Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Mutfak Sohbetleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutfak-sohbetleri/)
-   -   denenmiş tarifler... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mutfak-sohbetleri/615951-denenmis-tarifler.html)

zamanı_geldi 23-10-2010 11:07 AM

denenmiş tarifler...

yaa nette binbir tarif var..şöyle elinizle yaptığınız tatlı ve pasta tarifleriniz varsa eksiksiz yazın lütfen lütfen lütfen...96kl

Neptün 23-10-2010 11:44 AM

Cevap: denenmiş tarifler...

TİRAMİSU

Malz:

1 hazır kakaolu kek
1 paket (200gr) labne peyniri
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2.5 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
İki yemek kaşığı neskafe
Kakao
Yapılışı:
süt, şeker, un ve yumurtayı ocakta karıştırarak pişiriyoruz (puding yapar gibi. krema piştikten sonra ocağın altını kapatıp 1 paket labne peynirini ve 1 paket vanilyayı kremanın içine atıp mikserle deli gibi çırpıyoruz :)
Ardından kremayı soğuması ve biraz sertleşmesi için dolaba koyuyoruz. Krema kıvama gelince

sıcak su ile kahveyi eritip hazır kekin alt ve üst kısımlarının içine döküyoruz. keki ıslatıyoruz yani. Altta kalacak olan kekin üzerine krema seriyoruz. onun üstüne de diğer keki oturtup en üste kalan kremayı sürüyoruz. ve kremanın üstüne de bir süzek mi elek mi ne var ya onun yardımıyla kakao serpiyoruz. ama üstü tamamen kapanacak şekilde. sonra servis edip afiyetle yiyoruz.

Bu tarif çok güzel. Hem çok pratik hem de çok lezzetli.
Neskafe yerine kahve likörü de kullanabilirsiniz ama ben kullanmıyorum.

nazendem 23-10-2010 11:57 AM

Ben genelde portakal ağacı ve yeturla lezzet kareleri adındaki blokları takip ediyorum internetten.Tarifler denenmiş ve güzel .

zamanı_geldi 23-10-2010 12:28 PM

hımm teşekkürler arkadaşlar.. özellikle yeturla lezzetli kareler çok ilgimi çekti..muhakkak denicem..nazendem sen oraya üyemisin

zamanı_geldi 23-10-2010 10:34 PM

teşrkkürler nazendem yeturla lezzeti kareler sitesi süper..tam istediğim gibi tarifler..hazır hiçbişey yok jöle bile el yapımı iskender el yapımı..
akşam yemeğinde güveç ve bulgur pilavı çayın yanına zeytinli poğaça yaptım eşim bayıldı..

Neptün 24-10-2010 11:42 AM

ahh zeytinli poğaçaaa

zamanı_geldi 25-10-2010 01:13 PM

dünde yoğurtlu tatlı diye bi tarif var o sitede onu yaptım enfesss..
ama bidaha yaparsam kekine şeker koymayacam..şerbetiyle çok şekerli geldi..malum rejimdeyizbisiklet y789

ama şeker koymazsam keki kabarmaz diye korkuyorum..sizce kabarırmı?

Neptün 25-10-2010 01:32 PM

kabartan şeker değil ki, yumurta ve kabartma tozu.

zamanı_geldi 25-10-2010 01:35 PM

hımm teşekkürler..
deneyeceğim ozman

Neptün 25-10-2010 01:41 PM

rica ederim afiyet olsun. bu arada yoğurtlu tatlının bir diğer adı da revani y789 bilmek isterseniz...

WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:47 PM.