![]() |
zeytinyağlı yerelması Zeytinyağlı Yerelması -------------------------------------------------------------------------------- Malzemeler 750gr Yerelması 1 diş Sarımsak 1 adet Soğan 4 çorba kaşığı Zeytinyağı 5 adet Domates 1 adet kesme Şeker 1 Çorba kaşığı limon suyu Bir kaç dal Taze Nane Bir kaç dal Dereotu Su,Tuz ve Karabiber HAZIRLANIŞI Yerelmaları ayıklanıp halka halka doğranır. Bir tencereye su konulur. Bir miktar tuz atılarak kaynamaya bırakılır. Yerelmaları kaynayan tuzlu suda 2-3 dakika haşlanır. Suyu süzülerek bir kenarda bekletilir. Diğer tarafta, bir tencereye 4 çorba kaşığı zeytinyağı konulur. Soğan ince ince doğranıp sarımsak ikiye bölünerek yağda pembeleştirilir. Domatesler küp küp doğranarak ilave edilir. Yerelması,şeker ve limon suyu ilave edilreke karıştırlır. Tuz ve biber eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. 15 dk. pişirildikten sonra soğumaya bırakılır. Üzerine kıyılmış dereotu ve nane yaprakları serpilerek servis yapılır |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:22 AM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.