![]() |
Çalışmaktan korkmak Merhaba yaşım 18 yaş ilerledikçe doğal olarak aileden gelicek paraya kapatıyor insan kendini okuduğum için part time çalışmak istiyorum fakat şu ki çalışmaktan korkuyorum.. Nasıl oluyor bu ? şöyle örneğin bir yere girsem diyelimki burası bir restoran olsun bana bir iş verdiklerinde ya beceremezsem ya birşeyleri kırar azar işitirsem vb.. gibi endişelerim oluyor küçükken takım oyunlarında vb.. yer almıştım ve hep hata yaptığım için hocadan tut takım arkadaşıma kadar yüksek sesle azar işitirdim o zamanki hissi duyguları tekrardan hissedicekmiş gibi hissediyorum eğer işe girersem bunun için bir olumlama veya başka bir çözüm olabilirmi ? böyle bir korkudan dolayı utanıyorum. |
Cevap: Çalışmaktan korkmak bence kendine güven ve ufakta olsa bir işle başla. en kötü işten çıkar başka bir iş ararsın. :) |
Cevap: Çalışmaktan korkmak bendede aynı korkular |
Cevap: Çalışmaktan korkmak Sevgili düşünsel, Büyük ihtimalle anne yada baban mükemmeliyetçi yada yüksek motivasyon dediğimiz hep daha fazlasını isteyen bir aile. Bu da zaman içerisinde sende özgüven kaybına neden olmuş olabilir. Evet telkinlerin faydasını görürsün ve bakış açınla oynayabilirsin. Kendine hata yapma hakkı tanıyabilirsin. Bunların hepsi aşılabilir sıkıntılar. Az az ve sabırla yol almalısın. Her yanlışını eleştirdiğin gibi her güzel davranışını da taktir et. Yani güzelliklerinde farkında ol ve seni mutlu eden uğraşlar edin. İçinde mutluluk çok önemlidir. İç huzuru, yeterlilik duygusu bunlar birer adım. Yavaş yavaş aşarsın sıkıntılarını. |
Cevap: Çalışmaktan korkmak Bende de misafire karşı bir antipati var. Ne zaman misafir gelecek olsa, benim elim ayağım dolaşır. Ne yapacağımı bilemem, fakat her defasında en güzel biçimde üstesinden gelirim. Annem, asla beğenmeyen, asla yeterli görmeyen biri ve yıkıcı olarak eleştirir. Alay eder, ezer. Yıllarca bu duygularla savaştım. Sonra onun eksiklerini kendine verdim ve bende kendime yetebilme duygumu beslemeye çalıştım. Mesela şunu fark ederim. sık sık kendime tekrarlıyorum ' tamam, sakin ol. Her şey yolunda, yapabilirsin biliyorsun. Başarırsın. Sana güveniyorum, daha önce de yapabilmiştin, yine yaparsın.' Bunu gayri ihtiyari yapıyorum ama olsun işe yarıyor. Meraklanma yavaş ve sakin ol ve hata yapma hakkından vazgeçme. |
Cevap: Çalışmaktan korkmak Çok teşekkürler :) |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:36 AM. |