Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kpss (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kpss/)
-   -   2012 KPSS Günlüğü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kpss/619965-2012-kpss-gunlugu.html)

delioglan 30-10-2011 01:51 AM

2012 KPSS Günlüğü
 
4. kez KPSS sınavına gireceğim. Kendimde en çok sevdiğim şey ne kadar yıkılırsam yıkılayım yeniden doğrulmak için her zaman cesaretim olmuştur. Peki doğrulmak için gücüm var mı? İşte onu bilmiyorum ama denemeden de öğrenemeyeceğim için ilk adımımı huzurlarınızda atıyorum. İşte bu günlük benim ilk adımım. Buradan sınava hazırlık sürecimi, neler yaptığımı, nasıl çalıştığımı, tespitlerimi paylaşacağım. Aynı zamanda bu hazırlık sürecinde bana yardımı olabilecek gelişim ve değişim yöntemlerini kullanarak sitenin içeriğine uygun paylaşımlarım da olacak.

Eksikleri ve dönüştürülmesi gereken yanlışları tespit ederek işe başlayacağım. 4 defa sınava girmiş birisi olarak kendimizi engelleyen bazı kalıpların zihnimizde fazlasıyla yer ettiğini düşünüyor ve bunları dönüştürme işlemini başlatmam gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda bana yardımcı olacak bir çok teknik var. Bunlardan en önemlisi dönüşüm yolculuğuma lokomotiflik yapan sitemizin telkinleri, seminerlerden öğrendiğim eft ve reiki. Önceliği telkin ve eft den yana kullanacağım.

Dönüştürmem gereken ilk durumları şöyle bir düşündüğümde aklıma gelenler. Yılların başarısızlığıyla oluşturduğum öğrenilmiş çaresizliğim. Ders çalışmaya karşı isteksizliğim. Aileme karşı mahçubiyetim, akrabalar arasındaki utancım ve kendimi aciz hissedişim. Konsantre olamama, çabuk sıkılma ve kafa dağınıklığı. Yaşamımı ciddi derecede olumsuz etkileyen kötü hafızam. Geç yatıp geç kalkarak günün verimli saatlerinden ve güneşten yararlanamamak ve her daim gergin ve sinirli olmak. İşte kendime olan güvenimi, saygımı ve sevgimi yitirmemin sonucu oluşan semptonlar bunlar. Anlaşılan yolum sadece basit bir sınavı değil ciddi bir tekamül sürecini de içinde barındırmaktadır.

İnanıyorum ki bu sınav sürecini bir eziyet halinden çıkarıp yaşadığımı ve aslında hala yapmam gereken ve başarabileceğim şeylerin varolduğu bir yolculuk haline getireceğim. Ve daha en başından bu yolculuğun farklı olduğunu bana hissettiren şey ise kaybettiklerimle yaşadığım yıkımın aslında sınavla hiç alakasının olmadığı ve 07.07.2012 tarihinde yapılacak olan sınavın da onları geri kazanmam için bir önkoşul olmadığıdır. Çünkü stres altında fazladan ya da eksik yapacağım birkaç soru beni bu hayatta ne daha saygın yapar ne daha aciz ne de daha çaresiz. Ben yine aynı benim ve kendime saygı duyduğum kadar saygın, kendimi sevdiğim kadar sevilen biriyim. Entelektüel zihnim bile bunu kolayca kabul etmişken sorun gibi görünen tek şey bunu doğru araçlarla içselleştirip yolculuğu maceraya ve muhteşem bir keşif sürecine dönüştürmek. İşte bu noktada sınav bir hayat memat meselesi olmaktan çıkıp sadece yelkenimi dolduran tatlı bir fırtınaya dönüşecektir.


delioglan 30-10-2011 02:43 AM

Cevap: 2012 KPSS Günlüğü
 
Yukarıda bahsettiğim ve dönüştürülmesi gereken duygular için ego ve suçluluk telkinleri sanırım başlangıç için en ideal olanları ve dinlemeye başladım bile. 3 senedir başaramamış olmamın nedenlerini, hatalarımı, sorumluluklarımı suçluluk telkiniyle kabul edip salıvermek ego telkininin de hadi bakalım bırakma kendini diyerek silkelemesi ilk ve en büyük engeli aşmam için harika bir destek olacaktır. Sonrasında erken uyanma, ertelemeyi bırak, kendine güven, başkalarının düşüncelerini önemsememe, sosyal fobi, sınav heyecanı ve koruma kalkanı en büyük yardımcılarım olacaklar.

Ders konusundaki eksikliklerimize gelirsek en temel sorunum sayısal çıkışlı olmam nedeniyle özellikle Tarih ve Vatandaşlık derslerinde ciddi sıkıntı yaşıyorum ve bu sıkıntıyı aşmak için izlediğim yolları, edindiğim kaynakları da buradan paylaşacağım ve tabi üşenmezsem "Tarih ve Vatandaşlık yapamıyorum" algısını eft ile çözmeye çalışacağım.

Benimle aynı süreci paylaşan tüm arkadaşlarıma başarılar diliyor ve bu dönüşüm sürecinde yanımızda olan, olmayan herkese çok çok teşekkür ediyorum.

delioglan 30-10-2011 04:18 PM

Cevap: 2012 KPSS Günlüğü
 
Dün yediiklimin dergilerinden ilk 4 tanesinin Türkçe bölümünü bitirdim. Geriye 8 tane kaldı. Aslında Türkçe iyi olduğum bir ders olmasına rağmen yanlışlarım çıktı. Sebebi belli öss sınavından beri neredeyse hiç soru çözmemiştim. Hızım da düşmüş. O yüzden hasretle(!) 2012 basım soru bankalarını bekliyorum. Bugün de Matematik dersinin ilk 4 dergisini bitireceğim. Sayısalım iyi olduğundan daha sorunsuz geçecek bu gün. Öyle tahmin ediyorum ki 15 gün sonra tüm derslerin ilk 4 dergisi bitecek. 2. 4 dergilik setim gelene kadar tekrara da vaktim kalıyor, o yüzden telaşa gerek yok. Bugün bir dershane ile anlaştım Türkiye geneli deneme sınavları başladığında telefon edecekler. 3 yayının Türkiye geneli denemelerine gireceğim: ihtiyaç, uzman kariyer ve yediiklim.

Telkinlerden de ego ve suçluluğu dinliyorum şimdilik bir şey yok ama onun da etkilerini paylaşacağım. Tekrar görüşmek dileğiyle.

delioglan 01-11-2011 03:10 AM

Cevap: 2012 KPSS Günlüğü
 
Bugün bitmesi gereken matematik konularımı bitiremedim. Biraz tembellik yaptım ama çok bir kayıp sayılmaz. Yarına korkulu rüyam tarihle baş başa kalacağım iyi bir temel atmam gerekiyor ama elimdeki kaynak tarihte pek iyi değil gibi geldi. Ben de video derslerle takviye yapmayı düşünüyorum. Şu ana kadar çalışmalarımda gördüğüm, konu eksiğim çok fazla olmamasına rağmen hızım ciddi oranda zayıflamış bunu telafi etmem şart.
Telkinler de bir yandan çalıyor fısır fısır. Henüz olumsuz denebilecek bir dalgalanma yaşamadım. Tabi kendimi değişime açmamdan ufak bir heyecan yok değil ama telkinlerin etkisi için daha bekleyeceğim anlaşılan. Tekrar görüşmek dileğiyle.

delioglan 02-11-2011 07:27 PM

Cevap: 2012 KPSS Günlüğü
 
Sonunda ilk iki dersi sorularıyla birlikte bitirdim. Bu günümü tarih dersi için ayırdım. Bundan sonraki çalışacağım dersleri video derslerle beraber yürüteceğim. Geçen sene faydasını görmüştüm. 20 günüm kaldı 2. parti dergilerinin gelmesine vakit sıkıntım yok şükür.

Ders çalışmanın yanında ara sıra İstanbul'da tercihe açılan okulları inceliyorum kaç puanla kapatmış. Hangi semt, manzarası nasıl, oradaki ev fiyatlarını bile araştırıyorum. Acayip motive oluyorum. Kendime puan hedefi koymadım çünkü her sene değişken ama kendi branşımda ilk 997'e girmeyi hedefliyorum. Bu dereceyle İstanbul'a yerleşebilirim sanırım.

Telkinleri bu gün dinlemedim. Gece tekrar dinlemeye başlayacağım. Henüz keşfedebileceğimiz bir etki yok ama vazgeçmiyorum ve inanıyorum. Bu gün üşenmezsem biraz da eft yapıp şu derslerle, hafızamla, odaklanma sıkıntımla ilgili kendimi deriiin deriiin affedeyim. Hafızamın eski aşıltılı günlerine dönmemesi için oluşan tüm sebepleri sevgiyle özgür bırakayım. Yıllardır vazifelerini layıkıyla yerine getirdiler artık emekli olma vakti.

Bu yazma işi çok hoşuma gitti biraz da garipsedim. Anne babalarımız evladım söyle bakalım bu gün okulda ne yaptın deseler türlü şekle ve renge bürüdürdük. İyi bir şey yapmış olsak dahi o soru panikletir, korkuturdu. Ve çoğu zamanda eğer yoğunlaşırsa bu sorular büyük baskı olur ve derslerden uzaklaşırdık. Şimdi ise kimse sormadan ben bir şeyler paylaşıyorum ve bunu yapmak beni germiyor sadece motive ediyor. Kitaplar, sınavlar öcü olmaktan çıkıyor.

Sevgiler..

delioglan 18-10-2013 04:06 AM

Cevap: 2012 KPSS Günlüğü
 
Sitenin uzun yıllardır sessiz takipçisi ve paylaşımcı olmayan üyesi olarak bu konuyu büyük bir hevesle açtım ancak devamını getirmedim. Şimdi yazmak ne kadar anlamlı olur bilmiyorum ancak konunun bir neticeye ihtiyacı vardı.

Önceki mesajlarımda bahsettiğim planların neredeyse hiçbiri yerine getirilemedi ancak öyle bir maceranın içine girdim ki şu an İstanbul'da tam da istediğim yerde öğretmenim.

Yaşadıklarımı paylaşmak ve belki de kontağı tekrar çevirip yolculuğa kaldığım yerden devam etmek için bir günlük açabilirim.
Sevgilerle.


sweeet 18-10-2013 12:08 PM

Cevap: 2012 KPSS Günlüğü
 
Aşkolsun delioğlan çoktan paylaşmalıydın bence bu haberi bizlerle. Ben de bu başlık altında kpss dönemi paylaşımlarda bulunmuştum. Günlük açar mısın bilmiyorum ama başarı öykünü bizlerle paylaşırsan sevinirim. Tabi günlük açarsan da sevgiyle takip ederim. Sevgiler.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:08 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.