Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Makyaj (http://www.hayatimdegisti.com/forum/makyaj/)
-   -   Makyajda Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler.. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/makyaj/3232-makyajda-dikkat-edilmesi-gereken-seyler.html)

fatale 24-12-2007 01:34 AM

Makyajda Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler..
 
Makyaj, kendinizi daha güzel hissetmenin bir yolu. Öte yandan, işin uzmanı değilseniz, bazı hatalar yapmanız da doğal. İşte en sık yapılan makyaj hataları ve çözümleri...


Sırf güzel görünmek uğruna, kremler, losyonlar, parlatıcılar sürüp, türlü renkler kullanıyoruz. Oysa bazen bunların hepsi bir arada kullanıldığında, işe yaramadığı oluyor. Belki de farklılıkları küçük değişikliklerin yarattığını unutmamak lazım. Bir sürü ürünü birlikte kullanmaktansa, ufak değişiklikler farklılık yaratmanızda etkili olacaktır. İşte makyaj yaparken sık yapılan hatalar...

Soluk dudaklar... Doğal renkler ve soluk parlatıcılar çok moda ama 30 yaşının üzerindeki kadınlar soluk görünmek konusunda dikkatli olmalılar. Pek çok kadın doğal görünmek istese de, sonuç hiç de istedikleri gibi olmayabiliyor. Doğal görünmek yerine, solgun görünüyorlar. Renge ihtiyaç var, ama renkten kast illa parlak kırmızılar, sıcak pembeler değil. İhtiyacınız olan şey, içinde biraz pigment olan ürünler. 'Risksiz' renklere yönelmeyi bırakın. Biraz da cesur olun; çünkü en koyu renkler bile parlak durabilir.

Tamamlanmamış göz makyajı... Yanlış tonda far kullanır ya da farı yanlış uygularsanız, göz kapaklarınız kuru görünebilir. Çoğu kadın makyaj yaparken göz makyajını düzgün şekilde bitirmez. Temeli hazırlamadan birazcık far sürerek işi halledebileceklerini düşünür, iki saat sonra da gözlerinde far kalmayınca nereye gittiğini merak ederler. Öncelikle temeli hazırlayın. Bu, farın kalıcı olmasını sağlar, ayrıca fara parlaklık katar ki, şampanya, bej ve kahverengi gibi soluk tonlarda far kullanıyorsanız bu özellikle gerekli olacaktır. Far rengi ne kadar açık olursa, göz kapağında da o kadar kuru durur. Eğer soluk renkleri seviyorsanız, koyu renkleri, hatta siyahı bile eklemeyi deneyin. Siyah uygularsanız, bunu kirpik diplerine, belirleyici bir hat halinde sürün. İyi sürülmüş eyeliner, üst kirpiklerin ön plana çıkmasını ve dolayısıyla daha dolgun görünmelerini sağlar. Yeni far tonlarını da denemeyi unutmayın. Saçınızla aynı tonda, ya da koyu mavi tonlarında bir far kullanırsanız, gözleriniz tahmininizden de fazla belirgin görünür.

Çok fazla rimel... Çok fazla rimel, kirpikleri kaya gibi sert gösterir. Göz makyajınız güzel bile olsa, fazla rimel kirpikleri kurutur ve göz etrafında kümelenlemelere, çapaklanmalara sebep olur. Bunu önlemek için 3 aylıktan daha eski bir rimel kullanmayın. Çünkü bu süreden sonra rimel kurumaya başlar. Bu nedenle sürülürken eşit dağılım olmaz, yapışkan ve kötü görünür. Rimelin kıvamı ne kadar krem gibi olursa, o kadar iyi olur. Eğer iki veya üç kat sürüyor ama gene de rimel kendini göstermiyorsa, o zaman yanlış rimeli kullanıyorsunuz demektir.

Yüzde yağlı görünüm... Öncelikle parlamayı yağla karıştırmayalım. Yağlı cilt kirli görünür, parlayan cilt ise ışıldar. Peki bu yağlı görünümden kaçınmak için ne yapılabilir? Bir kere jel halinde allık kullanıyorsanız, bunu fondöten üzerine süngerle dağıtarak uygulayın. Doğrudan cildinize sürmeyin; çünkü bu gözeneklere doluşarak lekeli bir görünüme sebep olur. Cildiniz çabuk yağlanıyorsa, o zaman makyajınız bittikten sonra hafifçe yarı şeffaf bir toz pudrayı yüzünüze uygulayın. Ayrıca yağı kontrol eden ürünlerden kullanıp, yağ alan pudralı kağıtlardan da kullanabilirsiniz.

dygblmz 26-03-2009 11:26 PM

Cevap: Makyajda Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler..
 
doğal,şık ve çekici görünümlü makyajlar her bayanın seçimi olmalı..abartı tam bi felaket:) yüzünüz pürüzlü değilse fondten ya da pudra kullanmayın cilde ciddi zararlar veriyor..makyajın tamamlanması ve oturması için allık kullanabilrsiniz.. kapatıcı kullanılmalı..göz altının ve üstünün beyaz görünmesi için kapatıcı şart..göz makyajını güzel gösteriyor..illlaki kullanmak için gözaltının mor olması gerekmiyor kullanın..ama göz çevremiz,yüz çevremizden 7 kat daha hassas olduğu için kaliteli ürün alınması gerekiyor..kapatıcı konusunda seçici olun:) kendi seçiminize göre far ya da kalemle ve rimelle göz makyajınızı tamamlayın..dudaklara gelince sadece parlatıcı ya da sadece kırmızı sürülmesi tercihim..
makyaj temizleyicisi yerine zeytinyağı kullanın bütün makyajınızı zeytin yağıyla silin hiç birşey kulanmadan sonra duru suyla yıkayın ve peçeteyle kurulayn yüzünüzü..yüzüm yağlı kaldı demeyin yüzünüz onu yer:) gider kaybolur..ve sabah uyandığınızda cildiniz bebek gibi olur..
kolay gelsinn:)

yeni bir hayat 26-03-2009 11:42 PM

Cevap: Makyajda Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler..
 
Sağlıklı beslenmek ve özellikle su içmeye özen göstermek,canlı bir cilt için olmazsa olmazdır..Çünkü güzellik içten gelir.E ve C vitaminleri güzellik vitaminleri diye de bilinir..
ürün kullanılacaksa da cildi besleyen bakım ürünleri tercih edilmeli..Böylece ağır makyajlara,özellikle de kapatıcıya hiç ihtiyacınız kalmaz..çünkü kapatıcılar ne kadar kaliteli olurlarsa olsun, cildin nefes almasını engelliyor..

dygblmz 26-03-2009 11:51 PM

Cevap: Makyajda Dikkat Edilmesi Gereken Şeyler..
 
Alıntı:

yeni bir hayat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 337451)
Sağlıklı beslenmek ve özellikle su içmeye özen göstermek,canlı bir cilt için olmazsa olmazdır..Çünkü güzellik içten gelir.E ve C vitaminleri güzellik vitaminleri diye de bilinir..
ürün kullanılacaksa da cildi besleyen bakım ürünleri tercih edilmeli..Böylece ağır makyajlara,özellikle de kapatıcıya hiç ihtiyacınız kalmaz..çünkü kapatıcılar ne kadar kaliteli olurlarsa olsun, cildin nefes almasını engelliyor..

kapatıcı ihtiyaç olduğu için kullanılmamalı sadece göz makyajını gerçekten güzel gösteriyor..cildin nefes almasını engelleme olayı olduğu için seçici davranılması gerektiğini söyledim:) gün sonunda temizlenirse zararı olmuyo ben tescilleyip onayladım:)) yine de herkesin kendi seçimi..
beslenme kesinlikle önemli su özellikle..sağlıklı beslenmeden yüzde hiç bir canlılık beklenmemeli..:))
ayrıca mutlu olun..gerçekten mutlu olursanız çok güzel görünüyorsunuz..ciddi bir fark oluyor..içiniz dışınıza yansıyor gerekten..o zamn makyaja falan gerek kalmıyor:P
teşekkürler yeni bir hayat=)


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.