Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Meditasyon (http://www.hayatimdegisti.com/forum/meditasyon/)
-   -   meditasyon (http://www.hayatimdegisti.com/forum/meditasyon/14959-meditasyon.html)

serpil22 24-11-2008 12:00 AM

meditasyon
 
MEDİTASYON

Meditasyonla ilk tanışmam bir spor salonunda oldu. Spor yapmak için gittiğim salonda otururken uyuyan ve hiç sendelemeyen kişi dikkatimi çekmişti, sonra onun meditasyon yaptığını öğrendim ilgimi çeken bu durum Bay Yong ile önce arkadaş daha sonra da ilk meditasyon hocam olmasını sağladı.

Kim bilir belki beni meditasyon yaparken görenlerden de oturarak uyuduğumu sananlar oluyordur.

Meditasyon birçok kişinin bildiği gibi uzak doğuda sıklıkla kullanılan ve uzun bir süre önce batı ülkelerinde de kabul gören bir arınma yöntemidir.

Düzenli ve bilinçli yapılan meditasyon, kişiyi mutsuz eden her şeyden uzaklaştırıp enerjisini doğru kullanmasını öğretir. Daha mutlu ve enerjik bir kişinin hem kendisine hem de çevresine faydası dokunur.

Öfke, korku, endişe ve yetersizlik gibi bazı sebeplerin vücudumuzda yoğun bir enerji oluşturmasına uzmanlar kısaca stres diyorlar. Stresin zararından kurtulmak için bu biriken enerjiyi bir şekilde vücudumuzdan atmalıyız ki başta kanser olmak üzere bir takım hastalıklara sebep vermesin.

Meditasyon stresi vücuttan uzaklaştırmak için önerilen yöntemlerden bir tanesidir. Günümüzde zaman ve mekan sıkıntısı çeken kişilere özellikle önerilir, zira zamanla trafik ışıklarındaki beklemelerde bile meditasyon yaparak anlık rahatlama yaşanabiliyor.

Kimler meditasyon yapabilir sorusuna da rahatlamak, hayata pozitif bakabilmek, mutlu olmak ve mutluluk saçmak, hoşgörülü olup hayata ve sorunlara olumlu bakmak isteyen herkes meditasyon yapabilir.






WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:22 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.