Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kuantum Düşünce (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kuantum-dusunce/)
-   -   HER ADEM BİR ALEM (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kuantum-dusunce/617792-her-adem-bir-alem.html)

tolgaasya 21-02-2011 06:15 PM

HER ADEM BİR ALEM
 
HER ADEM BİR ALEM
Tolga ÇELEBİ

Bebekler doğduğu andan itibaren diyafram nefesi almaya başlar. Diyafram nefesi; karın bölgesinin hava ile dolmasıdır. Bu durumda vücut ihtiyacı olan tüm havayı alır ve konuşma sırasında herhangi bir tıkanıklık yaşanmaz. Ses sanatçıları saatlerce sahnede kaldığı halde bitmek bilmeyen bir enerji ile şarkı söyler. Spikerler de uzun süre konuşmalarına rağmen herhangi bir rahatsızlık hissetmez. Çünkü diyafram nefesi kullanırlar. Bebeklerde saatlerce ağlamasına rağmen, yorulmaz, çünkü onlar da diyafram nefesi kullanırlar.

Zaman içinde insanlar diyafram nefesini kullanmayı unutur. Sadece göğüsten nefes alırlar. Bu durumda ihtiyacımız olan havanın 3/1 ile yaşama devam ederiz. Konuşurken yoruluruz ve sık sık nefes alma ihtiyacı duyarız. Diyafram nefesi öğrenilebilir. Diyafram kasları antreman yaparak tekrar çalışır hale getirilebilir.

Bir sandalyeye oturarak bir elinizi karnınıza, bir elinizi de göğsünüze koyun. Burnunuzdan derin bir nefes alın. Dikkat edin, göğüsünüz mü şişiyor, yoksa karnınız mı? Muhtemelen siz diyafram nefesini öğreninceye kadar öncelikle sadece göğüsünüz hava ile dolacaktır.

Bir kişisel gelişim uzmanı, bilinçle alınan tek bir nefesin bile farkındalık seviyemizi arttıracağını ifade ediyor. Her Adem, bir alem demiş eskiler. Ne kadar doğru bir söz. Sanki koskoca kainat küçültülmüşte içimize sığdırılmış gibi. Her insan özeldir. Çünkü hepimiz mükemmel şekilde yaratıldık. Örneğin vücudumuzdaki milyarlarca hücreden sadece bir tanesini alıp incelediğimizde, içinde mükemmel işleyen bir sistem olduğunu görürüz. Her bir hücrenin çekirdeğindeki DNA’larda vücudumuza ait tüm kodlar saklanmıştır. İnsan mükemmeldir. Bu kadar mükemmel yaratılan bir canlı da kainattaki en şerefli ve en önemli varlıktır. Kendinizin değerini bilin...

Her canlının öncelikli amacı hayatta kalmaktır. Bu amacı yerine getirmek için çalışırız. Yaptığımız her davranışın ardında hizmet ettiği amaç, yaşamımızı devam ettirmektir. Hayatta kalmayı başarırız ama bu defa hayat akıp gider ellerimizin arasından. Gün içindeki stres, çözmemiz gereken sorunlar, geçindirmemiz gereken bir aile, okutmamız gereken çocuklar ve günlük yaşam telaşı derken; kurduğumuz hayalleri gerçekleştirmek için fırsat bulamayız. Hayatımız anlamını yitiriyormuş gibi gelir bir an. Bu duygudan hemen kurtulun. Çünkü çok çok tehlikeli. Siz evrendeki en mükemmel varlıksınız. Çünkü mükemmel olarak yaratıldığımızı Kur’an bizlere söylüyor.

Herkesin bir hayat amacı vardır. Rahat bir yaşam sürmek, para kazanmak, evlenmek vs. Hayatımızın asıl amacı huzuru yakalamaktır aslında. Bazen bir karar alırız, hayatımızdaki bazı şeyleri değiştirmek isteriz. Ama bir süre sonra hem karardan, hem değiştirme isteğimizden vazgeçeriz.




WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:27 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.