Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kpss (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kpss/)
-   -   KPSS TAKTİKLERİ MOTİVASYON (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kpss/619881-kpss-taktikleri-motivasyon.html)

sweeet 13-10-2011 05:45 PM

KPSS TAKTİKLERİ MOTİVASYON
 
Sınava iyi motive olmak başarıyı getirir.


Bu yazımızda motivasyondan söz edeceğiz. Şimdi daha önceki yazıyı okudunuz ve sınava kadar olan zamanınızı planladınız, çalışma disiplininizi bozmuyorsunuz, elinizdeki yayınların da yardımıyla bilgi birikiminizi artırırken bir yandanda bilgiyi kullanma kabiliyetinizi geliştiriyorsunuz. Günlük stres kaynaklarını kontrol etmeyi öğrendiniz, sınav stresinizi sizin için itici bir güç oluşturacak şekilde kullanabiliyorsunuz artık.

Güzel. Yukarıda sözünü ettiklerimiz ilk iki yazımızın konularıydı.

Bu gün işimiz sınava iyi motivize olmanızı sağlamak. Motivasyon güdülenmektir arkadaşlar. Güdülenme hem içsel sebeplerle hemde dışsal dürtülerle olabilir. İşte kritik cümle bu. Sınava en iyi şekilde güdülenmemiz gerekli ve bu ya içsel sebeplerle ( onları biz yaratacağız ) yada dışsal dürtülerle ( onlarıda biz kontrol edeceğiz ) olacaktır.

Her insanın güdülenme derecesi ve kaynağı farklı olabilir.

Şimdi biraz daha açıklayalım.

İçsel sebeplerden başlayalım. İçsel sebeplerimizi biz oluşturmak zorundayız. "Hadi koçum göreyim seni" yaşlarını çoktan geçtik ve sürekli bizi güdüleyecek bir yaşam koçu bulma şansımız olmayabilir. O zaman kendi yaşam koçumuz kendimiz olacağız. Tam şimdi ilk uyarıyı yapalım kendimize. Hadi bir düşünsenize neler neler başardınız siz bu hayatta ! Şimdi başarabileceğiniz bir sınav daha var önünüzde. Şimdiye kadarki başarılarınız bu sınav için en büyük teminatınızdır aslında.
Evet çok güzel. Her sabah güne bu düşünceyle başlayalım mı artık. Unutmayın kendi kendinizin yaşam koçusunuz artık. Başka düşüncelerin beyninize sızmasına hiç imkan vermeyin. Hedefinizi düşünün, başardığınız nice şeyi düşünün. Yine olacak. Haydi.

Kendimize motivasyonumuzu sağlayacak içsel sebepler oluşturup bunları sürekli canlı tutmaya başladık. Şimdi sıra dışsal dürtüleri düzenlemeye geldi. Bu biraz daha zor olabilir. Çünkü dışsal dürtülerin pek çoğu bizim kontrolümüz dışında olur. Bu yüzden kotrol edebileceklerimizle başlayalım.

Hedefinizi kağıtlara yazıp görebileceğiniz yerlere takın. Bu ciddi kararlı bir hedef olsun.
Karamsar ortamlardan hemen uzaklaşın. Arkadaşlarınızla sohbetleriniz başarı ve hedefleriniz üzerine olsun.


Sizi çalışma ortamından uzaklaştıracak bir çok dürtü vardır. ( müzik, maç, tv., ekstra işler, sokaktan gelen sesler ve daha neler neler ) Bunlar motivasyonunuzu bozar. Bu etkenleri ortadan kaldırmayı deneyin. Çalışma zamanı sadece size ve hedefinize ait zaman olmalıdır.
Aklınızı meşgul eden çevresel sorunlar vardır. Bunları en kısa sürede sonuçlandırıp aklınızdan çıkarınız.

Bazı insanlar uzun süreli çalışmaları sonuçlandıramazlar. Bu durumda önceki yazıyı hatırlayın. Ana hedefinizi küçük hedeflere ayırarak onlara motive olun.
Korkmayın. Korku, endişeyi, endişe baş edemeyeceğimiz stresi getirir. Bu da motivasyonumuzu bozar. Çalışma disiplinimiz kaybolur.

İyi motive olarak çok zor işler başarmış kişi, grup vb. nin hikayelerini bulup okuyun. Sakın unutmayın onlar hikaye değil BAŞARI öyküleridir.

Haydi şimdi SİZ de başarı öykünüzü yazmaya başlayın.

-alıntı-


Janer 13-10-2011 09:58 PM

Cevap: KPSS TAKTİKLERİ MOTİVASYON
 
Hadi daha önce başardığımız bir şey yoksa :) o zaman ne olacak mesela ben oks ye girdim bir anadolu lisesini kazanamadım simdi öss diyelim kısaca o sınava girdim yine istediğim yeri kazanamadım bu 2. girişim olacak ama bunu yapmak istiyorum tabi bunları eyleme de döküyorum .. başaracağımı da biliyorum . çevremdekilerden de onay alıyorum ancak . mutlu bir şekilde bunları yapamıyorum sanki hayatımdan yeşil ve mavi gibi canlı renkler cıkmıs sanki 10 sene öncesine gitmiş gibiyim.
özellikle ders calısırken sürekli aklıma ders calısmak yerine yaptığım şeyler geliyor . ama bu konuda da düzeldiğim şeyler var :) örneğin eskiden kitaba baktığımda sayfada sanki maça , kupa , karo , sinek geçiyordu . şimdi öyle bir şey yok . o konuda düzelttim kendimi sadece bunları yaparken iştahlı ve mutlu bir şekilde yapmayı istiyorum . Sweeet yazılarını okuyorum ve takip ediyorum . sence ne yapmalıyım . teşekkür ediyorum saygılar ;)

sweeet 13-10-2011 11:08 PM

Cevap: KPSS TAKTİKLERİ MOTİVASYON
 
Öncelikle bu yazılar alıntı onu belirteyim kendim okuyup faydalı gördüğüm için burda da sınava hazırlanan arkadaşlar olduğu için paylaşıyorum. (Bunlardan biri de benim tabi.)

Bundan sonrası ise tamamen bana ait. :)

Dönüp geriye baktığında seni başarmak istediğin hedefleri başarmaktan alıkoyan şeylerin farkında mısın?

Öncelikle bunu sorardım kendime. Ben farkındayım. Şimdi bir sürece giricem ve bu süreçte beni engelleyebilecek bir çok faktörü ortamdan kaldırdım.

Odamı kardeşimle paylaşıyordum, ayırdım. Yine oda da TV vardı onu da çıkardım. Hatta TV yi hayatımdan çıkardım.

Ama en önemli faktör kendimiziz. Yani yüksek bilincimizle hareket edebilirsek "Evet, şimdi çalışmaya odaklanıyorum" deriz ve en önemli faktörü yenmiş oluruz. Yoksa ortamda her türlü engeli kaldır sonra git ve uyu neden alçak bilincin çalışmaktan kaçmak için ürettiği en iyi bahane uykunun gelmesidir. Çay iç, kahve iç nasıl cin gibi olursun git yüzünü yıka. Herkes uykusunu kaçıracak bir yöntem bulabilir.

Sınav hazırlığına başlamadan önce kendimizi kafa olarak hazırlamalıyız. Ben bu yola girdim ve gideceğimiz yeri belirlemek zorundayız. Daha sonra da planlı bir şekilde her gün bilgi ve soru pratiğimizi arttırmalıyız.


Daha önce hiç birşeyi başarmadım diyemezsin illa ki istediğin birşeyi elde etmişsindir. O sınavları başaramayışının nedeni gerçekten istememekti belki.

Alıntı:

Hadi daha önce başardığımız bir şey yoksa :)
Ben böyle birşeyin olması ihtimaline inanmıyorum. Her insan hayatında mutlaka büyük veya küçük birşeyler başarmıştır. Bu illa bir sınav başarısı olmayabilir. Önemli olan isteyince başarabileceğine inanman.


Mesela ben üniversite sınavını kazanacağımı biliyordum
, her zaman biliyordum. OKS de başarısız olmam bu inancımı asla sarsmadı ilkokuldan beri hayalimdi. Hem de istanbul'da bir bölüm kazanacağımı da biliyordum. Onu da gerçekleştirdim. Üniversiteye başladığımda rahatlıkla mezun olacağımı da biliyordum. Ama isteseydim otalamamı 3.00 ın üzerinde getirebilirdim. O zaman bunu istemediğimi biliyorum; çünkü istediğimde daha yükseğini elde ettim. Yüksek lisans ders ortalamam 3.83 falan geldi. Ama hayatımda bu kadar ders çalıştığımı hatırlamıyorum. Bunun bana getirisi neydi ben kendimi kendime ispat ettim. İstediğim zaman en iyisini yapabileceğimi söylüyorlardı ve yaptım. Ama bunu başkalarının söylemesi değil benim inanarak söylemem önemliydi. Çalışma konusunda kendimi takdir ettim kimse önemli değildi o an benim fikrimden başka. Herkesin zor ders dediği bir dersten 98 gibi bir not aldım ve AA ortalama getirdim. Dinleyince bunlar masal gibi gelebilir bir çoğuna ama isteyince oluyor işte.

Ben de OKS deki başarısızlığıma odaklansaydım eminim bugün bunların hiç birini yapamazdım. OKS de gerçek bir hedefim yoktu. Yapmam gerekeni biliyordum ama asla yapmam gerekeni yapmadım. ÖSS hazırlıkta elbet çaba gösterdim ama istediğimi elde edeceğime inanana kadar yaptım. Deneme sınavlarında istediğim puanı alınca belki de daha fazla çaba göstermedim. Bunu da bilinçli yaptığıma inanmıyorum. Ama bugün herşeyin daha çok farkındayım attığım adımdan içtiğim suya kadar. Neyi seçersem sonucunun ne olacağını az çok daha iyi kesitrebiliyorum.
Önümüzde bir sınav var bizim. Madem gerçeğimiz bu, bunu yaşayacağız başka çaremiz var mı? Mutlaka vardır ama KPSS yi kazanmak istiyorsak bir tercih yapmışızdır. Ve bu tercihe uygun davranmak esastır.

Diğer yandan tavsiye istiyorsan seni güdüleyecek birşey bul. Güdüleyecek şey nedir? Hedefe ulaşman için kendini hedefe adaman için bulacağın nedenlerdir. Mesela maç seyretmekle ders çalışmak arasında kaldın. İşe girdiğin zaman seyredeceğin maçların keyfini düşünüp şimdi ders çalışmaya odaklanmak gerek. Arkadaşlarla gezmek ve ders çalışmak arasında kaldın mesela. O an ders çalışmaktan daha cazip geliyor olabilir ama KPSS de belki çözeceğin 1 soru bile senin istediğin yere atanmana neden olacaktır. Tercih senin.

Her insanın güdülenme derecesi ve kaynağı farklı olabilir. Olacaktır da...

Bu nedenle seni güdüleyecek düşünceleri en iyi sen bulabilirsin


Sen şimdi karar ver şu an neyi başarmak istediğini belirle benim aklımda ulaşmam gereken bir puan var mesela ama ben en iyisini yapmak istiyorum. O puan somut bir hedef ama yapabilirsem daha ileri de taşıyabilirim. Senin de hedefin olsun. Ve bu hedefi neden istediğin hakkında 20 iyi neden bul. Eğer bir istek konusunda 20 iyi neden bulabilirsen. O işe kendini adabilirsin. Çoook uzattım biliyorum. Ama bunları yazarken bile kendimi güdülüyorum bunun da farkındayım. Sabır gösterip okursanız ne mutlu bana.

Herşey istediğiniz gibi olsun.

Yeterli ya da doğru bulmazsanız bu yazdıklarımı yine tavsiye isterseniz her zaman fikir alışerişinde bulunabiliriz.

Yolumuz açık olsun.


sweeet 13-10-2011 11:28 PM

Cevap: KPSS TAKTİKLERİ MOTİVASYON
 
Bak şu başlık altında ne buldum. Bu cümleler de motivasyonumuzu arttırmak için işe yarar


Öğrenciler İçin Olumlama Cümleleri

Alıntı:

basakfigen Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 476050)
*Kendime inanıyorum, kendime güveniyorum…
*Ümitli ve kararlıyım.
*Hedefim net ve kesin!
*Kendimi hayalimdeki bölümde ve üniversitede net olarak hayal edebiliyorum.
*Sadece elimden geleni yapmamın “başarı” olduğunu biliyorum.
*Başarılıyım.
*Zamanımı doğru kullanıyorum.
*Gerektiği kadar sistemli çalışıyor gerektiği kadar dinlenip eğleniyorum.
*Anlayarak hızlı okuyabiliyor, tüm denemelerde sınavımı vaktinden önce başarıyla bitirebiliyorum.
*Yeterince dikkatliyim.
*Hafızam gün geçtikce güçleniyor, kolaylıkla kendiliğinden hatırlayabiliyorum.
*Kalbimdeki kaynakları pırıltılar halinde görüyorum, zeka yetenek, mantık, istek, gayret özgüven, kararlılık, zaman, destek…
*Bugüne dek öğrendiklerimle temelim sapasağlam.
*Sakin olabilmek benim doğal halim.
*Çabaladığım için huzur doluyum.
*Okul notlarımdaki başarı grafiğim, dershane sınavlarımdaki sıralamam gün geçtikce artıyor.
*Çalıştıkça başarıyor, başardıkça özgüvenimi zirvelere taşıyorum.
*Bazen içimden bir ses ”niçin olsun ki” diye sorduğunda artık gür bir sesle” neden olmasın olacak!” diye cevap veriyorum, tıpkı tüm başarılı insanlar gibi…
*Hatta yanlış yapabilmemin hakkım olduğunu biliyor, yanlışlarımın sayesinde öğrenmeye devam ettiğimi çok iyi biliyorum.
*Bir gün hayalimdeki mesleği yaparken etrafımdakilerin bana nasıl başardığımı merakla sorduklarında onlara dönüp, ”çaba ve ümitle” dediğimi şimdiden duyabiliyorum.
*Her şeye rağmen kendimi seviyor ve sevilmeye layık olduğumu biliyorum…


(Hergün sesli olarak en az bir kere okumanız ve odanıza asmanız tavsiye olunur.)


sweeet 13-10-2011 11:41 PM

Cevap: KPSS TAKTİKLERİ MOTİVASYON
 
Aşağıdaki paylaşımda da faydalanılacak etkili cümleler var.


Alıntı:

Mehmet Ç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 370644)


Yapabileceğime inandığım her şeyi yaparım. O tanımlanmayan nitelik bende var. Ve bu her gün artıyor. Bende, yetenek, beceri ve hüner var.


Hedefler belirler ve onlara ulaşırım. Hayattan ne istediğimi biliyorum. Onun peşine düşer ve elde ederim.


İnsanlar benden hoşlanır ve ben kendimle ilgili şeyler hissederim. Ben olduğum için gurur duyuyor ve kendime inanıyorum.


Hiç bir şey beni durduramaz. Çok kararlıyım. Sorunlarımı avantajlara çeviririm. Diğer insanların hiç bir şans görmediği durumlarda bile çözümler bulurum.


Çok enerjiğim, çok canlıyım. Hayatı seviyorum ve bunun farkındayım, başkaları da farkında. Moralimi yüksek tutuyor, ileriye bakıyor ve bundan hoşlanıyorum.


İstediğim her şeyi bvaşarabileceğimi biliyorum ve olumsuz herhangi bir şeyin, beni engellemesine veya yolumda durmasına izin vermeyi reddediyorum.

Hiç kimseden ve hiç bir şeyden korkmuyorum. Kuvvete, yeteneğe, inanca ve güvene sahibim. Mücadeleyi severim ve balıklama dalarım. Özellikle bugün.


Dünyanın zirvesindeyim ve meydan okuyorum. Zihnimde istediğim şeyin net bir resmi var. Onu kendi önümde görebiliyorum. Ne istediğimi ve onu nasıl elde edeceğimi biliyorum. Her şeyin bana bağlı olduğunu ve bunu yapabileceğimi biliyorum.


Engeller, isteğimi azaltmaz. Onlar yalnızca hayatta ve hareket halinde olduğumu bana anlatırlar. Ve ben hiç bir şey için hareketsiz kalamam.


Kendime güvenirim. Başarı için ne gerekiyorsa, fazlasıyla sahibim ve onu nasıl kullanacağımı biliyorum. Bugün kimse beni durduramaz. Kendimi topladım ve hergün biraz daha toparlıyorum. Ve bu gün, dikkat et dünya, ben geliyorum.


Sınırlar! Onları sınırlar olarak bile kabul etmiyorum. Kazanamayacağım hiç bir mücadele yoktur. Tırmanamayacağım hiç bir duvar yoktur. Yenemeyeceğim veya tersine çevirip kendi yararıma kullanamayacağım hiç bir sorun yoktur.


Dimdik ayaktayım. Dürüst ve içtenim. İnsanlarla ilgilenmeyi severim ve onlar da benden hoşlanırlar. İyi düşünürüm, net düşünürüm; planlıyım, kendime ve çevremde olan her şeye hakimim.


Hayatımdaki olaylar için, hiç kimseyi suçlamam. Başarısızlıklarımı kabul ederim ve onları, zaferlerimin ödüllerini kabul ettiğim kadar kolaylıkla aşıp ilerlerim.


Kendimden asla mükemmellik talep etmem, ama verebileceğim en iyisini beklerim ve elde ettiğim de en iyisidir.


Kendime asla mazeretler bulmam. İşleri zamanında ve doğru yaparım. Bu gün her zamankinden daha fazlasını yapacak içsel gücüm var.


Ben özel bir insanım. Hedeflerim ve kendime olan büyük inancım, hedeflerimi gerçeğe dönüştürür. Hayallerimi yaşama gücüm var. Onlara, kendime inandığım gibi inanırım. Ve bu inanç öyle güçlüdür ki, benim yenilmez ruhumu zayıflatabilecek hiç bir şey yoktur.




Shad Helmstetter

İçe Dönük Konuşmanın Gücü Kitabından..


Janer 14-10-2011 12:05 AM

Cevap: KPSS TAKTİKLERİ MOTİVASYON
 
allahım :D kopyala yapıştır yaparken bile yoruldum çok teşekkür ediyorum sweeeeeeeet ;) iyi varsın

Janer 14-10-2011 12:06 AM

Cevap: KPSS TAKTİKLERİ MOTİVASYON
 
bunları uygulayacam ama simdi uyuymam gerekiyor yarın dershane var şimdi erken uyanma telkinini dinleyecem :)

sweeet 14-10-2011 12:54 AM

Cevap: KPSS TAKTİKLERİ MOTİVASYON
 
Alıntı:

Janer Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 808782)
allahım :D kopyala yapıştır yaparken bile yoruldum çok teşekkür ediyorum sweeeeeeeet ;) iyi varsın


Yorulmak yok enerjimiz tavan yapsın inşallah. :D Faydamız dokunduysa ne mutlu.

sweeet 18-10-2011 01:29 AM

Ders çalışma olumlamaları
 
* Her zaman sıkı çalışıyorum.

* Ders çalışmaktan keyif alıyorum.

* İyi bir puan almak için sıkı çalışıyorum.

* Her zaman ders çalışmama tamamen konsantre oluyorum.

* Her zaman ders çalışmama ve tekrarlamalarıma odaklanıyorum.

* Başarılı olacağım.

* Mükemmel sonuçlar ve puanlar alıyorum.

* Her durumda başaracağıma inanıyorum.

* Her zaman kendimi ders çalışmaya hazırlayabiliyorum

*Çalışırken tüm potansiyelimi ortaya koyabiliyorum.

* Mümkün olan en yüksek puanları almayı başaracağıma inanıyorum.

* Çalışmalarımda fazlasıyla disiplinliyim.

* Düzenli olarak sıkı çalışıyorum.

* Bilgiyi doğru ve kesin olarak hatırlayabiliyorum.

* Sınav günü sakin ve rahat olacağımı biliyorum.

* Bilgiyi her zaman doğru hatırlıyorum.

* Her sınav gününde kendimden eminim.

* Her sınavda zihnim açık.

* Okuduğum bilgiyi kolayca hatırlıyorum.

NOT:
Alıntıdır ama bazı olumlamalarda kendi düzeltmelerim var. :))

firdevsi ala 01-12-2016 12:13 AM

Cevap: KPSS TAKTİKLERİ MOTİVASYON
 
Kpss sonrasi bu konuyu gormem uzucu olsun ygs icin bismillah


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:07 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.