Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Mizah Bölümü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mizah-bolumu/)
-   -   Serçe kuşunun intikamı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mizah-bolumu/619317-serce-kusunun-intikami.html)

Berilce 19-07-2011 10:25 AM

Serçe kuşunun intikamı
 
Serçe kuşunun intikamı
G

ün gelir, ateş olur annenin umut ışığı
Anne serçe ne yapacağını bilemez haldeydi, son günlerde yuvaya Yaban Kedisi dadanmıştı. Yavru serçelere göz açtırmıyordu. Yumurtadan yeni çıkmış zavallı yavrucakları gözüne kestiriyor, uygun bir ânı kollayarak yakalıyor, sonra da bir güzel afiyetle yiyordu. Bir gün böyle, iki gün böyle… Derken diğer anne serçelerde durumdan tedirgin olmaya başladılar. Hain kedi, onların da yavrularına göz dikmişti. Hatta bazılarının yuvasına zaman zaman geldiği görülmüştü. Bunun üzerine bütün serçe kuşları toplandılar, ne yapmak gerektiği konusunda görüşmeler yaptılar. Herkes düşüncesini söyledi, ortaya farklı görüşler çıktı. İçlerinden biri şöyle dedi:
- Biz koskoca bir yabanî kediyle nasıl başa çıkarız? Gelin ondan daha güçlü biriyle anlaşalım, ortak bir cephe kuralım.
Diğer serçe kuşları bu fikri benimsediler. Doğru ya kendileri başa çıkamayınca, kediden de güçlü birisiyle birleşmek en iyisiydi.
Düşünceyi ortaya atan kuş elçi olarak seçildi ve bütün serçelerin ortak görüşüyle, Semenderlerin ülkesine gönderildi. Sonunda ülkeye ulaştı, başlarından geçeni anlatarak onlardan yardım istedi. Semenderlerin ileri gelenleri toplanıp, konuyu görüştü. Serçe kuşlarına yardıma karar verildi. Önce ağızlarına biraz neft aldılar, birkaç tane de kibrit alıkoydular. Serçe kuşlarının ülkesine geldiler, durumu yerinde gözlediler. Yaban kedisinin kaldığı yeri belirleyip, ateşe verdiler. Alevler büyüdü büyüdü, yaban kedisi gafil avlanmıştı, evinde yavrularıyla birlikte öldü.
v
Kelile, Dimne’den bu öyküyü dinleyince, içinde bir sızı dolaştı, Dimne niyeti bozmuştu galiba. Öküz Şetrebe’yi saraydaki konumundan uzaklaştırmak için aklına geleni yapmakta kararlıydı, korktu arkadaşından, gözünü hırs bürümüştü anlaşılan. Fakat kararlıydı, yapacak bir şey yoktu.
- Arslan’ın Şetrebe’ye bu kadar önem vermesi, diğer adamları arasında hoşnutsuzluk doğurmuştur, sonuçta kötü şeyler olacağından korkuyorum dedi Dimne.
Kelile sustu. Dimne sürdürdü konuşmasını;
- Benim Şetrebe aleyhine çalışmam sadece kendim için değil, ülkenin ve sarayın çıkarı sözkonusu.
Kelile’nin aklına, olaylardan ders alan bir padişahın öyküsü gelmişti.
- Gel, dedi; sana bir öykü anlatayım, her şeyden ibret alan bir hükümdarın hikayesi bu.
- Anlat bakalım, dedi Dimne.
- Kelile hikâyeyi anlatmaya başladı… (Devam edecek…ttli3)



WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:03 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.