![]() |
Erzurum fıkraları Trafik lambaları şehre yeni konulmuş.Trafik polisi kırmızı ışıkta geçen teyzyi durdurur: -Teyze teyze dur nereye gidiyorsun? -Vışşşşşş devamsız,sene ne?Eltimgile gidirem,erimin de heberi var! Eskiden İstanbul'dan Erzurum'a Trabzon üzeri vapurla gelinirdi. Trabzon'dan otobüse binene yolcular Aşkale'de araba bozulduğu için uzun bir beklemeye girmişlerdi. İstanbullu bir yolcu fırsattan istifade berbere girmiş traş oluyordu. Bu arada biri kafasını dükkana uzatıp: - Yusuf emi neyidirsen? - Neyidim oğul, ahşama geddin it gırhiram! Bir zamanlar yol vergisi vardı. Ya yol vergisi vereceksin ya da yol işinde çalışacaksın. İki Tortumlu hem vergi verememiş hem de işten kaçmışlardı ki yolda jandarmayla karşılaştılar. - Dipkoçanızi verin bahim! - Yohdur. - Adın ne? Tortumlu, arkadaşının gözlerine bakıp bir işaret verdi. Adlarını da söylemezlerse kurtulacaklardı. - Ola benüm adım neydi Memmed? - Ben ne bülim Ehmed! Erzurum Belediyesinin kuruluş yıllarında fahri olarak her işe koşuşturan Cafer Ağa'nın bu gayretkeşliğini ödüllendirmek için Ankara'ya gidecek heyete onu da yazmışlar. Cafer Ağa bu haberden çok memnun olmuş. Öyle ya ekabir-i memleketten olmasa heyete adını yazarlar mı? Cafer Ağa o akşam eve hergünkünden farklı bir havayla gelince hanımı merak edip sormuş: - Cefer, o gözel sufatın niye ele töhmüş, mosolun asmışsan, bişeye mi sinirlendin? - Ben sinirlenmim kim sinirlensin! Bıhdım usandım. Sohahlar mi temizlenecah, gel Cefer Ağa, çölpühler mi payhlanacah, gel Cefer Ağa. Şindi de Engere'de hökümatın işi bozulmuş, gel Cefer Ağa! Erzurum'lu bir hanım telaşla koşarak belediye otobüsünü durdurmaya uğraşıyor. Halk ıslıklıyor. Şoför acı bir frenle duruyor. Kadın: - Gardaş bu otubus İlice'ye gidir mi? Şoförün canı burnunda, araba dolu, zor durmuş, kızgınlıkla - Heyir baci, getmez! Kadın: - Vış! eleyse niye durdun! Omuzları tilki kürklü bir hanımefendi Cumhuriyet caddesinde yürürken Dadaşın biri yanına gelip şöyle diyor: - Baci, baci dalıza gudik dırmanir. Hanım kızgın kızgın: - Git işine kardeşim, ne dalı ne gudigi diye dadaşı tersliyor. Dadaş: - E benene kıtlarsa seni kıtlar. |
Ynt: Erzurum fıkraları büyükbir kısmını anlayamadım... ama yinede hoştu... smiliyface |
Ynt: Erzurum fıkraları Lier bütün fıkralar Erzurum şivesiyle yazıldı.İsterseniz çevirebilirim hepsini ama Erzurum fıkrası olmaktan çıkar. |
Ynt: Erzurum fıkraları Alıntı:
kıtlarsa ---ısırırsa heralde... smiliyface |
Ynt: Erzurum fıkraları Evet.bak çözmeye başladın bile. |
Ynt: Erzurum fıkraları - Ola benüm adım neydi Memmed? - Ben ne bülim Ehmed! khkh56 khkh56 khkh56 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:45 AM. |