Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Motivasyon (http://www.hayatimdegisti.com/forum/motivasyon/)
-   -   Motivasyon ve 'Ben' (http://www.hayatimdegisti.com/forum/motivasyon/621286-motivasyon-ve-ben.html)

Işıldayan Safir 16-07-2012 06:03 PM

Motivasyon ve 'Ben'
 

Kişisel motivasyonun ilk adımı bireyin kendisini tanımasıyla başlar. Elinizde haritası olmayan bir şehirde gideceğiniz yeri kestiremeyerek yolunuzu bulmanız ne kadar zor ise işte kendi 'harita'sını bilmeyen bireyin de kendi kendisini, ihtiyaç duyduğu dönemlerde motive etmesi bir o kadar güçtür.

Peki nedir bu motivasyon dedikleri şey?

Motivasyonu; "içten gelen itici kuvvetlerle, belli bir hedefe doğru yönelen maksatlı davranışlar" şeklinde açıklamıştır Prof. Dr. Pınar Tınaz. Görüldüğü gibi yapılacakların başında, gidilecek yani varılmak istenen yerin iyi tespit edilmesi gelmektedir; kısacası belirli bir hedefiniz olmalıdır her şeyden önce. Sonrasında önemli olan faktör hedefe varabilmeniz için gerekli olan gücün içinizden gelerek sizi tetikleyebilme olasılığıdır. Tüm bunları yapabilmeniz için de hepsinden önemlisi, kendinizi tanıyabilme becerinizdir; motivasyon denilen anahtarı yuvasına koyabilmeniz ve o kilidi açabilmeniz için.

Kimimizi bir deniz havası, kimimizi bangır bangır çalan eğlenceli bir parça, kimimizi sessiz sakin bir ortamda içilen bir fincan sıcak kahve kendine getirir, deşarj eder, kaybettiğimiz o pembe gözlüklerimizi bulmamızı sağlar. Şimdi sıra sizde; siz de bir yerlerde kaybettiğiniz o pembe gözlüklerinizi bulmak için can atıyorsanız işe önce 'ben' ile başlayın.

Kolay gelsin.


Alıntıdır.



WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:49 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.