Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Mutluluk ve Yaşama Sevinci (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutluluk-ve-yasama-sevinci/)
-   -   HAYATINDAKI ÜÇ SEYI DOGRU SEÇ! ! !‏ (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutluluk-ve-yasama-sevinci/3509-hayatindaki-uc-seyi-dogru-sec-8207-a.html)

duru79 06-01-2008 10:25 PM

HAYATINDAKI ÜÇ SEYI DOGRU SEÇ! ! !‏

[b]HAYATINDAKİ ÜÇ SEYİ DOGRU SEÇ! ! !

İŞİNİ DOGRU SEÇ

Dogru is rahat is degildir. Çok kazandiran is de degildir. Kariyer de degildir. Klimali büro ortami da degildir. Dogru is olmaktan zevk aldigin yerdir. Sabahleyin kalktiginda gitmekte üsenmedigin, bikmadigin yerdir. Tabii yaninda rahatlik, para, kariyer varsa ne ala.

ARKADAŞINI DOGRU SEÇ

Çok sayida arkadasin olmasi 'iyi arkadasin' oldugunun ispati degildir. Güzel günlerdeki arkadasliklar geçicidir. Mutluluklarinin yaninda, acilarini da paylaşabilecegin, fikirlerine ihtiyaç duyabilecegin, her zaman yaninda olmasini isteyecegin, senin madden degil manen zengin eden, bir tek arkadas sana çok seyler katacaktir.

EŞİNİ DOGRU SEÇ

Dogru es her zaman uzun zaman flört ettigin kisi degildir. Önemli olan kisa zamanda da olsa fikirlerinin uyustugu, yasam tarzlarinin benzedigi, espri anlayisinin yakin oldugu, Zor zamanlarin da hep yaninda olacagini bildigin,Dertlerini, sevinçlerini paylaşabilecegin, fikirlerine, olaylara bakis açisina güvendigin, senin fikirlerine saygi duyan, konusmaktan SIKILMAYACAGIN, hayata küstügün zaman seni kabugundan çikartip eglendirebilen, gözlerine baktiginda ne söylemek istedigini> anladigin, ayni zamanda iyi bir arkadas, fiziksel görünüsün disinda da seni sen oldugun için sevebilecek ve bunu kaldirabilecek birini es olarak seçmelisin! Dünya da böyle biri var mi? diye sorabilirsiniz simdi. Emin ol var! ! Tabii ki sayilari fazla degil. Hatta hayatta insanin karsisina ya 1 ya da 2 kere çikar, belki de hiç çikmaz. Önemli olan onu fark edebilmek. Eger bu satirlari okundugunda aklindan bu özellikleri barindan bir isim geçirmissençok sanlisin. Ne olursa olsun onunla birlikte olmak için elinden> geleni yap.Çünkü bir daha onun gibisini bulma sansin çok az emin ol. Bütün aptal asiklar gibi ilk hareketi ondan beklersen çok geç kalirsin. Eger bu satirlar sana böyle birini çagristirmiyorsa ya da su an evliysen yapacak bir sey yok.Ama henüz bekarsan onu aramaya hemen basla! Onu fark edebilmek için sadece etrafina bakman yeterli olacaktir. Çünkü o da sana bakiyor olacak! ! !

çiğdem kaymaz 13-04-2008 11:21 PM

Ynt: HAYATINDAKI ÜÇ SEYI DOGRU SEÇ! ! !‏

Çok etkilendim.öle biriyle karşılaşmadım.inşallah karşılaşırım ve evlenirim.
ttli3

sanemce 13-04-2008 11:50 PM

Ynt: HAYATINDAKI ÜÇ SEYI DOGRU SEÇ! ! !‏

doğru işimi bulamadığım için işsizim,( işyerinde mutlu olmak gerçekten çok önemli)

zor dönem geçirdiğim için arkadaşım dediklerim tarafından yalnızım,

doğru kişiyle karşılaşamadığım için eşsizim

ben galiba başarısızlık adına heykeli dikilecek bir adayım dusun

blue jaloon 19-01-2009 09:25 PM

paylasim icin tskler birde benden bir öneri bosverin hayati bak o zaman nasil güzellesiyo hayat:)

the desert 19-01-2009 09:55 PM

sanemce ıkımızın heykelını bırlıkte dıksınler mi?bende sendenım cunku................

tabacana26 19-01-2009 10:04 PM

Alıntı:

sanemce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 43070)
doğru işimi bulamadığım için işsizim,( işyerinde mutlu olmak gerçekten çok önemli)

aynen size katılıyorum 70 milyon insanın içinde nasıl yalnız kalabiliyorsam kimi zaman ben bile anlamıyorum yaw

sanemce 19-01-2009 11:13 PM

Alıntı:

bu mesajımla karşılaşınca şok oldum.. bunları ben mi yazmışım dedim inanamadım.. baktım yazan sanemce ama benden o kadar uzak ki bu yazılanlar.. bu kadar mı umutsuz muşum ben inanamadım..
bir de başarısızlık adına heykel diktirmeye aday olmuşum y789

hakikaten sürpriz oldu benim için.. ayrıca ne kadar değiştiğimi farkettim music45
arkadaşlar şu an ki ruh halinizi kabullenip oturmayın inanın ki değişim gerçekleşiyor. yeter ki birşeyler yapın. ben hala şoktayım bunları ben hangi arada yazmışım diye y789

sanemce 19-01-2009 11:28 PM

Alıntı:

derhal düzeltiyorum mesajımı:

mutlu ve huzurlu bir işe sahipim 956k

zor dönemlerimde yanımda olan ve cani gönülden destek veren çok güzel yürekleri olan arkadaşlarım olduğu için artık yalnız değilim smileydance

kriterlerime ve tercihlerime uymayan kişileri hayatımda istemediğim için eşsizim utananadam

istendiğinde neler başarılamayacağının örneği olarak gösterilmeye talibim y789

Akıl_Oyunları 19-01-2009 11:50 PM

Ama suskunlukla ilgili şiirini değiştiremeyeceksin:) Hem değiştirsen de bir kere okudum, unutmam artık.

sanemce 20-01-2009 12:22 AM

silmekle değiştirmekle geçmişi yok edemeyiz Akıl_oyunları.. kendimizi geliştirerek geçmişi sevgiyle kabullenebiliriz. her ne yaşadıysak veya yaşayacaksak o zamanın şartları doğrultusunda yaşıyoruz.

ben bu mesajı yazdığım zamanlardaki psikolojimi unutmadım unutamam da..
evde de zaman zaman karşılaşırım yazdığım negatif dolu yazılarımla.. tebessüm ederim sadece..kişisel gelişim adına çıktığım bu yolculukta oluşan kazançlarım daha bir değer kazanır..

geçmişteki yaşadıklarımı inkar etmiyorum. acılarımı..gözyaşlarımı.. onlar sayesinde olgunlaştım ben. onlar sayesinde bu sitedeyim ve çok değerli arkadaşlarla tanıştım.. geliştim de..

önemli olan sorun yaşamamak değil, sorunumuz olduğunu kabul etmek.. kabul ettiğimiz an değişim başladı demektir zaten..

paylaştıkça büyüyoruz.. yazdıkça takip edebiliyoruz değişimlerimizi...

hepimizin kaleminden hüzün değil, huzur akması dileğimle..

sevgiler ark5

Akıl_Oyunları 20-01-2009 12:40 AM

Farklı zamanlarda farklıca sorunlarla karşılaştık geçmişten günümüze değin. Hayatımızın her karesinde yalnızca sorun olarak atfettiklerimizin olmadığı aşikar. Ancak nedense geçmişi kabullenmekte zorluk çekeriz. Hatta daha ileriye giderek geçmişte yaşadığımız küçümen mutlu olduğumuz, belki de huzuru tattığımız anları bir kenara bırakıp gelecekte olmak istediğimiz pozisyonu iyimser bir gerçeklikte hayallerimizle çizerek bir bir yaşamak isteriz. Farkında olmadığımız kendi özümüzü bir türlü gerçekleştiremeyişimizdir. Maalesef ki bu asıl sorun olarak ömrümüzün sonuna değin devam edecektir...

İyi ki "şiir" kozumu kullandım, kısalı da olsa, elbette ki ironi var, bir göndermede bulundum. Beklediğim cevabı da aldım. Daha rahatım "Sanemce"... Susmaya gerek kalmadı.

Teşekkür ederim,
Sevgilerimle.

the desert 20-01-2009 07:31 PM

peki nısan ayındna bu yana nasıl boyle değiştins anemce anlat o halde.............:(cunku cok mutsusummm

MEX54 20-01-2009 08:03 PM

Alıntı:

sanemce Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 306646)
derhal düzeltiyorum mesajımı:

mutlu ve huzurlu bir işe sahipim 956k

zor dönemlerimde yanımda olan ve cani gönülden destek veren çok güzel yürekleri olan arkadaşlarım olduğu için artık yalnız değilim smileydance

kriterlerime ve tercihlerime uymayan kişileri hayatımda istemediğim için eşsizim utananadam

istendiğinde neler başarılamayacağının örneği olarak gösterilmeye talibim y789

ne güzel istediklerini başarabilmiş bir sanemce var karşımızda ama bu mutluluğa da kolay ulaşmadığın belli...bunları nasıl başardığını paylaşırsan bizim gibi mutluluğu arayan yada isteklerini gerçekleştirme konusunda çabalayan bizlere yol göstermiş olursun...actionsmile

serpil22 20-01-2009 09:27 PM

evet sanemce bu konu hakkında cevabınızı bekliyoruz

sanemce 21-01-2009 12:50 AM

merhaba the desert, mex54

bende ki değişim bir an'da olmadı..
foruma ilk geldiğim zamandaki halimi hatırlıyorum da; mutsuz, umutsuz, çaresiz, yolunu kaybetmiş, ne yapacağını bilmez bir haldeydim..

önce telkinleri dinleyerek başladım.. telkinleri dinlerken, rüyalarımda tamamlandı yarım kalmış hesaplaşmalarım.. kabuslar, hesaplaşmalar derken arındığımı, özgürleştiğimi hissettim.. "neden" niçin"ler yerini "nasıl" lara bıraktı.. bu "nasıl" lar beni arayışlara yöneltti..
forumdaki paylaşımları okudum, bilinaç altı çalışmalarını uyguladım elimden geldiğince..
daha olumlu düşünmeye başladım.. farkındalığım arttıkça aslında hep var olan ama bir türlü göremediğim çözümleri görür oldum..

burada çok güzel dostluklar edindim.. kendimi yalnız hissetmemek bana artı bir güç verdi.. kendimi sevmeyi öğrendim..

iş konusunda da bir türlü yüzüm gülmüyordu.. yılmadım.. iniş çıkışlarım devam etse de, inancımı ve umudumu hep canlı tuttum.. nasıl bir iş istiyorum, beklentilerim neler, bunlar üzerine yoğunlaştım ve arayışlara girdim.

önce azmettim, sonra sabrettim, iş konusunda seçici davrandım ve çalışmamak gibi bir lüksümün olmadığını düşünen arkadaşlarıma, işsiz olmanın onca sıkıntılarına rağmen en doğru işi bekledim..

herşeyin başı inanmak.. evren öyle cömert ki, istediğimiz herşey mevcut ve bize sunmak için talebimizi bekliyor.

şu an da çok güzel dostluklarım, beni mutlu eden güzel bir işim, bir sorunum olduğunda çözebileceğim inancım var..

evrenden de bür sürü beklentilerim var ama korkmasın diye hepsini birden talep etmiyorum y789
ne istediğimizi bilirsek sahip olamayacağımız hiç bir şey yok. ben buna gönülden inanıyorum..

sevgilerimle actionsmile

sanemce 21-01-2009 12:52 AM

serpilim bu forumun bana kazandırdığı en değerli dostlarımdan bir tanesisin kiss3

Alıntı:

serpil22 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 306756)
evet sanemce bu konu hakkında cevabınızı bekliyoruz

the desert 21-01-2009 07:57 PM

canım yaaa sneın adına sevındım ama ılk basamak telkınelr dıyelım ben daha ılk basamakta tokezledım cunku işe yaramıo bu telkınle rbende.napıcam benım ıstegım kalmadı artık sankı unutulmuş ve bı daha hatırlanmayacak gıbı hıssedıorum kendımı şu an.evren,allah kışıler herkes herşey unuttu benı burdakı yanlızlığımın ıcınde:( herşey ustume ustume gelıo :(

serpil22 21-01-2009 08:20 PM

Alıntı:

the desert Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 306892)
canım yaaa sneın adına sevındım ama ılk basamak telkınelr dıyelım ben daha ılk basamakta tokezledım cunku işe yaramıo bu telkınle rbende.napıcam benım ıstegım kalmadı artık sankı unutulmuş ve bı daha hatırlanmayacak gıbı hıssedıorum kendımı şu an.evren,allah kışıler herkes herşey unuttu benı burdakı yanlızlığımın ıcınde:( herşey ustume ustume gelıo :(

canım benim öyle düşünme herşey bizim içimizde önce inanmalıyız hem evrene hem kendimize güvenmeliyiz ki ondan sonra herşey bir şekilde yoluna giriyor.telkinleri kesinlikle dinlemeni tavsiye ederim bu tür dalgalanmalar dönem dönem hepimizde oluyor pes etmek yok.

hayaletlord 25-02-2009 04:42 AM

Alıntı:

EŞİNİ DOGRU SEÇ

Dogru es her zaman uzun zaman flört ettigin kisi degildir. Önemli olan kisa zamanda da olsa fikirlerinin uyustugu, yasam tarzlarinin benzedigi, espri anlayisinin yakin oldugu, Zor zamanlarin da hep yaninda olacagini bildigin,Dertlerini, sevinçlerini paylaşabilecegin, fikirlerine, olaylara bakis açisina güvendigin, senin fikirlerine saygi duyan, konusmaktan SIKILMAYACAGIN, hayata küstügün zaman seni kabugundan çikartip eglendirebilen, gözlerine baktiginda ne söylemek istedigini> anladigin, ayni zamanda iyi bir arkadas, fiziksel görünüsün disinda da seni sen oldugun için sevebilecek ve bunu kaldirabilecek birini es olarak seçmelisin! Dünya da böyle biri var mi? diye sorabilirsiniz simdi. Emin ol var! ! Tabii ki sayilari fazla degil. Hatta hayatta insanin karsisina ya 1 ya da 2 kere çikar, belki de hiç çikmaz. Önemli olan onu fark edebilmek. Eger bu satirlari okundugunda aklindan bu özellikleri barindan bir isim geçirmissençok sanlisin. Ne olursa olsun onunla birlikte olmak için elinden> geleni yap.Çünkü bir daha onun gibisini bulma sansin çok az emin ol. Bütün aptal asiklar gibi ilk hareketi ondan beklersen çok geç kalirsin. Eger bu satirlar sana böyle birini çagristirmiyorsa ya da su an evliysen yapacak bir sey yok.Ama henüz bekarsan onu aramaya hemen basla! Onu fark edebilmek için sadece etrafina bakman yeterli olacaktir. Çünkü o da sana bakiyor olacak! ! !
ahhh..keşke...okadar kolay olsa veya öyle biri olsa hatta aramakla bulunabilse!..ama hep derler ya insanoğlu çiğ süt emmiş diye aynen öyle..hayat hiç durağan değil ve her doğru her zaman işe yaramıyor yazıkki..sigrt56

bu yazıdaki yazılanların çoğunluğunun bir ilişkide, karşılıklı olduğunu varsayalım(ki ben de oldu) ve bu dengenin kurulduğunun da farkında olduğunu farzedelim(aslında kendimi anlatıyorum)...nasıl bir yol izlerdiniz ..sonrasında
alternatifler..

1-en kısa zamanda evlenelim ve birlikteliğimizi herkeze ilan edelimk8908

2-hemen evlenmenin anlamı yok. bu ilşkiyi çılgınca yaşayalım. nasıl olsa artık benim gözüm senden başkasını görmez. herşeyinle seni seviyorum. vs,vs,vsderty

3-(erkek) önce ekonomik olarak kendimizi garantiye alalım.ev,eşya,iş,para vs...sonra tamam evleniriz.sadanim

4-(kız)tamam ama en kısa zamanda.utananadam

bu böyle devam eder.....................

tamam buraya kadar bir sıkıntı yok olağan şeyler.

.bir insanı gerçek anlamda tanımak sizce ne kadar zaman alır? veya bu mümkünmü?böyle bir derdin olmalımı? amaç evlilik ise eğer, bu sorular akla gelir.

hani diyoruz ya gözüne baktığında ruh halini bilecek, hayatla ilgili alışkanlıklarını, ortak buluştuğunuz noktaları, hani telefondaki sesinden anlayacak ya durumunu..vs. sizce her anlamda dolu dolu yaşanmış bir 8 yıl yeterli olurmu.?hııı duyamadım...O0

beki böyle bir birlikteliği bukadar yıl boyunca sorunsuz götürüp(ufak tefek sorunlar elbette olur) sonun da tamam artık fazla uzatmanın anlamı yok..artık bu birlikteliği resmiyete dökmenin zamanı geldi.(evlilik) düşünceleri beyninden kelimelere dökülmek üzere iken. birden herşeyin tepetaklak olduğunu ve bunun mantıklı hiçbir açıklaması olmadığını düşünün..

nasılmı..?bunca yıl ondan hiç bir şekilde görmediğiniz ve görmeyide ummadığınız, tavırları göstermeye başlar bir anda..tabi olarak bir sıkıntısı olduğunu düşünüp. alttan alırsınız bir süre ve zaman verirsiniz..ama o arada tabi ''seni herşeyinle çok seviyorum, sen benim için şöylesin böylesin, seningibi insanı ben hayatımda birdaha bulamamagl34..vs..'' sözleri havada uçuşuyor..hani bir sıkıntı yok..neyse çok ayrıntıya girmicem lafıda fazla uzatmadan...

sonuç ''onursuz'' bir ayrılık...bunu öfke ile söylüyor değilim..

hani daha öncesinde aşık olmuşundur. ayrılmışındır. belki de defalarca..ama hepsinin sen de iyi kötü bir anısı kalır. yeri gelir hatırlarsın...

bu ayrılıktan kalan ise 8 yıllık bir boşluk okadar..ne eksik ne fazla...

aşk-sevgi sana hazzın ve mutluluğun zirvelerinde gezdirir. ama gittiğin de bütün bu verdiklerinide alır götürür.izi bile kalmaz... sende yıllarca calışıp emekli ikramiyesini bir hırsıza kaptıran memur gibi kalırsın.öyle.artık sıtajında bittiği için bu anlamda, kolay kolay inanmazsın her nekadar istesende, daha ne diyeyim ....

neyse ya döktüm içimi bu arada kusura kalmayın...y789
benim çıkarttığım sonuç;

hiç kimseye herşeyini açma ve fazla kaptırma kendini, biraz özelin de, bırak sende kalsın.

en yoğun duyguları yaşarken bile aklının bir tarafında şüphecilik herzaman bulunsun.

ve hiç bir insanı tam anlamıyla tanıyamayacağını bil..yaşanmışlığında, birlikte geçirdiğin zamanında çok önemi yok..bu anlamda..

ve bayanlar eleştirebilirler fakat yine de söyleyeceğim..
duygusal konularda bayanların her gösterdiği tavra direk inanma ve yönlendirmeye asla gelme..
çünkü bir bayan(kız) aslında anlamsız bir konuda bile seni etkileyebilmek(yönlendirmek,..vs) için hüngür hüngür ağlayabilir de, bu özellik onlara doğuştan verilmiştir..ve erkek bunu asla yapamaz..
işin özeti ince mevzularda bayanlar erkelerden herzaman daha tecrübeli ve organizedir.....
çizdiğim olumsuz ve yaşanmış bir tablo evettt..

ama ben yinede karamsar değilim..imkansızın peşin de koşmaya devamm.bisiklet

Supernova1 25-02-2009 03:07 PM

Yeni tanıştım bu güzel siteyle ve inanç dolu arkadaşlarla...
Anladım ki doğru yerdeyim artık.
Gerisi gelecektir eminim. En İyi Beni Yaratacağım hepinizin sayesinde...
Teşekkürler emeği geçen herkese.

keskin_38 10-03-2009 04:17 PM

AVCIERİ,
Arkadaşım belki doğru belki yanlış anlattıklarına katılıyorum ama bir yönden de katılmıyorum. Ben Doğru Eşi bulduğuma inaniyorum ki şöyle kısaca bende birşeyler yazmak istiyorum.
Bayanlar elbetteki erkeklerden tecrübelidirler çoğu anlamda, kesin kararlar verirler biz erkekler gibi boş karar verip ikincisini denemek istemezler, bir eşya alımında önemli bir karar vermede vs.
En ufak seyde bile ağlayarak erkekleri alt ederler dedıklerını yaptırırlar ve sonunda evlilik arefesinde onursuz bir ayrılık olur dedin.Mutlaka çevremizde gördüğümüz şeyler bunlar.
Bayanların dilinden anladıktan sonra ne ucurumlardan ne dönülmezlerden dönülür ki, bu bayanlar için de geçerlidir erkek dilinden anlama.Ben bunu biraz geç anlamış olsamda artık o dili konusabiliyorum 12389 ve bu dilin kökü kalbinizdeki sevgidir.

Çıkardığın sonuca hiç katılmıyorum ki bunu arkadaşlarımızda anladılar.örnek te vermek istiyorum ben yemekte bir dolma yaptıgını düşün birerini eşine ver içi sende kalsın olurmu böyle sey olmaz bence.Şüphecilik desen iyi bir ilişkinin olmayacaklarından.Saygı sevgi güven olmazsa Aşk olmaz o...

İmkansızın peşinde olmanda çok güzel25889bende imlansız derdım bır zamanlar ve imkansızımı buldum sonunda...

Hatalarım yanlışlarım olduysa affola...2600

hayaletlord 12-03-2009 12:17 AM

Alıntı:

keskin_38 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 311770)
AVCIERİ,
Arkadaşım belki doğru belki yanlış anlattıklarına katılıyorum ama bir yönden de katılmıyorum. Ben Doğru Eşi bulduğuma inaniyorum ki şöyle kısaca bende birşeyler yazmak istiyorum.
Bayanlar elbetteki erkeklerden tecrübelidirler çoğu anlamda, kesin kararlar verirler biz erkekler gibi boş karar verip ikincisini denemek istemezler, bir eşya alımında önemli bir karar vermede vs.
En ufak seyde bile ağlayarak erkekleri alt ederler dedıklerını yaptırırlar ve sonunda evlilik arefesinde onursuz bir ayrılık olur dedin.Mutlaka çevremizde gördüğümüz şeyler bunlar.
Bayanların dilinden anladıktan sonra ne ucurumlardan ne dönülmezlerden dönülür ki, bu bayanlar için de geçerlidir erkek dilinden anlama.Ben bunu biraz geç anlamış olsamda artık o dili konusabiliyorum 12389 ve bu dilin kökü kalbinizdeki sevgidir.

Çıkardığın sonuca hiç katılmıyorum ki bunu arkadaşlarımızda anladılar.örnek te vermek istiyorum ben yemekte bir dolma yaptıgını düşün birerini eşine ver içi sende kalsın olurmu böyle sey olmaz bence.Şüphecilik desen iyi bir ilişkinin olmayacaklarından.Saygı sevgi güven olmazsa Aşk olmaz o...

İmkansızın peşinde olmanda çok güzel25889bende imlansız derdım bır zamanlar ve imkansızımı buldum sonunda...

Hatalarım yanlışlarım olduysa affola...2600

Arkadaşım öncelikle selam;
Sen doğru eşi bulduğunu ve mutlu olduğunu söylüyorsun. Umarım daim olur. Buna kim ne diyebilirki.956k

Ben şimdi söyle bir genelleme yapsam; ‘’ ülkemizde, insanlar artık, aile değerlerine eskisi kadar önem vermiyor’’ kaç kişi buna itiraz eder. Peki bu yorum 72 milyon arasında belki binlerce insanın aslında bu genellemeye girmediği gerçeğini değiştirirmi? Hayır. özellikle istisnalar kaideyi bozmaz…demeye bence gerek yok.derty

Benim düşüncelerime gelince, elbette katılmak zorunda değilsin. Benim seninle ve ilşkinle ilgili bilgim yok. Olmasın da zaten herkezin kendi özeli...her insan kendi hayatını ve seçimlerini yaşar.(iyi/kötü, doğru/yanlış)..

Sen bazı duygular hisseder ve yaşarsın adına aşk dersin..ben başka bir isim koyarım, sen dünya çok küçük biryer diyebilirsin. Ben aslında hayallerinden bile büyük derim..vs…12389

İnsanın hayatla ilgili öngörüleri ve tespitleri, yaşadığı tecrübeler ve nasıl yorumladığı ile doğrudan ilgilidir.

Mesela;
Yıllardır görüştüğün bir dostunun, bir gün aslında senin arkandan olumsuz anlamda hiç kabul etmeyeceğin işler çevirdiğini anladığında ne yaparsın veya ne dersin.? Tabiki hayatından çıkartırsın önce …

Sonra;
‘’Bu kadar yıldır tanıdığım ve her şeyimi paylaştığım dostum da bunu yapıyorsa..başkasından her şey beklenir’’ veya benzeri..

Veya
‘’Ben bu kadar zaman bu insanı tanıyamamışım bu insan benim dostum felan değilmiş ’’ veya benzeri..

Elbette sevgili anlamında söylemiyorum..arkadaş…

Peki bu yorumların ikisini de doğru kabul edebilirmiyiz? Ve bu bir çelişkimidir.?

Yoksa üçüncü bir yorumu getirmek mümkünmü? İnsana ve şartlara göre değişir denebilirmi?

Veya birinin doğru olduğunu kabul edebilirmiyiz? Peki o zaman hatayı aslında kendimizdemi aramalıyız?

Bu soru işaretlerini cevap beklediğim için koymuyorum..insan cevaplarını kendine verdiğin ölçüde yoluna devam eder zaten…

Bak..! Konficyus’un bir sözünü sana hatırlatmak isterim;

İnsanların hayatlarında akıllı davranması için üç yol vardır der.

Birincisi iyi düşünmektir. Bu en asilidir.

İkincisi taklit etmektir. Bu en kolayıdır.

Üçüncüsü denemiş olmaktır. Bu en acısıdır.

Bu üç cümleyi açmaya kalksan sayfalar yetmez.

Ve bana soracak olursan bu seçimler bize ait değildir. Öyle olsa hiç sorun kalmazdı. Ve her insan içinde standart bir yol yoktur..

Sen bana cevaben diyorsunki’’Bayanlar elbetteki erkeklerden tecrübelidirler çoğu anlamda, kesin kararlar verirler biz erkekler gibi boş karar verip ikincisini denemek istemezler, bir eşya alımında önemli bir karar vermede vs.’’ ben senin bu yorumuna katılmamakla birlikte, benim yazımda bu anlamda hiçbir yorum olmadığını söylemeliyim. Bak ayrıntılara önem verirler desen sana katılırım.:)

Yine ayrıca yazında bahsi geçen’’Bayanların dilinden anladıktan sonra ne ucurumlardan ne dönülmezlerden dönülür ki, bu bayanlar için de geçerlidir erkek dilinden anlama.Ben bunu biraz geç anlamış olsamda artık o dili konusabiliyorum ve bu dilin kökü kalbinizdeki sevgidir.’’ Söz ile ne anlatmaya çalıştığını ben anlayamadım doğrusu. Kadınların veya erkeklerin dili diye bir şeyi ben kabul edemem doğrusu ve yoktur. Yaşlıların, çocukların, hayvanların, vs. dilinden anlamak olabilir. Tamam. Fakat kadın erkek arasında uyum olur. Bunun içinde anlayış vardır. güven vardır. ilişkiyse sevgi vardır. vs..bunların dışında yok ten uyumu, ruh ikizi felan..neyse..ben böyle söylemem hiçbir zaman..sözüm çok uzadı.yaw.:)

Bu arada’’Çıkardığın sonuca hiç katılmıyorum…….’’ Şekinde başlayan paragraftaki yazından benim anlayabildiğim..''saygı sevgi,güven,olmazsa aşk olmaz. Birde şüphecilik bu sözü geçen kavramlara terstir.''

Ben sana birkaç cümle ile kendimi şöyle anlatayım..

Bunun ispatı; gözleri görmeyen bir çocuğun ağzına konan meyveyi tadıp ismini tahmin etmesi gibidir(saygı,sevgi,güven,aşk).

Daha önceden tadını ve ismini bildiğin bir meyve ise cevap kesindir. Acı veya tatlı fark etmez. Aksi halde en fazla tahmin eder birilerine fikirlerini sorar. Ama iki harükarda da. İspatı yoktur. Son noktada cevabı yine sen kendine verirsin. İstediğin imside koyarsın buna da kimse karışamaz…..

Şüphecilik konusuna gelince…kendinden şüphe duymadığın sürece, bence çok faydalı bir histir..yaşayan bilir..ama abartıp paronayak olmanıda bir anlamı yok tabi..:)

son olarak imkansızı aramaktan kasıt umuttur aslında...ve herkezde olması gerekir..yoksa bir sorun var demektir..

Nihayetinde herkezin doğrusu kendini bağlar. Normalde yazıyı bu kadar uzun tutmazdım fakat belliki kendimi eksik ifade etmişim ve düzeltmek istedim…yorum için teşekkürler..

WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:38 PM.