![]() |
YEMEK TARİFLERİ Selam Arkadaşlar yemek tarifi bölümünde yemek tarifleri yazalım hem yemek yapmayı öğreniriz hemde bilgileniriz. Ben ilk tarifle başlıyayım.Ay çöreği yapayım size kilolarımıza kilo katalım y789 Cevizli ay çöreği Malzemeler : 4 Adet milföy hamuru 1 Su bardağı ceviz içi 2 Adet portakal kabuğu rendesi 1 Adet yumurta 3 Çorba kaşığı süt ½ Su bardağı pudra şekeri Yapılışı : Milföy hamurlarını buzdolabından çözülmeleri için bekletin. Ceviz içini pudra şekeri ile birlikte mutfak robotuna koyup iyice karıştırın. Daha sonra bu karışıma portakal kabuğu rendesi ve bir yumurtanın akını ilave edin. Çözülmüş olan her bir hamur parçasının üzerine iki yemek kaşığı hazırladığınız harçtan koyun. Hamurları bir köşesinden yuvarlamaya başlayıp ay şeklini verin. Süt ve yumurta sarısını karıştırıp, fırça yardımı ile üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış kızgın fırında 25-30 dakika pişirin. Pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın. |
Ynt: YEMEK TARİFLERİ Domatesli Börek Malzemeler Yarım su bardağı ufalanmış beyaz peynir 2 Çorba kaşığı süt 3 Çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Yarım paket kabartma tozu Aldığı kadar un 5 Adet iri domates 4 Adet yumurta Yarım su bardağı süt Yarım demet maydonoz Yarım demet dereotu Karabiber Galeta unu Hazırlanışı Bir kapta ufalanmış beyaz peyniri, 3 çorba kaşığı zeytinyağını ve tuzu karıştırın. Aldığı kadar unu ve kabartma tozunu ilave edip çok sert olmayan bir hamur yoğurun. Yuvarlak ve ısıya dayanıklı bir fırın kabını yağlayıp, galeta unu serpin. Hamuru kaba göre merdane yardımıyla açıp, yerleştirin. Üzerine yine çok az galeta unu serpin. Domatesleri dilimleyin ve hamurun üzerine ortadan dışa doğru dizin. Sütü, yumurtaları, tuzu, karabiberi, ince kıyılmış maydonozu ve dereotunu bir kapta iyice karıştırıp, domateslerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Soğumadan servis yapın. |
Ynt: YEMEK TARİFLERİ Kolay Su Muhallebisi Malzemeler 1 Su bardağı sübye 4 Su bardağı süt Yarım çay kaşığı tuz Hazırlanışı Sütü kaynatıp sübyeyi ilave edin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten indirin. Hazırladığınız karışımı tepsiye boşaltın. Soğuduktan sonra servis yapmak üzere porsiyonlara ayırın. NOT : Bu şekilde hazırlanan su muhallebisi diyet oluyor. Üzerine gül suyu pudra şekeri dökülerek servis yapılırsa ayrı bir tat veriyor. Arzuya göre servis yapabilirsiniz |
Ynt: YEMEK TARİFLERİ Etli Kabak Dolması Malzemeler 1 Kg dolmalık kabak 2 Çorba kaşığı dolmalık pirinç 300 Gr orta yağlı kıyma 2 Adet büyük boy domates 2 Adet soğan 1 Çorba kaşığı margarin Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Yeteri kadar tuz Hazırlanışı Kabakların üzeri kazınarak temizlendikten ve sert olan sap kısımları kesilip atıldıktan sonra yıkanır. Özel oyacak veya bıçak yardımıyla içleri oyulur,kabakları yarmamaya dikkat edilmelidir. İç harcı için kıymaya,ayıklanıp yıkanmış pirinç,kabuğu soyulup çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler,rendelenmiş soğan,ince ince doğranmış maydanoz ve dereotunun yarısı katılır. Yeteri kadar tuz serpilerek harç iyice karıştırılır,fazla sıkı olmayacak biçimde kabaklara doldurulur. Dolmaların ağzı birer kabak veya domates parçasıyla kapatılarak düzenli bir biçimde tencereye dizilir. Üstünü örtecek kadar su koyup margarin de ilave edildikten sonra orta ateşte pişirilir. Kabaklar yumuşayıp içlerindeki pirinç pişince ateşten indirilir,dolmalar servis tabağına yerleştirilir. Kalan dereotu dolmaların üzerine serpiştirildikten sonra tencerede kalan suyu da gezdirerek dökülür ve sıcak sıcak servis yapılır. Afiyet Olsun. |
Ynt: YEMEK TARİFLERİ Zeytinyağlı Kereviz Malzemeler 600 Gr kereviz 4 Adet limonun suyu 4 Adet havuç 3 Adet patates 1 Su bardağı zeytinyağı 5-6 Dal dereotu 100 Gr dondurulmuş veya konserve bezelye 2 Çorba kaşığı kıyılmış dereotu 1 Çay kaşığı toz şeker Hazırlanışı Bir kapta limon suyu ve unu biraz su ilave ederek çırpın. Kabuğunu soyup kalınca dilimlediğiniz kerevizleri hazırladığınız bu sosun içine atıp, çıkartın. Yayvan bir tencereye koyun. Patatesleri ve havuçları soyup yıkadıktan sonra küçük küpler halinde kesin. Kerevizlerin üzerine yerleştirin. Artan limon suyu ve un karışımını üzerine dökün. Zeytinyağı ve tuz ilave ederek orta hararetli ateşte yarım saat pişirin. İnmesine yakın bezelyeleri ilave edin. Üzerine kıyılmış dereotu serpip soğuyunca servis yapın. NOT : Limon dilimleri ve birkaç dal dereotu ile süsleyip de servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun. |
Ynt: YEMEK TARİFLERİ Bezelye İçli Köfte Malzemeler 2 Su bardağı ince bulgur 500 gr yağsız kıyma 4 Yumurta 1 Çay bardağı un 1 Çorba kaşığı salça Tuz Karabiber Kırmızıbiber İç Malzeme İçin: 1 Su bardağı iç bezelye 3 Kuru soğan 3 Çorba kaşığı dolmalık fıstık 2 Çorba kaşığı kuş üzümü Tuz Karabiber Hazırlanışı Soğanları kıyıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurum. Kıymayı ve fıstığı ilave edin. Kıyma suyunu çekince ocaktan alın. Bezelyeyi haşlayıp süzün. Kuş üzümünü ayıklayıp yıkayın. Bezelye ve üzümü kıymaya ekleyin. Tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Bulguru büyükçe bir kaba alın. Üzerine 1.5 su bardağı kaynar su döküp, kabarmaya bırakın. Kabaran bulgura salça ve kıymayı ilave edip karıştırın. Bir yumurtayı ve unu ekleyip iyice yoğurun. Ara ara elinizi ıslatarak yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Ortasını baş parmağınızla çukurlaştırın. Soğumuş olan iç malzemesinden bir kaşık alıp açtığınız hamurun içini doldurun. Köfteyi kapatarak elinizde yuvarlayın. Büyükçe bir tencerede bolca su kaynatın. Kaynadıktan sonra tuzunu ilave edin. Köfteleri kaynar suya atıp 3-4 dakika haşlayın. Kevgirle çıkarıp süzdükten sonra, herbirini çırpılmış 3 yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın. Afiyet Olsun |
Ynt: YEMEK TARİFLERİ Limonlu Puding Malzemeler /2 Su bardağı şeker 1 Adet limon 4 Adet yumurta (akları ve sarıları ayrılmış) Hazırlanışı Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Limon kabuğu rendesi, limon suyu, şeker ve yumurta sarılarını bir tencerede devamlı karıştırarak pişirin. Karışımın rengi değişip kaşığa sarılmaya başladığı zaman krema olmuş demektir ve pişince ateşten indirin. Soğuyunca mikserle kar haline getirdiğimiz yumurta aklarını içine katın ve karıştırın. Kaselere boşaltıp servis yapın. NOT : Limonlu pudingi hazırlarken limon suyunu devamlı karıştırarak ve yavaş yavaş karışıma ilave edin. Afiyet Olsun. |
Ynt: YEMEK TARİFLERİ Yoğurt Çorbası Malzemeler 750 Gr yoğurt, 8 Su bardağı et suyu, 50 Gr margarin veya sıvı yağ, 2 Kahve fincanı un, Yeteri kadar tuz, 1 Çorba kaşığı kurutulmuş nane(arzu edilirse). Hazırlanışı Yoğurt,yeteri kadar tuz bir tencereye konur. Yoğurt tel karıştıcı ile çırpılırken,üzerine azar azar dökülerek et suyu katılır. Bir başka tencereye yağ ve un konur,tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırılarak 1-2 dakika kadar kavrulur. Sonra karıştırmaya ara vermeden buna öbür kapta bulunan yoğurtlu karışım azar azar katılır. İyice yedirildikten sonra ateş artırılır ve çorba biraz kaynatılır. Derin tabaklarda veya küçük kaselerde servis yapılır. Afiyet Olsun |
Ynt: YEMEK TARİFLERİ Rus Salatası Malzemeler Yeteri kadar mayonez 3 Adet orta boy patates 3-4 Adet havuç Yarım kilo kornişon 1 Adet bezelye konservesi(garnitür) 1 Adet yumurta 5-6 Dal maydanoz (süslemek için) Hazırlanışı Patatesleri ve havuçları ayrı kaplarda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyun ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Kornişonu küçük küçük doğrayın. Konserve bezelyenin suyunu süzün ve sudan geçirin. Bütün bu işlemler tamamlandıktan sonra daha önceden hazırladığınız veya hazır aldığınız mayonezin içine atın. Haşlanmış ve doğranmış sebzelere zarar vermeden yavaş yavaş karıştırıp, mayonezi sebzelere yedirin. Servis tabağına veya kare bir borcama yerleştirin. Üzerini haşlanmış yumurta ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun. |
Ynt: YEMEK TARİFLERİ İrmik Helvası Malzemeler 250 gr irmik 175 gr margarin 100 gr beyaz fıstık Üzerine : 1 su bardağı tozşeker Şerbeti için : 1 Su bardağı tozşeker 3.5 Su bardağı süt Hazırlanışı Şerbet malzemelerini karıştırıp 2 dakika kaynatın. İrmiği, fıstığı ve yağı bir tencereye koyun, ağır ateşte tencerenin kenarlarına bulaştırmadan devamlı kevgirle karıştırarak altın sarısı gibi kızartın. Şurubunu kaynar olarak üzerine dökün ve bir kere karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp ağır ateşte 15 dakika pişirin. Üzeri için verilen tozşekeri ilave edip bir kere karıştırdıktan sonra ateşten alın. 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın Afiyet olsun |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:36 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.