![]() |
Bahaddin KARAKOÇ arkadaşlar Bahaddin KARAKOÇ isminde bi şairin şiirlerine rastladım mükemmel şiirleri var.sizlerle de paylaşmak istedim. Eylüle Gazel - 1 – Tepeler gözüme şakul görünür Ay bir civan, bulut kakûl görünür. Hangi atın eyerinden doğrulsam Her yaprak sarı bir bülbül görünür. Tarifi zor gönlümdeki güzelsin, Kaşları yay, saçları tül görünür. Görende mi hüner, görünende mi? Isırgana baksam sümbül görünür. Ufku boylar her busenin alevi Ve her ateş kızıl bir gül görünür. Gönül, dostun kokusunu alınca Değnekten at yahşi düldül görünür. Aşkın darasını düşsem özümden Kuru ömrüm bir avuç kül görünür. Aşk merkezli KARAKOÇ'un gözüne Bütün yorgun aylar eylül görünür… Bahaeddin KARAKOÇ (Ben Senin Yusuf’un Olmuşum - Dolunay Yay. Nisan 2006 / ANKARA) |
Ynt: Bahaddin KARAKOÇ Sana Arzuhâlim Deste Destedir Bir özge mekân ki bir güldestedir, Satır satır, sayfa sayfa bestedir. Kemâle erişmiş bir güzelleme Yağmur da, çiçek de hep bu sestedir. Koçak kal, gökçek kal, hep göklere bak, Sevdamın debisi yoğun histedir. Sürgünün kaderi kaçak kırmızı, Bazen aydınlıkta, bazen sistedir. Ey, gönül şehrimin kadim ecesi! Sana azuhâlim deste destedir. Bahaettin KARAKOÇ (Sürgün Vezirin Aşk Neşideleri - Dolunay Yayınları-2004) |
Ynt: Bahaddin KARAKOÇ Dua Allah’ım, yıldızlara ağız ver, dil ver; Benimle konuşsunlar... Göz kırpıp durmasınlar uzaklardan Akşam çayında Şeker gibi eriyip tükenmesinler bardağımda Hepsini tanımak, Hepsiyle konuşmak istiyorum. Allah’ım, güneşe göz, kirpik ve kaş ver Kendi ateşiyle kendini pişirmesin... Gücünü biliyorum, gururunu da Bir de yüreği olsun Ve de şarkılara yatkın bir dili, Sesini duymak istiyorum. Allah’ım, dağları uykuyla tanıştır, Benim gibi düş görsünler, hayâl kursunlar Dört mevsim güzeldir bütün dağlar Bir de konuşsalar, şiir yazsalar Bir dilleri var da ben mi anlamıyorum Allah’ım, dağlarla konuşmayı nasip et bana Rızanla eş değer bilişmek istiyorum. Allah’ım, denizlere cemalinle yansı Sevgiyi tanısın kıyılarla öpüşürken Her can Hem nigarı tanısın hem de nigarendeyi Gökteki galaksilerle doldur içimi Dinimle tatlandır yeryüzünü Dilimle kanatlandır diller coğrafyasında Her yere ulaşmak istiyorum. Allah’ım, dualarımı bereketlendir Ve hep gülümse... Beni duyduğunu biliyorum. Bahaettin KARAKOÇ http://bahaettinkarakoc.blogcu.com |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:23 PM. |