saray yemekleri.. AŞURE MALZEME: Dövülmüş aşurelik buğday 2 su bardağı Kuru fasulye 1 çay bardağı Nohut 1/2 su bardağı Su 15 su bardağı Toz şeker 2-3 su bardağı Fındık içi 1/2 çay bardağı Kuru üzüm 1/2 çay bardağı Ceviz içi 2 çay bardağı Kuru kayısı 8-10 adet Kuru incir 5-6 adet Tarçın 2-3 tatlı kaşığı Kuşüzümü Çamfıstığı YAPILIŞI: 1. Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp, ayrı ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün ıslatmış olduğunuz buğdayı süzerek, 15 su bardağı suyla birlikte büyük bir çelik tencerede ateşe yerleştirin. Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın. 2. Diğer yanda ıslatılmış fasulye ve nohutu da süzüp ayrı kaplarda haşlayın. Buğdayı ağır ateşte yaklaşık 4-5 saat, taneleri kayboluncaya kadar karıştırmadan pişirin.3. Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmeye yakınken toz şeker, nohut ve fasulyeyi ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. 4. Fındık, kuru üzüm, zarları soyulmuş ceviz içi, kuru kayısı ve dilimlenmiş kuru inciri de ilave ederek karıştırın. 5. Aşureyi sıcak olarak kaselere boşaltın. Soğuduktan sonra üzerlerini dövülmüş ceviz içi, fıstık, kuşüzümü ve tarçınla süsleyerek servis yapın. İsteğe bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz. (8 kişilik) |
Ynt: saray yemekleri.. GÖCE ÇORBASI MALZEME: Tereyağı 3 çorba kaşığı Mısır tanesi 1 su bardağı Tavuk suyu 8 su bardağı Süt 2 su bardağı Nişasta 1 çorba kaşığı Yumurta sarısı 2 adet Yoğurt 2 çorba kaşığı Su 1 kase Tuz YAPILIŞI: 1. Tereyağını tencerede eritip mısırları ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra süt ve tavuk suyunu ilave edin. 10-15 dakika ağır ateşte kaynatın. 2. Terbiyesi için verilen malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis kaselerine boşaltıp sıcak olarak servis yapın. (6 kişilik) HALEP ÇORBASI MALZEME: Patates 4 adet Havuç l adet Şalgam 2 adet Maydanoz 1/2 demet Kırık pirinç 2 kahve fincanı Yumurta 2 adet Karnabahar 1 adet Et suyu 6 su bardağı Tereyağı 1 çorba kaşığı Limon 1 adet Un 1 kahve fincanı Tuz Karabiber YAPILIŞI: 1. Patatesleri soyup şalgamları yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın. Havucu temizleyip ince kıyın. Pirinci yıkayıp suyunu süzün. 2. Et suyunu güvece dökün. Kaynamaya başlayınca pirinci ilave edip orta ateşte pişirin. Sırasıyla havuç, şalgam, patates, karnabahar ve kıyılmış maydanozu eldeyip pişirmeye devam edin. 3. Pişince tamamını süzgeçten geçirip bir kaseye alın. Tereyağını güveçte eritip unu azar azar ilave ederek tahta kaşıkla yedirin. Süzgeçten geçirdiğiniz çorbayı güvece boşaltıp tuz ve biber ekin. Ara sıra karıştırarak bir taşım kaynatın. 4. Yumurtaları bir tutam tuz ve limon suyu ile birlikte çorbayı alabilecek büyüklükte bir tencerede çırpın. Çırpmaya devam ederek güveçteki kaynar çorbayı azar azar terbiyeye ilave edin. Bir-iki defa karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yapın. |
Ynt: saray yemekleri.. http://www.thy.com/images/skylife/5-...4turkyemek.jpg saray usulü piliç sarma Malzemeler 1 Piliç 100 gr Kuru Kayısı 30 gr Badem Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Pilicin kemiklerini ayıklayıp etlerini iyice döverek yassı hale getirin. Kayısıları zar şeklinde doğrayın. Dövülmüş pilici yayıp içerisine kayısıları ve bademleri doldurun. Üzerine tuz, karabiber ilave ederek rulo şeklinde sarın. Piliç rulosunu alüminyum folyoya sarın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirin. Piliç sarmayı ikişer cm kalınlığında kesin. Hazırladığınız piliç sarmanın yanına garnitür olarak şamfıstıklı pilav ilave edebilirsiniz. |
Ynt: saray yemekleri.. saray böreği http://resim.nepisirsem.com/resimli/ymk_1106.jpg Malzemeler 1/2 kg Kuşbaşı Kuzu Eti 2 Soğan 15 Konserve Mantar 5 Çorba Kaşığı Konserve Bezelye 5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık 1 Çorba Kaşığı Kuşüzümü 10 Milföy Hamuru 3 Çorba Kaşığı Un 1 Yumurta Sarısı 1 Çorba Kaşığı Haşhaş Tohumu Karabiber, Kekik, Tuz Yemeğin Tarifi Eti yıkayıp kendi suyunda kavurarak pişirin. Soğanları piyazlık doğrayıp yağda kavurun. İnce kıyılmış mantar, bezelye, kekik, kuş üzümü, tuz ve karabiberi ekieyip karıştırın. Milföy hamurlarından 8 tanesini unlayarak merdaneyle biraz açın. İçine hazırladığınız harçtan yeteri kadar doldurup bohça gibi kapatın. Kapanan yer altta kalacak şekilde yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerini, iki milföy hamurundan çiçek şeklinde keseceğiniz hamurlarla süsleyin. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serperek, 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. |
Ynt: saray yemekleri.. saray kompostosu http://resim.nepisirsem.com/resimli/ymk_1107.jpg Malzemeler 250 gram balkabağı 1 cay bardağı kuru üzüm 1.5 su bardağı tozşeker 4 su bardağı su 1 çay bardağı limon suyu Yemeğin Tarifi Tencereye suyu alın. Kabuğu soyulup küp seklinde doğranmış kabağı, kuru üzümü, tozşeker ve limon suyunu ilave edin. Kabaklar yumuşayana dek kaynatın. Tencereyi ateşten alın. Komposto soğuyunca servis yapın. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:25 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.