Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Mizah Bölümü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mizah-bolumu/)
-   -   Bir inşaat ustasının taraji komik mektubu (http://www.hayatimdegisti.com/forum/mizah-bolumu/10434-bir-insaat-ustasinin-taraji-komik-mektubu.html)

dogan_blade 28-06-2008 01:18 PM

Bir inşaat ustasının taraji komik mektubu
 

http://www.ekocozum.com/blog/wp-cont.../04/insaat.jpg

Sayın şantiye şefim;


İş kazası tutanağına planlama hatası diye yazmıştım. Bunu yeterli görmeyerek ayrıntılı anlatmamı istemişsiniz. Şu anda hastanede yatmama neden olan olaylar aynen aşağıda anlattığım gibi olmuştur:

Bildiğiniz gibi ben bir duvar ustasıyım. İnşaatın altıncı katındaki işimi bitirdiğim zaman biraz tuğla artmıştı. Yaklaşık 250 kg kadar olduğunu tahmin ettiğim bu tuğlaları aşağıya indirmek gerekiyordu.

Aşağıya indim, bir varil buldum, ona sağlam bir ip bağladım ve ardından altıncı kata çıktım. İpi bir çıkrıktan geçirip ucunu aşağıya saldım. Tekrar aşağıya indim ve ipi çekerek varili altıncı kata çıkardım. İpin ucunu sağlam bir yere bağlayıp tekrar yukarı çıktım. Bütün tuğlaları varile doldurdum. Aşağı indim, bağladığım ipin ucunu çözdüm. İpi çözmemle birlikte birden kendimi havalarda buldum. Nasıl bulmayayım? Ben yaklaşık 70 kiloyum. 250 kilogram varil süratle aşağıya düşerken beni yukarı çekti.

Heyecan ve şaşkınlıktan ipi bırakmayı akıl edemedim. Ben yukarı çıkarken yolun yarısında, aşağı inmekte olan tuğla dolu varille çarpıştık. Sağ iki kaburgamın bu sırada kırıldığını sanıyorum. Tam yukarı çıkınca, iki parmağım iple beraber çıkrığa sıkıştı; Parmaklarım da bu sırada kırıldı. Bu esnada yere çarpan varilin dibi çıktı ve tuğlalar etrafa saçıldı.

Varil hafifleyince, bu sefer ben aşağı inmeye varil ise yukarı çıkmaya başladı ve yolun yarısında yine varille çarpıştık!.. Sol bacağımın kaval kemiği de bu sırada kırıldı.

Yere inince can havli ile ipi bırakmayı akıl ettim. Bu sefer de başımı yukarı kaldırdığımda boş varilin süratle üzerime geldiğini gördüm!...

Kafatasımın da böyle çatladığını sanıyorum. gözümü hastanede açtım...

Lier22 30-07-2008 10:51 AM

Ynt: Bir inşaat ustasının taraji komik mektubu
 
smil56 varil nasıl acaba tuğlalar ziyan olmuşturda... smiliyface

sanemce 31-07-2008 01:12 AM

Ynt: Bir inşaat ustasının taraji komik mektubu
 
y789 çok ilginç bir kaza herkese nasip olmaz girlhaha

blue jaloon 16-09-2009 04:13 PM

fikra gibi
 
Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından KIPTAŞ'ın Genel Müdür
Yardımcısı, sevgili Emin Batur şantiyelerden birinde meydana gelen
matrak kazayı anlatmış ve duvarcı ustasının bu olayla ilgili, şefine
yazdığı mektubu göndermiş.

Sayın Şantiye Şefim,

İş kazası tutanağına planlama hatası diye yazmıştım. Bunu
yeterli görmeyerek ayrıntılı anlatmamı istemişsiniz. Şu anda hastanede yatmama neden olan olaylar aynen aşağıda anlattığım gibi olmuştur.

Bildiğiniz gibi ben bir duvar ustasıyım. İnşaatın altıncı katındaki işimi bitirdiğim zaman biraz tuğla artmıştı. Yaklaşık 250 kg kadar
olduğunu tahmin ettiğim bu tuğlaları aşağıya indirmek gerekiyordu. Aşağı indim, bir varil buldum, ona sağlam bir ip bağladım, altıncı kata çıktım.

İpi bir çıkrıktan geçirip ucunu aşağıya saldım. Tekrar aşağıya indim ve ipi çekerek varili altıncı kata çıkardım. İpin ucunu sağlam bir yere bağlayıp tekrar yukarı çektim. Bütün tuğlaları varile doldurdum.

Aşağı indim, bağladığım ipin ucunu çözdüm. İpi çözmemle birlikte birden kendimi havalarda buldum. Nasıl bulmayayım? Ben yaklaşık 70 kiloyum. 250 kilogramlık varil suratle aşağıya düşerken beni yukarı çekti. Heyecandan ve şaşkınlıktan ipi bırakmayı akıl edemedim.

Yolun yarısında dolu varille çarpıştık. Sağ iki
kaburgamın bu sırada kırıldığını sanıyorum. Tam yukarı çıkınca, iki parmağım iple beraber çıkrığa sıkıştı. Parmaklarım da bu sırada kırıldı. Bu esnada yere çarpan varilin dibi çıktı ve tuğlalar etrafa
saçıldı.

Varil hafifleyince, bu sefer ben aşağı inmeye varil yukarı çıkmaya
başladı ve yolu yarısında yine varille çarpıştık. Sol bacağımın kaval
kemiği de bu sırada kırıldı. Can havli ile ipi bırakmayı akıl ettim.

Başımı yukarı kaldırdığımda boş varilin suratle üzerime geldiğini gördüm. Kafatasımında böyle çatladığını sanıyorum. Bayılmışım, gözümü hastanede açtım.

Cenab-I Hak'tan tüm kullarını böyle görünmez kazalardan korumasını diler, hürmetle ellerinizden öperim.
Duvarcı Ustanız Ahmet

superisi81 16-09-2009 04:38 PM

Cevap: fikra gibi
 
arkadaşım hiç bu kadar çok güldüğümü hatırlamıyorum.bizi güldürdün ya Allah'ta seni güldürsün...khkh56khkh56khkh56

blue jaloon 16-09-2009 04:59 PM

Cevap: fikra gibi
 
sevgiler arkadasim

renkli61 16-09-2009 05:39 PM

Cevap: fikra gibi
 
harbi fıkra gibiymiş ya dedim şimdi temel çıkacak yşne altından ama çıkmadısevincliayyy güldürdün beni Allah'ta seni güldürsün(AMİN)

blue jaloon 16-09-2009 05:42 PM

Cevap: fikra gibi
 
Alıntı:

renkli61 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 476609)
harbi fıkra gibiymiş ya dedim şimdi temel çıkacak yşne altından ama çıkmadısevincliayyy güldürdün beni Allah'ta seni güldürsün(AMİN)

amin cümlemiziactionsmile


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:18 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.