Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Makaleler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/makaleler/)
-   -   İYİ BİR ARKADAŞ (http://www.hayatimdegisti.com/forum/makaleler/463149-iyi-bir-arkadas.html)

KURDELE 29-12-2009 09:26 PM

İYİ BİR ARKADAŞ

-Kendini mahvetmene izin vermez.
-Sana herzaman açılır ve kendisini senin yanında iyi hisseder.
-Ağzını açmasan bile ne söyleyeceğini bilir.
-Hakkında kötü şeyler söylemez
-Yeni arkadaşlar edinmene yardımcı olur.
-Seni sahip oldukların için değil kişiliğin için sever.
-Sonuna kadar yanındadır.
-Uyuşturucu veya zararlı maddeleri kullanırsan seni uyarır.
-Aileninde güvendiği kişidir.
-Seni toplum içinde küçük düşürmez.
-Seni unutmaz(sen unutsan bile)
-Paylaşılabilecek herşeyi seninle paylaşır.

Varmı sizinde böyle bir arkadaşınız?

zynp0 29-12-2009 09:36 PM

Cevap: İYİ BİR ARKADAŞ

Yokk ne yazık ki sad456 Okuldayken çok belli oluyor çıkar arkadaşlıkları. Hele iş hayatında nasıldır kimbilir, siz daha iyi bilirsiniz. Tam arkadaşlıklar konusunda bir kağıda içimi döküyordum, istediğim arkadaş tanımını değiştirmeye karar vermiştim ki yazınızı gördüm, teşekkür ederim paylaşımınız için.

KURDELE 29-12-2009 09:40 PM

İkimizde bu akşam aynı düşünceler içerisindeyiz sanırım.Okuldaki arkadaşlıklar o kadar güzeldiki.Çıkarsız,saf,karşılık gözetmeksizin keşke geri dönebilseydim o yıllarıma.İş yerindeki arkadaşlıklar öyle olmuyo iş yerinde arkadaşlık olmuyoki herkes birbirini rakip olarak görüyor.Güvenebileceğin insan yok heleki iş konusunda kimseye güvenmem

Belgin ∞ 29-12-2009 09:59 PM

Harikasınız ne güzel olumlu cümleler bunlar böyle alk78

İstediğiniz arkadaş kriterlerini bir kenara yazarken bir de kendinizi yazın sevincli

İyi bir arkadaş aramadan önce siz nasıl bir arkadaşsınız buna bakmanız gerekiyor. Eğer başkalarına güvenmiyorsanız kendinize güvenmiyorsunuzdur ve güvenilmez insan modeli yaratıyorsunuzdur, çıkar arkadaşlıkları çıkıyorsa karşınıza devamlı yine aynı şey söz konusu.

Acaba siz nasıl bir arkadaşsınız? İlk mesajda yazılanlara ne kadar uyuyorsunuz? Benim ilk mesajda yazılan özelliklerin hepsine, hatta çok daha fazlasına sahip olan 5 arkadaşım var, diğer arkadaşlarımda bunların sadece bir kaç özelliği eksik olduğu için sayının içine katmadım. Ama biliyorum ki ben de o 5 arkadaşım için aynı kriterleri taşıyorum.

İğneyi başkalarına batırmadan önce sanırım bir çuvaldız sahibi olmamız gerekiyor girlhaha

aybükem 29-12-2009 10:03 PM

Alıntı:

redflowers Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 577042)

İstediğiniz arkadaş kriterlerini bir kenara yazarken bir de kendinizi yazın sevincli

İyi bir arkadaş aramadan önce siz nasıl bir arkadaşsınız buna bakmanız gerekiyor. Eğer başkalarına güvenmiyorsanız kendinize güvenmiyorsunuzdur ve güvenilmez insan modeli yaratıyorsunuzdur, çıkar arkadaşlıkları çıkıyorsa karşınıza devamlı yine aynı şey söz konusu.

Acaba siz nasıl bir arkadaşsınız? İlk mesajda yazılanlara ne kadar uyuyorsunuz? Benim ilk mesajda yazılan özelliklerin hepsine, hatta çok daha fazlasına sahip olan 5 arkadaşım var, diğer arkadaşlarımda bunların sadece bir kaç özelliği eksik olduğu için sayının içine katmadım. Ama biliyorum ki ben de o 5 arkadaşım için aynı kriterleri taşıyorum.

İğneyi başkalarına batırmadan önce sanırım bir çuvaldız sahibi olmamız gerekiyor girlhaha

önce kendimizi bakmak her zaman işe yarıyor tşk.
blissy

zynp0 29-12-2009 10:13 PM

Haklısınız, benim o sayının içine hiçbirini katasım gelmiyor, en fazla 2 kişi girer, o da belki. Bana çok samimi olmadığım insanlara "canım", "kuzum" diye hitap etmek çok zor geliyor. "Canım" sözcüğünü en yakınımdaki insanlar için kullanmayı istiyorum. Hele de sınav, ödev zamanı "canım", "kuzum" diye yaklaşanlar bunlar bitti mi yok olunca ben diyorum ki neden onlara aynı şekilde sevgi sözcükleri kullanmak için kendimi zorladım. Bırakın hal hatır sormayı, sınavlardan sonra mesajlarıma cevap vermeye bile tenezzül etmeyen, yakın olduğumu sandığım insanlar var. Daha açık ve içten olmaya çalışmalıyım sanırım. Belki ben daha içten olursam karşımdaki insanlar daha içten ve çıkarsızca yaklaşırlar. Redflowers, sanırım bana öneriniz daha sevgimi göstererek yaklaşmam olacak değil mi? Umarım ben değiştikçe hayatıma giren insanlar da değişir.

Belgin ∞ 29-12-2009 10:35 PM

Alıntı:

zynp0 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 577045)
Haklısınız, benim o sayının içine hiçbirini katasım gelmiyor, en fazla 2 kişi girer, o da belki. Bana çok samimi olmadığım insanlara "canım", "kuzum" diye hitap etmek çok zor geliyor. "Canım" sözcüğünü en yakınımdaki insanlar için kullanmayı istiyorum. Hele de sınav, ödev zamanı "canım", "kuzum" diye yaklaşanlar bunlar bitti mi yok olunca ben diyorum ki neden onlara aynı şekilde sevgi sözcükleri kullanmak için kendimi zorladım. Bırakın hal hatır sormayı, sınavlardan sonra mesajlarıma cevap vermeye bile tenezzül etmeyen, yakın olduğumu sandığım insanlar var. Daha açık ve içten olmaya çalışmalıyım sanırım. Belki ben daha içten olursam karşımdaki insanlar daha içten ve çıkarsızca yaklaşırlar. Redflowers, sanırım bana öneriniz daha sevgimi göstererek yaklaşmam olacak değil mi? Umarım ben değiştikçe hayatıma giren insanlar da değişir.

Zaten sorunu mesajın içinde açıkça belirtmişsin Zeynep'cim :) Daha açık ve içten olmak için çalışılmaz, daha açık ve içten olunur. Hem arkadaşlık demek hep karşındaki insana gülmek, sevgi sözcükleri söylemek değildir ki. İyi arkadaş aylarca görüşmesen bile karşılaştığında sanki dün ayrılmışsın gibi devam etmektir yola. Sevgini göstermene de gerek yok y789 Çünkü bu da haksızlık olur. Sen nasılsan aynı davran, kendin gibi ol, gerçek arkadaşlarını kendin gibi olduğun zaman bulabilirsin. Ama sen de olmayan bir özelliği karşındaki kişiden beklemeye hakkın yok bunu da unutma. Gerçek arkadaş demek devamlı canım cicim olmak değildir, devamlı sarılıp sevgi sözcükleri söylemek de değildir, kendin gibi olduğunda da seni olduğun gibi seven insan gerçek arkadaşındır. Yani menfaat beklemeyen, rağmen sevgisiyle seven..

Sen değiştikçe muhakkak hayatına girenler de değişecektir, ama bu iş oruç tutmak gibi değildir. Çoğumuz değişimi yaşarken/ yaşadığımızı zannederken olumlu ve pozitif olmak adına oruç tutarız, bu gizli duyguların bastırılmasıdır gerçek orucu kastetmiyorum. Çevremizdeki insanları kaybetmemek adına içimizdeki olumsuz duyguları bastırırız, ama iftar vakti geldiğinde yediğimiz ve yedirdiğimiz yemekler pek hoş olmayabilir girlhaha

Demek istediğim şu; karşına çıkan herkes senin gibi olacaktır, senin belki farketmediğin belki de farkedip kabullenmediğin yönlerini sana yansıtacaktır. Nasıl bir arkadaş istiyorsan öyle bir arkadaş olmalısın evet ama önce kendine, sadece başkaları için değil kendine çok iyi bir arkadaş olmak için çalışmalısın en başta :)

KURDELE 30-12-2009 08:44 AM

Alıntı:

redflowers Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 577042)

Bende tam bundan bahsediyordum işte mesela ben sizi örnek arkadaş olarak burdan herkese sölemek isterim ::), zeka kapasitenizin yüksekliği değil tabii bahsettiğim sadece onun dışında insanlara bir saldırı modu olsun (Türk toplumunun heran savunma kalkanları açık olduğuda başka bir gerçek), havadan nem kapmak olsun, arkadaş canlılığı olsun, insanlara saldırmaya değil kazanmaya eğilimli olmaları zaten su götürmez aşikar. sizin gibi arkadaş canlısı dostları Allah tüm düşmanıma ayy dostlarıma versin ::))

derya hanim 30-12-2009 08:58 AM

Kurdelecim iyi arkadas var olmasina varda .Benim var dememle olmuyor ki kendin bakacaksin .Bazen cok sey bekleriz ,kendimizden odun veririz .Oysa enerji dolu bir insan ,cozumlerle gelen bir insana kim hayir diyebilir ki .Bizde guleryuzlu insanlara ne kadar sempatik diyoruz degil mi ?.Ben degistim hersey degisti . Degisim cok yakininda .Benim tavsiyem sana (sucluluk +ego yaninda bol su ) ben bunlarla basladim yeni hayatima

KURDELE 30-12-2009 09:07 AM

İşte gerçekten her zaman çıkmıyor karşımıza senin gibi enerji dolu insanlar ki hayatımıza renk katsınlar, mesajın kötü başlayan günüme renk kattı teşekkür ederim.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:47 PM.