Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Mutluluk ve Yaşama Sevinci (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutluluk-ve-yasama-sevinci/)
-   -   Beklememek için ne yapmalı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutluluk-ve-yasama-sevinci/463540-beklememek-icin-ne-yapmali.html)

cadi_bm 26-01-2010 12:18 PM

Beklememek için ne yapmalı

Merhaba;
Hayatımda herşeyin çok iyi gittiği zamanlarda( örneğin
herşeyi bi yere oturtuyorum işim iyi, ben iyiyim, ailem iyi .. gibi.)
Şu ruh hali kaplıyor; tamam herşey tamam hadi gel; bu gelecek olan ne? onu da bilmiyorum; bir kişi belki; kişiler...
Yani o anın tadını çıkaramıyorum.Sanki tüm bunlar bi şeylere hazırlıkmış gibi hissediyorum ve bekliyorum. O nedenle o anki mutluluk da perdeleniyor. Umarım anlatabiliyorumdur. Bu sizde de oluyo mu ?? nasıl başedebiliyorsunuz? Nasıl başedebilirim??
Hepinize Sevgilerrrrrr ve Teşekkürlerr

cadi_bm 26-01-2010 02:50 PM

Cevap: Beklememek için ne yapmalı

Ya da şöyle sorayım amacınız nedir ben benimkini bulmaya çalışıyorum da belki bi şey hatırlatır diegulensmileydunk56

Elektra 26-01-2010 02:52 PM

Alıntı:

cadi_bm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 581340)
Ya da şöyle sorayım amacınız nedir ben benimkini bulmaya çalışıyorum da belki bi şey hatırlatır diegulensmileydunk56

Bir de seni anlayabilsem y789 Kafan karışık senin biraz. Neden böyle tatlım?

cadi_bm 26-01-2010 02:56 PM

Tam da ağlayacak bir diz ararken Maviş.Cadı'm hoşgeldinsmil56
Bilmiyorum ya hayat amacı şart mı? Dediğim gibi herşey çok iyiken hayatın tadını çıkarmak yerine bişeyler bekliyorum; neden bilmiyorum.sad4564897 Erteleme,öteleme hissi işte. Hayatı kaçırıyomuşum gibi geliyodusun2 Bu histen kurtulmak istiyorum o nedenle arayış içindeyim.

Elektra 26-01-2010 03:05 PM

Alıntı:

cadi_bm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 581342)
Tam da ağlayacak bir diz ararken Maviş.Cadı'm hoşgeldinsmil56
Bilmiyorum ya hayat amacı şart mı? Dediğim gibi herşey çok iyiken hayatın tadını çıkarmak yerine bişeyler bekliyorum; neden bilmiyorum.sad4564897 Erteleme,ötele hissi işte. Hayatı kaçırıyomuşum gibi geliyodusun2

Hayatı kaçırman imkansız tatlım. Bu duyguları düşündüğünü anlaman bile hayatta olduğunun ve hayatı yaşadığının kanıtı. Sanırım biraz tatminsizlik var. Bunun nedenini burda paylaşmak istemiyorum. Aslında anlatmak istiyorum ama anlatamıyorum. Ders çalışmaktan beynim bulandı galiba y789 Biraz kendime geleyim sana belki yardımcı olabilirim canım...

cadi_bm 26-01-2010 03:10 PM

Alıntı:

maviş.cadı Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 581343)
Hayatı kaçırman imkansız tatlım. Bu duyguları düşündüğünü anlaman bile hayatta olduğunun ve hayatı yaşadığının kanıtı. Sanırım biraz tatminsizlik var. Bunun nedenini burda paylaşmak istemiyorum. Aslında anlatmak istiyorum ama anlatamıyorum. Ders çalışmaktan beynim bulandı galiba y789 Biraz kendime geleyim sana belki yardımcı olabilirim canım...

Sabırsızlıkla bekliyorummmmmm.

aprilrose 26-01-2010 03:13 PM

Alıntı:

cadi_bm Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 581330)
Merhaba;
Hayatımda herşeyin çok iyi gittiği zamanlarda( örneğin
herşeyi bi yere oturtuyorum işim iyi, ben iyiyim, ailem iyi .. gibi.)
Şu ruh hali kaplıyor; tamam herşey tamam hadi gel; bu gelecek olan ne? onu da bilmiyorum; bir kişi belki; kişiler...
Yani o anın tadını çıkaramıyorum.Sanki tüm bunlar bi şeylere hazırlıkmış gibi hissediyorum ve bekliyorum. O nedenle o anki mutluluk da perdeleniyor. Umarım anlatabiliyorumdur. Bu sizde de oluyo mu ?? nasıl başedebiliyorsunuz? Nasıl başedebilirim??
Hepinize Sevgilerrrrrr ve Teşekkürlerr

Olumlama yapın derim.

Madem "an'da kalamama" probleminiz var.

"An'da kalabilmek" için olumlama yapın.

Mesela şu olabilir "ben her anımı keyifle yaşıyorum ve anda kalıyorum."

Sevgiler,

Sultan 26-01-2010 03:14 PM

insanların çoğu ya geçmişte yaşıyor yada gelecekte.geçmişte yaşayarak veremedikleri cevapları vermeye çalışıyor o enerjiyi bu güne taşıyor.yada yarın nasıl olacak beni ne bekliyor diye endişelenerek geçiriyor.canım dün geçti yarınında geleceği belli değil.enerjini anda kalmaya harca.mutluluğun daim olsun iyi ki varsıny789

derya88 26-01-2010 03:22 PM

bengusuya katılıyorum anda kalmak çok önemli ayrıca şu sözü hiç unutma ben duyunca çok etkilenmiştim. (dünün güneşiyle bugunun çamaşırı kurumaz.)dün dünde kaldı ,yarın güneş çıkacakmı bilinmez sen şimdi şuanı yaşa hiç birşeyi ıskalamadan sadece yaşa, hayatın akışına bırak, bak işe yarayacaktır sevgiyle kal...

Sultan 26-01-2010 03:23 PM

dünün günesiyle bu günün çamaşırı kurumaz.
yarının güneşine güvenipte çamaşır ıslak bırakılmaz sevgilersevincli

cadi_bm 26-01-2010 03:26 PM

Teşekkür ederim. Erteleme telkini de bu anı yaşama konusunda işe yarar mı? Ya da hangi telkini dinlemeli??

nevresim 26-01-2010 07:18 PM

Alıntı:

derya88 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 581351)
(dünün güneşiyle bugunun çamaşırı kurumaz

bencede çok etkileyici tşkler.:)

Merto 27-01-2010 11:31 AM

Stephen Covey ve diğer birkaç önemli ismin yazdığı bir kitapta İnsanın dört temel gereksiniminden bahsedilir;
Bedensel; yiyecek, giyecek, barınma, ekonomik güç, sağlık
Sosyal; Diğer insanlara olan gereksinmemiz, sevme - sevilme, ait olma
Bilişsel; Öğrenme, bilme, zihinsel gelişme, anlama
Bir isim bırakma; Öldükten sonra iyi anılma, bir katkıda bulunma, evrende anlamlı bir yer alma.

Bu gereksinmelerin tümünün dengeli bir biçimde kişinin hayatında karşılanması yaşam kalitesini oluşturur.

İnsan bedensel gereksinimlerini kendince yeterli bir biçimde karşılayıp, çevresiyle anlamlı ilişkiler kurarak sevip sevilidiğinde ve bir şekilde okuyup araştırarak bilişsel ihtiyaçlarını karşıladığında giderek gelişir ve evrende anlamlı bir yeri olduğunu kavrar.... Bu kavrayışın farkında olmasa bile kendinden sonra insanlara yararlı olacak, anılacak işler yapma uğraşına -yada ne olduğunu bilemediği bir duygu içine - girer... Bu yolda ilerlediği zaman iç huzuru, bu yolda ilerlemesi engellendiğinde yada ilerlemediğinde huzursuzluk duyar....

Sanırım bir hayat amacımız olmalımı? sorusuna bu yazıyı okuyan herkez kendince bir yanıt bulacaktır...

Mert ÖLÇER

cadi_bm 27-01-2010 11:54 AM

Alıntı:

Merto Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 581516)
Stephen Covey ve diğer birkaç önemli ismin yazdığı bir kitapta İnsanın dört temel gereksiniminden bahsedilir;
Bedensel; yiyecek, giyecek, barınma, ekonomik güç, sağlık
Sosyal; Diğer insanlara olan gereksinmemiz, sevme - sevilme, ait olma
Bilişsel; Öğrenme, bilme, zihinsel gelişme, anlama
Bir isim bırakma; Öldükten sonra iyi anılma, bir katkıda bulunma, evrende anlamlı bir yer alma.

Bu gereksinmelerin tümünün dengeli bir biçimde kişinin hayatında karşılanması yaşam kalitesini oluşturur.

İnsan bedensel gereksinimlerini kendince yeterli bir biçimde karşılayıp, çevresiyle anlamlı ilişkiler kurarak sevip sevilidiğinde ve bir şekilde okuyup araştırarak bilişsel ihtiyaçlarını karşıladığında giderek gelişir ve evrende anlamlı bir yeri olduğunu kavrar.... Bu kavrayışın farkında olmasa bile kendinden sonra insanlara yararlı olacak, anılacak işler yapma uğraşına -yada ne olduğunu bilemediği bir duygu içine - girer... Bu yolda ilerlediği zaman iç huzuru, bu yolda ilerlemesi engellendiğinde yada ilerlemediğinde huzursuzluk duyar....

Sanırım bir hayat amacımız olmalımı? sorusuna bu yazıyı okuyan herkez kendince bir yanıt bulacaktır...

Mert ÖLÇER

Güzel yaklaşım teşekkür ederim. Aydınlatıcı.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:18 PM.