Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Meditasyon (http://www.hayatimdegisti.com/forum/meditasyon/)
-   -   Ağrı için Şifa Verici Meditasyon (http://www.hayatimdegisti.com/forum/meditasyon/473182-agri-icin-sifa-verici-meditasyon.html)

YESHAPPY 07-04-2010 01:20 PM

Ağrı için Şifa Verici Meditasyon

Aşağıda size, başağrısı ya da başka bir ağrı çeken bir insanla birlikteyken uygulayabileceğiniz bir meditasyon tekniğini sunuyorum:

Söz konusu kişinin yere uzanmasını, gözlerini kapayarak derin bir biçimde gevşemesini sağlayın. Sonra ona bir süre dikkatini soluk alıp verişi üzerine odaklamasını; derin, yavaş ama doğal bir biçimde soluk alıp vermesini söyleyin. Ağır ağır 10'dan Ve kadar sayarken, her sayıyla birlikte daha derin, daha gevşemiş bir hale doğru sürüklendiğini hissetmesini isteyin.
Çok derinlemesine gevşeyince, kendisinden, parlak bir rengi, istediği herhangi bir rengi (aklına gelen ilk renk en uygunudur) imgelemesini talep edin. Sonra ondan bunu yaklaşık bir buçuk metre çapında parlak bir ışık küresi olarak resmetmesini isteyin. Şimdi, bu ışık küresinin giderek daha çok büyüdüğünü imgelemesini söyleyin; öyle ki küre en sonunda zihinsel vizyonun tüm alanını doldurmalıdır. Bunu deney im ley ince, bu kez de aynı kürenin büzülmeye, küçülmeye başladığını ve giderek ilk büyüklüğüne döndüğünü hayal etmesini isteyin. Sonra, kürenin otuz santim çapına ine¬ne dek küçülmeye devam etmesini ve yine büzülmeyi sürdürerek en sonunda tümüyle gözden kaybolmasını sağlayın.
Şimdi bu imgeleme uygulamasını tekrarlayın, ancak söz konusu kişi aynı rengin bu kez onun ağrısı olduğunu (ağrısını bu rengin oluşturduğunu) imgelemelidir.

"Yaratıcı İmgeleme"

Elektra 07-04-2010 01:57 PM

Cevap: Ağrı için Şifa Verici Meditasyon

Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler ama başı ağrıyan bir kişi bu söylenenleri yapmaya konsantre olabilecekmi ki? Şahsen ben başım ağrırken gevşeyemem. Başı ağrıyan bir insan başı sancırken nasıl gevşeyebilir ki? Bir an evvel ağrı kesici içip bu ağrıdan kurtulmaya çalışır. Öyle değil mi?

Müşfik 07-04-2010 08:24 PM

Alıntı:

Elektra Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 602826)
Güzel bir paylaşım olmuş teşekkürler ama başı ağrıyan bir kişi bu söylenenleri yapmaya konsantre olabilecekmi ki? Şahsen ben başım ağrırken gevşeyemem. Başı ağrıyan bir insan başı sancırken nasıl gevşeyebilir ki? Bir an evvel ağrı kesici içip bu ağrıdan kurtulmaya çalışır. Öyle değil mi?

Baş ağrısı korkulardan dolayı olurmuş bi düşünün istersenizidea3

Elektra 07-04-2010 08:31 PM

Alıntı:

fener_fb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 603620)
Baş ağrısı korkulardan dolayı olurmuş bi düşünün istersenizidea3

İlk defa duyuyorum. Ama bu söylediğinizin, konuyla alakası yok. Ben baş ağrımın nedenlerini araştırmıyorum sadece sunulan çözüm önerisinin doğru olup olmadığını anlamaya çalışıyorum.

Müşfik 07-04-2010 08:46 PM

Alıntı:

Elektra Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 603622)
İlk defa duyuyorum. Ama bu söylediğinizin, konuyla alakası yok. Ben baş ağrımın nedenlerini araştırmıyorum sadece sunulan çözüm önerisinin doğru olup olmadığını anlamaya çalışıyorum.

Konuyla alakası var tabii ki başım ağrıyo dediniz bende nedenini söylemek istedim korkularınız varsa kurtulup baş ağrısını çekmemeniz için söyledim bu meditasyonun doğru olup olmadığını araştırma yerine bence korkunuzu araştırın daha kesin yol.

Elektra 07-04-2010 08:48 PM

Alıntı:

fener_fb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 603632)
Konuyla alakası var tabii ki başım ağrıyo dediniz bende nedenini söylemek istedim korkularınız varsa kurtulup baş ağrısını çekmemeniz için söyledim bu meditasyonun doğru olup olmadığını araştırma yerine bence korkunuzu araştırın daha kesin yol

Başımı ağrıttın valla girlhaha Ama senden korkmuyorum nasıl oluyor ki acaba bu? Bana açıklayabilirmisin genç fenerbahçeli? :)

Müşfik 07-04-2010 09:00 PM

Alıntı:

Elektra Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 603633)
Başımı ağrıttın valla girlhaha Ama senden korkmuyorum nasıl oluyor ki acaba bu? Bana açıklayabilirmisin genç fenerbahçeli? :)

Korkmanız için bişey yapmadım ki bensadanim

Elektra 07-04-2010 09:08 PM

Alıntı:

fener_fb Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 603637)
Korkmanız için bişey yapmadım ki bensadanim

Tamam hadi tamam ;)

Müşfik 14-06-2010 10:37 AM

ben mesajımı düzeltmek istiyorum ama nasıl yapıcam yardım lütfen!

WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:15 AM.