Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Makaleler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/makaleler/)
-   -   BEKLENTIMIZIN OYUNU!!!! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/makaleler/620692-beklentimizin-oyunu.html)

azraist_24 02-02-2012 07:51 PM

BEKLENTIMIZIN OYUNU!!!!
 
Birinden değişmesini istemekhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif olanı kontrol etmeye çalışmakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif beklenti içindeki egomuzun oyunlarından biridir!!!

Sevgilinin sabah uyanınca size kahvaltı hazırlamasınıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif akşam işten çıkınca ilk iş koşarak eve gelip sana sarılmasınıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sürpriz tatil planları yapmasını bekliyormuşsun....

Mutlu olmayı bunlar olana kadar bir süre için ertelemiş
http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bunların olmasını hayal ediyormuşsun.....

Durakta saatine sabırsızca bakıp
http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif mutluluk anların dolu olacağı otobüsün gelmesini bekliyormuşsun.....

Duydum haberini
http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif koşarak geldim hemen “Yapma –etme. İşin aslı bu değil. Gelecek olan niyetler otobüsün seni mutluluklar ülkesine bu şekilde götüremezhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ancak bir sonraki durağa taşır.” diyecektim ki; yüzünde kocaman bir gülümseme binmişsin.

Kendinle buluşmayı gene ertelemişsin.........

Bugün sizlerle egonun oyunlarında biri olan “beklenti” hakkında konuşalım
http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ilişkimizi nasıl beklentiler üzerine kurduğumuza bakalım istiyorumhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ne dersiniz?

Önce size bakalım; diyelim ki siz ilişki içinde olduğunuz kadının bakımlı olmasından hoşlanıyorsunuz. Yolda her gördüğünüz yüksek topuklu
http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif makyajlıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif boyalı saçlıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif dekoltesi eksik olmayan kadınları beğeniyorsunuz.

Oysaki evdeki eşiniz her zaman böyle değil. Kimi zaman iş
http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ev ve çocuk arasında koşuşturmaktan sizi dağınık saçlarıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif üzeri yemek kokmuş kıyafetleri ile karşılıyor. İşten çıkıp akşam dışarıda buluşabildiğiniz ender baş başa yemeklerinize gelirken de doğal olarak seksi kıyafetlerini giymeye vakti olmuyor.

Ya da siz eşinizin saçlarını omuzlarında beğeniyorsunuz
http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif oysa ki o size sormadan her ay gidip saçlarını kısacık kestiriyor. Evde eşit sorumluluk almasınıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif buzdolabının eksiklerini sizden önce fark edip elleri dolu eve gelmesini umut ediyorsunuz.

Çocukları alıp baş başa programlar yapıp
http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif size kendinizle kalabileceğiniz saatler yaratmasını diliyorsunuz. Kapınızı açmasınıhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gifhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sizinle gözleri gözlerinizde uzun sohbetler yapmasını bekliyorsunuz.

İlişki içinde ister kadın olalım
http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif ister erkek; sürekli bir talephttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sürekli bir beklenti içindeyizdir.

Bu taleplerimizi bir şekilde üstü kapalı da olsa karşı tarafa iletiriz. Önce fısıldar
http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif sonra alt yazı geçerhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif hatta işi abartıp megafon elimizde gerekirse bağırırız.

Bunlar olmadan ilişkimizde mutlu olamayacağımıza inanırız. Bu sebeple beklentilerimizi talep etmeye devam ederiz.

Birinin bize uymasını beklemek yerine onu olduğu gibi kabul edebilir misiniz?

Birinden değişmesini istemek
http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif olanı kontrol etmeye çalışmakhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif beklenti içindeki egomuzun oyunlarından biridir.

Bu şekilde mutluluğumuzun sorumluluğunu başka birinin ellerine vermiş oluruz.

Onun yapabildikleri ya da yapamadıklarına bakarak mutlu olup olmamaya karar vermekhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif bizim kendi gücümüzü inkar etmemizden başka bir şey değildir...

Olanı olduğu gibi kabul etmekhttp://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif anda kalıp mutlu olmak aslında yapmamız gerekendir.

Ama egomuz bize hep o an için sahip olmadıklarımızı gösterir. İlgimiz mükemmel resmi görmek yerine çerçevemizin kenarındaki çatlağa odaklanır. Biz de bu ufak detaylarda kaybolur
http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif mutluluğumuzu sürekli erteleriz.

Kabulleniş hayattaki en büyük erdemlerden biridir.

Beklenti yaratmadan olanı olduğu gibi kabul etmek ve kendimizi akışa bırakmak birey olarak yapmamız gerekendir.

Teslimiyet bizim yükselmemiz için sahip olmamız gereken erdemlerden biridir.

Özümüze yani aşka, sevince ve her daim mutlu olmaya bir adım daha yaklaşmak için beklentileri bırakıp
http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif anda kalmalı ve yaşamın bize sunduklarını sevgiyle kabul etmeliyiz.

Hayatınızı duraklarda beklemek yerine akışta hareket halinde ve kendi sorumluluklarınızın farkında olarak geçirmenizi dilerim
http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif

Sevgiyle yazdım
http://www.tatliaskim.com/images/smilies/virgul.gif

-ALINTI-
Saba Deniz



WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.