar çok şey kattı ki ruhu şad olsun tekrardan..

anceline 16-03-2009 12:37 AM

Çağdaş ozan... hissettiğini doğru bildiğini söyleyen... dinleyenlerini duygu dünyasına ama asla kara puslu bir dünyaya degil yaptıgı müzikle pozitif dünyalara çeken Türkiyeli bir dünya insanı... Şarkılarıyla büyüdük ... Allah rahmet eylesin

maviinci 18-02-2010 04:17 PM

Cevap: Barış Manço Felsefesi Bölümü Hakkında

Sen gittin gideli içimde öyle bir sizi var ki
Yalniz sen anlarsin
Sen simdi uzakta cennette meleklerle bizi düsler aglarsin

Bugün bayram erken kalkin çocuklar
Giyelim en güzel giysileri
Elimizde taze kir çiçekleri üzmeyelim bugün annemizi

Sen yaz geceleri yildizlar içinde
Ara sira bize göz kirparsin
Sen soguk günlerde kalbimi isitan en sicak anisin

Bu gün bayram çabuk olun çocuklar
Annemiz bugün bizi bekler
Bayramda hüzünlenir melekler
Gönül alir bu güzel çiçekler

Başımız sağolsunn. Sadece bu şarkı bile, birçok şeyi ifade ediyor.

Elektra 25-02-2010 01:01 PM

Can bedenden çıkmayınca şarkısı çok güzel. Çok seviyorum kendisini. Hele küçükken hastaydım ona. Keşke yaşasaydı. En değerli sanatçılardan biri benim için.

DeLiTaY21 09-05-2010 02:02 PM

Çok severim kendisini.çocukluk hayalim büyüyünce O'nun gibi saç uzatıp,düşük bıyık bırakmaktı:)hâlâ öyle bir hayalim var ama tabi çok uzak bir hayal... :)

karina 11-09-2010 04:14 PM

Çok sevilen biriydi. Öldüğü zaman küçüktüm ama ölümüne üzüldüğümü çok iyi hatırlıyorum. Keşke hala yaşıyor olsaydı...

myblue 15-04-2012 10:58 PM

Bir "Dönence" şarkısı vardı ki hala dinlemeye doyamam. Özlenen ve sevilen kişi... Onunla büydük, hatta kuzenim programına da çıkmıştı.
Eh Barış abi aşkolsun,
Aç koynuna kuş konsun,
Leyleğin ömrü iki laklak,
Değerler oldu tepetaklak...
Sözleri doğru yazıp yazmadığımdan emin değiilm ama ağlayasım geldi şimdi, offf. Seni seviyoruz Barış abi.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:51 PM.