Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Makaleler (http://www.hayatimdegisti.com/forum/makaleler/)
-   -   ÖLÜM KORKUSU (http://www.hayatimdegisti.com/forum/makaleler/372897-olum-korkusu.html)

OPTİMİS 16-08-2009 03:47 PM

ÖLÜM KORKUSU
 
Yedisinde neyse yetmişindede odur derler!

İşte güzel olan bu dediğiniz,gülmekten gözlerinizin yaşardığı,sıcacık,sımsıcacık duyglarla içinizin ısındığı,karanlıkta görülmesede yüzünüzün ışıl ışıl parladığı bir filimi seyrederken,şimdi bitecek-şimdi bu neşeden eser kalmayacak tedirğinliğini ve sitresini yaşadınızmı?

O güne kadar sizi en çok güldüren,gözlerinizden gülmekten yaş gelmesine sebep olan ve sıcacık duygularla içinizi ve o anınızı ısıtan seyrettiğiniz filim bittiyor,bitecek sitresiyle geriye kalan kareleri ve diyoloğları anlayamaz,fark edemez ve göremez hale geldinizmi?

Konusunu anlamadığınız,algınızın kavrayamadığı diyolokları bir sonarki karedekilerle birleştirip anlamlandırır ve ne demek istediğini anlarım diye filmin bütününden koptuğunuz,geri kalıp içeriği-özü kaçırıp saçmalamışlar dediğiniz bir filim seyrettiniz ve bittiği halde koltuktan kalkamadığınız,devam etsede ne demek istediğini anlasam ediğiniz oldumu?

Karanlıkta yapayanlız ve tek başınızaymış hissi veren,korkudan beyaz perdedeki olup bitene dahi bakmamak için gözlerinizi sım sıkı kapattıran,efektleriyle,yüksek volüm sesleriyle ve korkunç diyoloğ ve cümle tonlamalarıyla kanınızı donduran filimden çıktıktan sonra etkisinde kalarak,tırsak-korkak ve mutsuz olmaya devam ettinizmi?

Bir çok İnsan yukarıda özetlenen kurguya sahip filimleri seyredip tarif edilen tepkilerle baş başa kalmıştır.

Yaşamın içerisinde aktif olarak yer alamayan,yaşandıktan bir müddet sonra filim seyreder gibi o anını algılaya bilen,sevincini,öfkesini,korkusunu,endişesini,şüph esini sonradan yaşayanlarda bol miktarda var.Bu yazıda asıl üzerinde durduğum ;

YAŞLILIK ve ÖLÜM KORKUSUYLA zehirlenen anlar.

Fügüranlar ordusuna katılmış,eline senaryo verilmemiş,verilmişsede yabancı dilde diye okumamış/anlamamış birey,sürü halindeki kendisine benzerlerle sahnenin bir girişinden girip,diğerinden çıktığında,görevinin bitmiş olduğunu anlamaz.

Oyundaki replikli asıl oyuncular gibi kendisininde sırasının gelmesi gerektiğini umar.Hatta sahne üzerinden yürüdüğünü dahi fark etmez,hatırlamaz.Şaşkın ve ne yaptığı,ne yapacağı ile ilgili donukluk içerisindeki kişi oyuncular binayı terk ederken bile o sahnede kendisininde rol keseceği anı beklemek ister.

Kişi HAYAT oyununun ustaca senaristi değilse,başkalarının sahneye koyduğu oyunlarda fügüranlık yapar ve sıranın kendisine gelmesini bekler.

Hızla iz bırakmadan kan ter içerisinde geçirilen an lar,farkına varılmaksızın,doyumsuz ve uçsuz bucaksız oburlukla tüketilen saliselerde yaşayanlar,bedenin yaşam ateşinin sönmeye yüz tuttuğu sıralarda bir sihrin,bir gücün geçmişte kalanların yerine yenisini yaşaması için bir şeyer yapması gerektiğine hükmeder.Geriye dönmeyen beden sağlığı ve yaşayamadığı günler için öfke duyar.

Hayattan alacaklıdır,ne umacağını bilmesede umduğu gibi olmamıştır yaşananlar.

Kendisi yaşarmış gibi yapmış, yaşadığını sandığı diğerlerini seyrederek sıranın kendisine gelmesini beklemiş ve fakat işte ÖLÜM denen oyun bozan kapısına dayanmıştır.

Buyüzden;

Güler yüzlü,tecrübeli,yol gösterici,hoş görülü,bağışlayıcı,pozitif,ışık saçan bir ihtiyarcık olması beklenen yakınımızı,bu nefes alışı bitirecek,meçhul bir sona yolculuk olan gençleşememe,gün be gün ihtiyarlama zamanı ve ölme korkusu, içten içe sızı gibi kemirir,huysuzlaştırır,anlayışsızlaştırır,bencileş tirir ve hem kendisine hemde çevresindekilere cehennem azabı yaşatırır.

Şu an genç olanlar yaşamı fark edip,senaristi,baş aktörü olabilecekken fırsatı kaçırmayın!

Yaşlanıp kısıtlanmalar başladığında,geriye dönüş yolu kapandığında şimdiki yaşlı yakınlarınız gibi dövünmenin bir anlamı yok.

Halen yaşlanıp memnuniyetsizlik ve geçimsizlik sembolü olan yakınlarının,bu hallerine seyirci kalanlar unutmasınlar kendi hayatlarıda etkilenmekte bu durumdan.

Hem kendinizin hemde yakınınızın geçmişi affedip,barışık,sukun ve sakinlik içerisinde kabullenmeyi öğreneceği kişisel gelişim öğretilerine ve ruh sağlığı profosyonel yardım hizmetlerine başvurmanız kendinize,ailenize ve Yaşlı Büyüklerinize borcunuzdur.

Gelecekte birgün gelecek,sıra banada gelecek diyebiliyorsanız,bugün yaşlılık engellerinin yanı sıra içten içe hatta farkına varmadığı bir şekilde ÖLÜM korkusunun pençesine düşen Yaşlılarınıza Psikolojik destek sağlayacak merkezlerden istifade edin ve sizi zorlasada anlayışlı olun.

Biliyorsunuz tüm canlılar bir gün ÖLÜMÜ tadacak.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:19 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.