Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Korku ve Fobiler Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/korku-ve-fobiler-cd-leri/)
-   -   Sosyal fobimden kurtulmak istiyorum (http://www.hayatimdegisti.com/forum/korku-ve-fobiler-cd-leri/624276-sosyal-fobimden-kurtulmak-istiyorum.html)

AragornGondor 03-08-2014 05:34 PM

Sosyal fobimden kurtulmak istiyorum

Arkadaşlar ben diğer dostlar kadar aşırı çekingen felan değilim fakat tek sorunum gerektiği kadar konuşamamak... yakın arkadaş ve aile ortamında hep konuşurum ama akraba ortamlarında pek konuşamam sıkıntılı hissederim kendimi bunun gibi yabancı ortamlarda da aynı sıkıntıyı yaşarım,zaman zaman kendimi ifade edemem,yeri geldiğinde konuşurum fakat bu zayıf kalıyor,yetmiyor. insanların ne düşüneceğine önem veririm bazen.. yani yeteri kadar girişken ve konuşkan değilim ne yapmam gerekir bana yardımcı olursanız sevinirim yu89

Dusunsel 03-08-2014 07:22 PM

Cevap: Sosyal fobimden kurtulmak istiyorum

Bilinçaltına zamanla yerleşmiş olan olumsuz düşünce kalıpları nedeniyle bilinciniz bu düşüceleri atamıyor benim önerim sitedeki ücretsiz telkinlerden yararlanmanız. Suçluluk ve ego telkinini 21 gün dinledikten sonra suçluluğu çıkartıp sosyallik arttırıcı , kendine güven vb.. ekleyebilirsiniz

letca 04-08-2014 09:17 PM

düşünsel adlı arkadaşa katılmakla birlikte size bir soru sormak istiyorum, başkalarının yanında çok konuşmayışınızın nedeni ne? hiç düşündünüz mü?

seniha. 05-08-2014 10:50 AM

letca, bence toplum içinde konuşamayımızın nedeni, çocukluktan itibaren toplum içinde konuşmayışımızdan ,bizi ççocuk yerine koymalarından, konuşunca sen ne anlarsın demelerinden v.b. şeylerden kaynaklanıyor. beyinle ilgili bir kitap okudum. diyor ki: düşündüğün zaman bu düşünce beynin içinde hareket ederek, bir nörondan diğerine geçiyor. aynı düşünceyi sık düşünürsek, nöronlar arası bağlantılar kalınlaşıyor. otoyol gibi oluyor. bu bazı durumlarda iyi. mesela araba kullanmayı öğrenirken fazla egsersiz yapmak , nöron bağlantılarını kalınlaştırır ve otomatikman araba kullanmaya başlarsın.ama toplum içinde konuşmayı öğrenmemişsen ,engellenmiişsen konuşmakla ilgili beyinde otoyollar oluşmaz. böylece konuşamazsın. ya da oluşsa bile nöronlar arası ince bağlantılar oluşur. bu durum sadece toplum içinde konuşabilmekle ilgili değil. her şeye uygulanabilir. peki, ne yapacağız. şunu yapmalıyız diyor kitap: 21 gün boyunca bir şeyi düşündükçe, yaptıkça beynide nöronlar arası bağlantılar oluşuyormuş. yani sık düşününce nöronla kalınlaşıyor. 21 gün boyunca istediğin şeyi düşüneceksin ,hayal edeceksin,olmuş gibi yaşayacaksın. örneğin toplum içinde insanlarla konuştuğunu göreceksin ,hayalinde konuşacaksın. sadece ben toplum içinde konuşuyorum cümlesini kullanmayacaksın.kalın nöron bağlantılarını inceltmek içinde bir şey yapmayacaksın. yani olayı düşünmeyeceksin. düşündükçe daha çok kalınlaştırıyorsun.

AragornGondor 05-08-2014 04:48 PM

Alıntı:

letca Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851099)
düşünsel adlı arkadaşa katılmakla birlikte size bir soru sormak istiyorum, başkalarının yanında çok konuşmayışınızın nedeni ne? hiç düşündünüz mü?

Bazen nasıl bi tepki alırım düşüncesi bazense gerek duymama. :S

AragornGondor 05-08-2014 04:51 PM

Alıntı:

seniha. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851100)
letca, bence toplum içinde konuşamayımızın nedeni, çocukluktan itibaren toplum içinde konuşmayışımızdan ,bizi ççocuk yerine koymalarından, konuşunca sen ne anlarsın demelerinden v.b. şeylerden kaynaklanıyor. beyinle ilgili bir kitap okudum. diyor ki: düşündüğün zaman bu düşünce beynin içinde hareket ederek, bir nörondan diğerine geçiyor. aynı düşünceyi sık düşünürsek, nöronlar arası bağlantılar kalınlaşıyor. otoyol gibi oluyor. bu bazı durumlarda iyi. mesela araba kullanmayı öğrenirken fazla egsersiz yapmak , nöron bağlantılarını kalınlaştırır ve otomatikman araba kullanmaya başlarsın.ama toplum içinde konuşmayı öğrenmemişsen ,engellenmiişsen konuşmakla ilgili beyinde otoyollar oluşmaz. böylece konuşamazsın. ya da oluşsa bile nöronlar arası ince bağlantılar oluşur. bu durum sadece toplum içinde konuşabilmekle ilgili değil. her şeye uygulanabilir. peki, ne yapacağız. şunu yapmalıyız diyor kitap: 21 gün boyunca bir şeyi düşündükçe, yaptıkça beynide nöronlar arası bağlantılar oluşuyormuş. yani sık düşününce nöronla kalınlaşıyor. 21 gün boyunca istediğin şeyi düşüneceksin ,hayal edeceksin,olmuş gibi yaşayacaksın. örneğin toplum içinde insanlarla konuştuğunu göreceksin ,hayalinde konuşacaksın. sadece ben toplum içinde konuşuyorum cümlesini kullanmayacaksın.kalın nöron bağlantılarını inceltmek içinde bir şey yapmayacaksın. yani olayı düşünmeyeceksin. düşündükçe daha çok kalınlaştırıyorsun.

Cevabınız gayet net ve güzel fakat önümde görünmez bir engel var sanki sürekli beni geri çeviriyor. galiba insanları çok fazla önemsiyorum

seniha. 05-08-2014 05:33 PM

Alıntı:

AragornGondor Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851103)
Cevabınız gayet net ve güzel fakat önümde görünmez bir engel var sanki sürekli beni geri çeviriyor. galiba insanları çok fazla önemsiyorum

o engel geçmişte yaşananlarla ilgili olabilir.kendinize neden bir engel var ve beni geri çeviriyor diye sorabilirsiniz. cevap gelecektir. aklınıza bir olay gelecektir. ama önemli olan beyinde yeni bağlantılar oluşturmak. ya da ince bağlantılar varsa bunu kalınlaştırmak. ben bir şeyi yapacağım zaman nedenini bilmem lazım. hep denir ya:21 gün olumlama yap. hiç yapmak istemezdim.şu an bu olumlamanın nasıl ve niçin yapılacağını anladığım için 21 gün boyunca olumlama yapmaya niyet ettim. beynimde yanlış nöronlar varsa, bu nöronları aktifleştirmeyerek, yeni nöronlar oluşturarak sosyal fobinin düzelebileceğine şu an daha çok inanıyorum.tabi ki;bu sitedeki telkinlerin de faydasını gördüm. onlar da her gün pozitif mesajlar verdiler.sizde beyninizde yeni bağlantılar oluşturursanız, görünmez engel yok olacaktır zaten. ilk başşlarda toplum içinde konuşabildiğini hayal etmek,imgelemek zor olabilir, çünkü beyinde öyle bir nöron yok ya da zayıf, zamanla düşündükçe ,hayal ettikçe, konuştuğunu görüntüledikçe konuşabilir ya da ortaya fikirler atabilecek duruma gelinebileceğine inanıyorum. ama istek çok önemli. bu isteği oluştumakta yaşam enerjisiyle ilgili bir şey. yaşam enerjisi azsa bununla ilgili de bir çalışma yapılabilir.

letca 13-08-2014 08:36 PM

Alıntı:

AragornGondor Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851102)
Bazen nasıl bi tepki alırım düşüncesi bazense gerek duymama. :S

bende de gerek duymama çok oluyor:( sevmediğim insanların yanında:( bu huyumdan kurtulmam lazım

letca 13-08-2014 08:41 PM

Alıntı:

seniha. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 851100)

evet, ben de babamın annemin yanında fazla konuşmam eğer toplum içinde onlarla birlikteysem. hatta niye konuşmuyosun diye sorduklarında annem hemen atılır 'o küçükken çok konuşuyodu da babası sus diye diye sustu' :) babam hala herkese her şeye sus der, tvde biri konuşur sus diye bağırır, biri konuşsun öfler püfler. ben de o varken hiç konuşmuyorum.

WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:51 PM.