Kayıt ol Yardım Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Uyarılar

Yöresel Yemeklerimiz

Ev Hali ve Mutfak Sohbetleri Yöresel Yemeklerimiz Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sarmısaklı Karides (İzmir) -------------------------------------------------------------------------------- . Malzeme: Sarmısak 6 baş Kabuklu karides 1 kg. Limon suyu 3 çorba kaşığı Sarmısaklı zeytinyağı 4 çorba kaşığı Riviera zeytinyağı 6 çorba kaşığı Süt 1/2 su bardağı Kırmızı pul biber 3/4 çorba kaşığı Tuz Kekik ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Mutfak Sohbetleri telkin cd indir izle İstanbul Mutfak Sohbetleri nerededir kimdir Mutfak Sohbetleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Mutfak Sohbetleri hipnoz Mutfak Sohbetleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Mutfak Sohbetleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Mutfak Sohbetleri kuantum düşünce kitap haberi

Yöresel Yemeklerimiz

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26-07-2008, 12:54 PM   #15 (permalink)
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 150
Tesekkür: 0
26 Mesajinıza toplam 48 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
mehmet_enes is an unknown quantity at this point
Standart sarımsaklı karides

Sarmısaklı Karides (İzmir)

--------------------------------------------------------------------------------


.


Malzeme:

Sarmısak 6 baş
Kabuklu karides 1 kg.
Limon suyu 3 çorba kaşığı
Sarmısaklı zeytinyağı 4 çorba kaşığı
Riviera zeytinyağı 6 çorba kaşığı
Süt 1/2 su bardağı
Kırmızı pul biber 3/4 çorba kaşığı
Tuz
Kekik 2 çorba kaşığı

Yapılışı:
Fırınınızı 180 C 'ye getirip, ısıtın. Sarmısakların baş kısımlarından bir kapak kesip kaldırın ve alüminyum folyo serilmiş bir fırın tepsisine dizin. Üzerlerine limon suyunun yarısını gezdirin. Her birinin üzerine birer kaşık zeytinyağı dökün. Tuz, kekik ve pul biberi serpiştirerek fırına sürün. Sarmısaklar yumuşayıpi kolayca çatal batacak duruma gelinceye kadar firinda pisirin. Karideslerin bas ve ayak kisimlarini alip, kabuklarini temizleyin. Sirtlarindaki siyah iplikçikleri çikarin. Yikayin ve bir süzgece aktarin. Sarmisakli yagin 1/4 'ünü bir tavada kizdirin. Karideslerin 1/4 'ünü tavaya yerleştirip, sarmısaklı yağda renkleri dönünceye kadar pişirin. Biraz limon suyu ve süt ekleyerek çektirin. Süzdürererk bir tabağa alıp aynı miktarda karidesi tavaya koyarak bu işlemi karidesler bitinceye kadar tekrarlayın. Karidesleri yanında sarmısakla servis yapın.


mehmet_enes isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
 

Bookmarks

« zeytinyağlı yerelması | Meyve - sebze alışverişlerimizde Yıllık Takvim »

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Yöresel Yemeklerimiz

Ev Hali ve Mutfak Sohbetleri Yöresel Yemeklerimiz Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sarmısaklı Karides (İzmir) -------------------------------------------------------------------------------- . Malzeme: Sarmısak 6 baş Kabuklu karides 1 kg. Limon suyu 3 çorba kaşığı Sarmısaklı zeytinyağı 4 çorba kaşığı Riviera zeytinyağı 6 çorba kaşığı Süt 1/2 su bardağı Kırmızı pul biber 3/4 çorba kaşığı Tuz Kekik ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Mutfak Sohbetleri telkin cd indir izle İstanbul Mutfak Sohbetleri nerededir kimdir Mutfak Sohbetleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Mutfak Sohbetleri hipnoz Mutfak Sohbetleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Mutfak Sohbetleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Mutfak Sohbetleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.