![]() |
Kavga Edemiyorum. öncelikle iyi aksamlar. kendimi tanıtayım 15 yaşında 185 boyunda 63 kiloda bir gencim. benim sorunum kavga edememek . aslında kavgadan korkmuyorum veya kavgada alıcağım hasardan. birçok kez kavgayla burun buruna geldim sonuna kadar atarımı yaptım ama bir türlü olmadı.kavga kötü birsey diyeceksiniz ama bunu yaşayarak öğrenmek istiyorum. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum |
Cevap: Kavga Edemiyorum. kavga kötü bir şey |
Cevap: Kavga Edemiyorum. İlginç... Millet iyiliği güzelliği bulmaya çalışır sen kötü olanı istiyorsun. Demek ki öğreneceğin zaman henüz gelmemiş. Umarım gelmez de. Sevgiler. |
Cevap: Kavga Edemiyorum. only aslında sen iyi bişeyler yapıyorsun bence bunu sıkıntı haline bile getirme kendinde.. hatta kendinle övün bile bunu yapamadığın için... |
Cevap: Kavga Edemiyorum. Bende edemiyorum blissy . Çok da takmıyorum. Senden bir yaş küçüğüm. Hayatımda 2-3 kere kavgayla burun buruna gelmişimdir. KARATE-TAEKWONDO gittim.Ama kavgada bir titreme geliyor Bütün enerjimi kaybediyorum.Saçma hareketler yapıyorum. Genellikle konuşarak hallederim. Çok iyiyim bu konuda 956k |
Cevap: Kavga Edemiyorum. Anıl'cım harikasın. kiss3 Burada kavranması gereken nokta şu. Karate, Tekvando ve Judo gibi sporlar iki insanın birbirini dövme yarışı değildir. Bu sporların ciddi bir felsefesi vardır. Bu felsefe insanların birbirine girip kavga etmesi değildir. Bunlar savunma sporlarıdır. Mesela basit bir iki örnek vereyim. Karate nefsi müdafaa amacıyla doğmuştur. Sadece nefsi müdafaa... Ya da başka bir şey Japonca'da ju kibar demektir. do'da yol, yöntem demektir. Bu iki sözcüğün birleşimine bakalım. Herhangi bir şiddet, nefret ifadesi çıkarabiliyor musunuz? Hayır. Ama genellikle farklı anlamlar yüklüyoruz. Eğer çok zor bir durumda kalınırsa, ciddi bir saldırı söz konusu olursa bu yöntemlere başvurulabilir. Bence kavga denilen olay da böyle olmalı. Karşımdakini döveyim, ağzını burnunu dağıtayım şeklinde değil ciddi bir tehdit varsa ondan korunmak olmalıdır amaç. Bir ara genç biri daha vardı. O da boyunu kilosunu yazmış, o güce sahip olduğu halde birilerini dövmemekten şikayet ediyordu. Gerek yok bunlara. Kavga edip napıcaksın onLy. Boşa enerji kaybı. :D Ona Sözlü Dövüş isimli kitabı okumasını önermiştim. onLy sana da öneriyorum. Sevgiler. |
Cevap: Kavga Edemiyorum. 12 yıldır lisanslı profesyonel boksörüm.Bir iki kez kendimi savunma amacıyla dövüşmek zorunda kaldım.Dövüşebilmek için zeki olmak gerekir ki zaten zeki insan nadiren dövüşmek zorunda kalır.Bahsedildiği gibi mücadele sporları disiplin ve insanlara saygı temeli üzerine kurulmuştur.Yine de birkaç tavsiye isterseniz eğer şunları söyleyebilirim..Haksız olmadığınız halde haksız yere sizi kavgaya çekmek isteyen insanlar zaten karakter itibarı ile zayıf,kendine güvensiz,kendisini önce kendine sonra da çevresine fiziksel güç gösterileri ile kanıtlama gereği hisseden sorunlu insanlardır.Siz zaten bu durumda ondan bir adım öndesiniz demektir.Boy,kilo,fiziksel özellikler vb. kriterleri önemsemeyin.Herşey soğukkanlılık ve stratejiden ibarettir.Durum ve şartlar ne olursa olsun herşey olaya bakışla ilgilidir ve sonucu bu belirler.Bunu da bir iş gibi görmelisiniz,hergün yaptığınız yürümek,konuşmak gibi.Bana göre hayatın her alanında bu böyledir.Kazanmanız gereken bir mücadele varsa planınızı yapar ve harekete geçersiniz,olayın gelişmesi ve sonucu şu yada bu şekilde kendiliğinden gelir.Siz elinizden gelenin en iyisini yapmışsınızdır ve sonuç ne olursa olsun bu sizi tatmin etmeye yetmelidir.Çünkü hiçbirşey yapmadım değil birşeyler yaptım diyebiliyorsunuzdur..Yaşınız spora başlamaya elverişli,bence beğendiğiniz ve yapabileceğinize inandığınız herhangi bir branşla ilgili çalışmalara başlayın.Bir spor salonuna kayıt olabilirsiniz.İmkanınız yoksa internetteki görsel tanıtımları izleyerek yakın bir arkadaşınızla birlikte soft antremanlar yapabilirsiniz.Bu sayede özgüveniniz artacak ve yüz yüze gelme korkunuz azalacaktır.Eğer disiplinli bir şekilde ve ehil eğiticilerin gözetiminde bir spor salonunda bu çalışmalara başlarsanız bir müddet sonra emin olun herşeyden önce gülüp geçmesini öğrenirsiniz ki bu kavga etmekten çok daha zordur.Sorunlu bir insana ceza vermek istiyorsanız bunun en ağırı onun istediği şeyi yapmayıp kendini bu şekilde tatmin etmesine engel olmanızdır.Kavgasız ve herşeyden önce kendinizle barışık bir hayat dileğiyle... |
Cevap: Kavga Edemiyorum. yorumlarınız için tesekkür ederim ama bir düsünün.yolda kız veya erkek arkadasınızla yürüyorsunuz ve karsıdan adamın biri dik dik bakarak üstümüze geliyor.üstelik laf atma olasılığıda cok yüksek burada neden ezilen taraf biz olalım?arkadasımızın yanında sesimizi cıkartamayalım ? kısacası neden korkan taraf biz olalım ? korkudan laf atmaması icin dua edip o stresi yaşamayı mı yoksa adama haddini bildirmeyi mi tercih edersiniz? ayrıca sözlü dövüş kitabını okudum ama etki etmedi :) |
Cevap: Kavga Edemiyorum. Biraz ağır kaçıcak ama dövüşen adam mal adamdır . Uğruna insanların senin için dövüşmesi çok daha hoş olur en azından benim için . |
Cevap: Kavga Edemiyorum. kavga etmeden bilemezsin öyle değil mi ? |
Cevap: Kavga Edemiyorum. Alıntı:
|
sen seni baştan aşağı süzüp sana bulaşmaması için dua ettiğin kişinin seni ezmesine devam et. |
Cevap: Kavga Edemiyorum. öncelikle kendini ezdirmen yumruk gücüne değil beyninin içindeki inanca bakar. bence kavga etmek yerine bunları öğren. bedenini bir yere kadar korursun. ama onu zaten terkedeceksin. yola devam edeceğin aklını ve ruhunu korursan asıl saygınlığı o zaman kazanırsın. biraz büyük düşün |
Akıl yoksunluğunu kapatmaya çalışan insanlar bunu fiziksel şiddete başvurarak gölgelemeye çalışır. Medeni insanlar sorunlarını medeni yollarla çözmeye çalışır. Eğer karşındaki insan terbiyesiz ve saygısızsa ona şiddet yoluyla yanıt verme girişimlerin seni üstün ve cesaretli değil sadece basit yapar. Ayrıca o kaçındığın ezikliğe de bu yolla kolaylıkla sahip olursun. Eğer illa da ben deneyerek öğrenmek istiyorum diyorsan sana hiçbir şey anlatmamızın anlamı yok. Yapacağın şeyler çok basit: - Empatiden yoksun biri olursan, - İnsanlara asla söylememen gerekenleri pat diye söylersen, - Rahatsız olduklarını kendin başkalarına yaparsan, - Agresif ve sesini yükselte yükselte (nefret ederim şahsen öyle insanlardan) konuşursan, - Küçük şeylerden büyük olaylar çıkarırsan, - Sorunları akılcı yollarla çözmeye çalışmak yerine karşındakine direk saldırırsan ya da hakaret edersen, Emin ol mutlaka bu deneyimi yaşarsın. Ya dayak yersin. Ya da o müthiş egonu tatmin ederek birini döversin. Sonuç kısmına geliyorum. Eee sonuçta nolur? - Biri dövülmüş olur. Sen ya da karşındaki... - Boşu boşuna strese girersin. - Çevrendeki insanları kendinden uzaklaştırırsın. Ayrıca ben bir kadın olarak yanımda biriyle kavga eden bir erkekten direk uzaklaşırım. Çünkü kadınlar aksine bu tür şeyleri sevmezler ve bunu bir başkasına yapanın ileride kendisine de aynı şekilde yaklaşacağını düşünür. Laf atmak sözünden yola çıkarak bunu söylüyorum. Bence erkeğin bakışı yetmeli. Konu sadece o değil diyorsan kimse kavgacı insanlarla arkadaş olmak istemez. Yalnız kalırsın. - Hıı birine haddini bildirirsin ya da biri sana haddini bildirir (O ne demekse). - Belki çok daha kötü sonuçlara sebebiyet verilebilecek olaylara sebep olursun. Bu sıraladıklarımda herhangi bir olumlu yön göremiyorum. Ne kazandın? Ne elde ettin? Kazanacaklarınla kaybedeceklerini bir tart bakalım. Sevgiler. |
Olumlu düsünebilmek icin kavga ediyoruz.. Basarili olabilmek icin kavga ediyoruz.. Iyi isler basarabilmek icin kavga ediyoruz.. Belkide kavga icin bunlar bir sebep degil ama öyle... Hayat zaten seninle kavga icinde.. Bunu olumsuzluk icin demiyorum.. Kavga kelimesinin acilimini yaparsak, caba, ugras, gösteri, basari azmi ve istegi, yapma, eylem gibi devamini getirebiliriz... Bu yönden bakarsan belkide sanirim biraz olsun farkli düsünürsün.. birde üstüne dayak atma ve dayak alma ile de ugrasma yoluna girme derim only dusun2 kirik kol - kirik bacak ve üstüne üstelik mor bir göz tecrübe edinmen icin gereksiz bir acidan ibaret olacaktir Ha aklima gelmisken, ben kendimde bunu tespit ettim, senin icinde belki iyi olur.. Görünüs itibari ile benimle kimse kolay kolay bilincli sekilde üstüme gelerek kötü bir kelime / söz konusmuyor.. Kimse laf atmiyor, yada kavga girisiminde bulunmuyor, dogal olarak eminim bayan oldugun icin diceksin ama bayanlar arasinda da bu böyle.. Dayak yeme yada atma fasli daha cook kendini güvensiz hisseden ve bunu dis dünyasinada yansitandadir.. Kendinden emin olmayan ve kendi ile barisik olmayanlardadir.. Dik yürüyen birine asla kolayca laf atamazsin.. Yüzü gülen birine asla kolayca kötü söz söyliyemezsin.. Güzel konusan birine asla cahilane hitaplarda bulunamazsin.. Yani demek istedigim eger buna benzer vasiflar biraz olsun varsa bir insanda kolayca (istisnalar haric) ezilmez ezmezde.. Tabii yinede sen bilirsinsmil56 |
Cevap: Kavga Edemiyorum. Arkadaşlar güzel güzel anlatmış. Yine de anlamıyorsan Zerynthia'nın dediği gibi anlatmamıza gerek yok. acemisirine'nin dediği gibi de mor bir göz ile yoluna devam edersin. bak sor acemisirine'ye bilir o mor bir gözle dolaşmanın nasıl bir duygu olduğunu khkh56 kısacası, fiziğinle kendini birkaç kişiden korursun. ama aklınla kendini bir ülkeden bile koruyabilirsin. eğer bir örnek vermem gerekirse de en güzeli ulu önderimiz olurdu sanırım. bol şanslar |
Cevap: Kavga Edemiyorum. Bugün aklı olanın fiziksel güçle kavga etmeye ihtiyacı olmaz. Şirinemin dediği gibi asıl kavga içimizde aslında sen olumsuz düşüncelerine ve istemediğin davranışlarına karşı savunabiliyor musun kendini? Gerisi boş bence. Gerçekten içinde yönlendirmek istediğin bir salgırganlık enerjisi olduğunu düşünüyorsan bunu savunma sporlarını öğrenerek kontrol altına alabilirsin. Başın derde girdiğinde kendini savunmak birini hatası yüzünden pataklamaktan daha asil bir davranıştır. Güçlü olabilirsin bir potansiyele sahip olabilirsin. Bunun sınırlarını görmek istiyor olabilirsin. Ama unutma ki hiç bir insan gerçek hayatta şiddete maruz kalmayı hak etmez. He seni gerçekten seven bir kız varsa yanında senin saçının teline zarar gelmesini istemeyeceği için kavga etmene gerek yoktur. Karşındaki bir hata yaptığında buna şiddetle karşılık vermek seni o hata yapan insandan farksız kılar. Sen insan olmak için uğraş. |
Cevap: Kavga Edemiyorum. Burada fikirlerini beyan eden her üyenin geyşalık noktasında ki erdemli davranışlarından ötürü tebrik ediyorum ancak arkadaşın hissiyatını anlamanıza olanak vermiyorum . Bu tam olarak bastırılma ve yeti duygusu , arkadaş kendini bilinçaltı noktasında bu konuda eksik görmüş , vede testesteronu ( ki bu genetiğimizin ezelden beri otonom kromozomlarla taşıdığı nadide hormonlardan biri ) bunu yapması konusunda onu sürekli olarak destekliyor . Aksine bundan kaçması çok saçma ve anlamsız yani kavga etmemesi .. Ayrıca yazımı bu noktaya kadar okuyan bayan okuyucular eminim ki benle aynı şeyleri düşünmeyeceklerdir . Çünkü onlarda bizim sahip olduğumuz oranda testesteron bulunmamaktadır . Bunu temel bir ihtiyac olarak görülmediği takdirde de baskılanmış emprikleşmiş duygular sürekli alelade bilinç altına işlenecektir . Sevgiler . |
Cevap: Kavga Edemiyorum. Biz de testesteron olmayabilir ama, aslında kadınların -okuduklarımdan hareketle söylüyorum- cinayetleri daha hınç yüklüdür. Bunu kadın erkek ayrımına dayandırmak anlamsız, çünkü seri katillarin olmadığı ülkemizin dışına uzanırsak; uzak bir ülkede masum görünüşlü bir hemşirenin yaşlı hastaları bir iğneyle ölüme gönderdiği bir dizi cinayeti hatırlıyorum!... Beynimiz bize niye verilmiş, özgür irade nedir? neyi seçmeliyiz? Şiddet şiddeti doğurmuyor mu? Sonra biz ölümsüz değiliz, yaşlanıyoruz, et, kan ve kemikten oluşuyoruz, hepsi bir gün çürüyüp dağılacak, aman kavga edeyim, kendimi ezdirmeyeyim derken, ölebiliriz de!... Mitterrand'a atfedilen bir deyim vardır; "Sakin Güç"... Bence bu gücü arayıp bulmalıyız neredeyse, şiddetin olmadığı bir yer, ülke istiyorum ben, sağduyu ve akıl sahibi herkesin aynı inancı paylaştığına da eminim!... |
Cevap: Kavga Edemiyorum. ben seni anlıyorum her ne kadar yanlış bulsam da, insanlar da bana bağırabiliyor, hakaret edebiliyor, bunlar doğru davranışlar değil ama karşılarında sessiz ezik durmak da insana kendini çok kötü hissettiriyor, ben de içimde öfke duygusunu hissedebilmeyi biraz isterdim aslında, çünkü öfke de dozunda olduğunda oldukça natürel ve gerekli bir duygu psikolojimiz için. İnsanlara sinirlendiğimde ben de tepkimi sert ve net bir biçimde koymayı istiyorum, bu sadece fiziksel olarak kavga değil, psikolojik anlamda da şiddete maruz kalabiliyoruz ben bunu çok yaşadım, birileri beni incittiğinde sessiz kalıp ezilmişliği kabul etmek istemiyorum. Gözünü karartıp yapacaksın, başka yolu yok, kendine bu konuda güvenin geldiğinde bunu sen kendin kontrol eder olursun, ve eminim insanları haksız gereksiz yere incitmezsin. |
Cevap: Kavga Edemiyorum. Öfkenin iyisi kötüsü dozu sağlığı bilmem neyi olmaz. Öfke öfkeyi doğurur. Biri sana öfke ile bağırdığında ona sende bağırarak sadece öfkeyi güçlendirirsin. Bu kendini korumak değildir. Kendini korumanın çok başka yolları vardır. Berilce'nin bahsettiği sakin güç mesela. Bunu sadece akıllı insanlar yapar. |
Cevap: Kavga Edemiyorum. Açıkçası only seninle aynı sorundayım , ben de kavga etmek istiyorum , kendime daha fazla güvenmek ve bana haksız yere laf edenlere hakkını bildirmek . Bunun için ama kaba kuvvet kullanmak değil amacım lafla ağzının payını vermek . Umarım başarırız , kavgayı sen başlatma bence , seninle kavga edene de hakkını bildir . Şimdiden oğluma aynını söylüyorum , sana vurana sen de vur ama bana ağlama , oğlum henüz 2,5 yaşında ve 5 para etmez insanlar tarafından ezilmesini istemiyorum. Ama kız arkadaşınla yürürken biri dik dik bakmış yok laf atmış , bunlar kavga için basit sebepler ve sen lütfen basit olma , o seviyesizlerin seviyesine düşme , sana vurana sen de vur , benim görüşüm bu. |
Sevgili fedor, Bİr profesyonele yakışır harika tavsiyeler. Yazını okudum ve çok hoşuma gitti.Tebrik ediyorum. |
böyle bir çekirdek inanç ile yetiştireceğine, hayatına tüm güzellikleri, sağlığı, huzuru, bereketi, refahı çekmesini söylesen, çok daha mantıklı, çok da yararlı olmaz mı? o henüz 2.5 yaşında. o nasıl bir yaş biliyor musun? bilinçaltının en açık olduğu zamanını yaşıyor. 0-6 yaş arasındaki, özellikle 2 ve 5 yaş arasındaki çocuklar fotografik zekaya sahiptir. gördüğü bir karenin fotoğrafını çeker ve en küçük ayrıntıyı dahi kaydeder. lütfen ona bu yaşlarda daha güzel, daha olumlu şeyler öğret. eğitim ailede başlar. ağaç yaş iken eğilir. sen ona ne öğretirsen, onu alır. sevgi, saygı, onur gibi kavramları öğrenmesi, hem onun hemde bütünün en yüksek hayrına olur :) |
Sevgiler. |
gel mersin demirtaşa köşe başında duran her hangi bir adama ne bakıyorsun de zaten tanımıyorsan ve ona bakıyorsan konuşmana gerek yok .. y789 |
Onların fizyolojisi biz gibi işlemez . Onlar doğuşlarından meyillidir dediğiniz eylemlerde bulunmaya ( bu duruma zaten naturalbornkillers) adı veriliyor . |
|
Beyin bir bilmece, özellkile ilkel beyin, bir insan ne kadar okursa okusun, korteksi ne kadar gelişirse gelişsin, bilinçaltı yani ilkel beyin bir çok konuya son noktayı koyuyor!... Biz bir toplum hayatı içinde yaşıyoruz, duygularımızı, güdülerimizi, isteklerimizi, korkularımızı kontrol etmek zorundayız!... Freud zaten bilinçaltı kavramını ortaya attığında güdülerin bastırılmasında bir toplum hayatı içinde yaşayan bireylerin bunaltılarına işaret etmişti, yani temel içgüdülere!... Şiddet ise aslında korku kaynaklı bir şey ve insanın kendini temel olarak tehdit altında hissetmesine dayalı...Yani biz uygar insanlar olarak her gün seçim yapıyoruz, uygar olmayı da seçebiliriz, bir vahşi gibi hareket etmeyi de "Seçim Size kalmıştır"...blook |
|
onur gibi kavramlar iyi hoş güzel tabi ama .. doğru söylüyorsun .. ezilmemek .. vurana vuracaksın .. dürüst olmak sadece dürüst olup ezilmek değil .. hem dürüst hem hakkını yedirmeyen bir birey olarak ta yetiştirebilirsin vs. yani uzun lafın kısacası çocuğa haklarını savunmak burada hakkını vermeyeni dövmek demiyorum lafı yine birileri başka taraflara çekecektir ama kendini savunmasını bilmeli .. |
Bu sadece konuda ki gibi kavga olmak zorunda değil . Ancak bana kalırsa kavga daha kilit bi durum sebebini bir önceki mesajda da belirttiğim gibi tamamıyla hormonların patlama çağı ve de siz genetiğinize işlemiş bütün dürtüleri baskılıyorsunuz . Amacım şuda değil " Herkes birbirini parçalasın , kavga kıyamet olsun " Ancak bu yaşta ki bir arkadaş eğer ki kavgayı bir uç nokta (erişilemez kinetik) olarak görüyorsa , bu korkusunu aşmalıdır . Sevgiler Hayırlı geceler . |
Cevap: Kavga Edemiyorum. konunun öncesine dönmeyeceğim, dalakada; yorumunuzun son kısmına hak veriyorum ama bu, sportif faaliyetlerle tezahür etmelidir. Konuyu açan arkadaşım kum torbasıyla haşır neşir olursa, eminim ki kavga etme isteği kendini kaybeder... |
Cevap: Kavga Edemiyorum. berilce ve dalakada arkadaslarım karsılıkı yorumlarınızı defalarca okudum ama hala birşey anlamadım :D bigokyanus abi aynı şeyleri düşünüyor olmamıza sevindim :) ayrıca okulda ilk kavgamı ettim kısaca anlatayım. hakan sıra arkadasıma sert bi şekilde tokat attı. o an birsey oldu cesaret patlamasımı diyeyim göz kararması mı anlayamadım.sınıftan dısarı cıkardım ve 2-3 yumruk attım cocuk dengesini kaybetti ve orada hoca bağırdı.hakan iceri kactı ben müdürün yanına gittim haklı ben olduğum için ceza almadım.bu zamana kadar hep alttan aldım bazen sert çıktım ama kavga etmedim, bu ilk kavgamdı. kavgadan kacmak bizi daha huzurlu yapabilir ama emin olun ki o ezilme duygusunu yaşamak yerine 100 kez dayak yemeyi tercih ederim ü |
Kendine güvenmek her şeyin temeli... Bu arada abi de oldum sayende :) |
|
Cevap: Kavga Edemiyorum. Bir insanın bir metni defalarca okuyup hiçbir şey anlamamasına sebep, belki bizim çetrefilli bir uslüp kullanmamız olabilirdi... Ama bu örnekte "bilinç" ile ve "doğru dikkat" (Bigokyanus abi!...), ile ilgili olduğu açıkca görülüyor nasıl isterseniz öyle davranabilirsiniz, bu yaşam sizin...Yaşam güzelliklerle, başarılarla, huzurla dolu olduğunda bana daha iyi geliyor nedense!... |
Cevap: Kavga Edemiyorum. Konu kavga edemiyorum ama etmek istiyorum da olmuyor gibi bi ayrıntıyla başlamış o konuda tavsiye veremicem ama benim kavga etmemekle ilgili uzun zamandır uyguladığım ve çok işe yarayan bi yöntemim var adına " Buzluğa koyma yöntemi" diyorum. her sinirlendiğimde yada beni kızdıran öfke duymama neden olan insanları bir buzdolabı poşetine koyup buzluğa koyduğumu ve orada donduğunu imgeliyorum ve inanılmaz işe yarıyor. Şimdi hepimiz enerjiyiz ve enerjimizle büyütme küçültme gibi bir yeteneğimiz var daha doğrusu yetenekten de öte bu evrenin kanunları gereği böyle, bi duruma yada birine kızdığınızda ona enerji yükleyerek onu olduğundan daha da büyük bi hale getiririz ki enerjiyi en çok besleyen şey duygulardır öfkede çok büyük bir duygu o nedenle ben kişiyi hemen buzluğa kaldırıyorum :) ama bi püf noktası var o buzlukta yani dondu öyle kabul etmek şart hakkında konuşmak yok, durumu konuşmak yok, etrafın konuşmasına izin vermek yok çünkü aslında kişiyi değil tabiki durumu o enerjiyi dondurup büyütmüyoruz ben dondurdum diyip konuşup durursanız sadece lafta kalır bunu sürekli yapıyorum diyelim ki iş yerinde biri dedikodumu yaptı bende duydum ve çok sinirlendim onu derhal buzluğa kaldırıyorum görüş alanımdan çıktığı için giderek enerjisi yok oluyor aksi bi durumda gider hesap sorar sağda solda konuşur yeni olumsuz durumlara yol açmış olurum ben durumu dondurarak hem kendi rezonans alanımı koruyorum hemde kendi sağlığımı sevgilimle tartıştık diyelim hemen buzluk :) susuyorum enerji küçülüyor daha hiç bir kavgamız yokki tartışmadan sonra arayıp özür dileyerek bitirmemiş olsun :) zaten bu yöntem oturunca sinirleri alınmış gibi dolaşıyorsunuz sizin rezonansınız pozitif bir enerjiyle dolunca etrafınızda negatif alan oluşumu engellenmiş oluyor zaman içinde hiç kavga yada sinirlenme halleri rezonans alanınıza ulaşamamış oluyor bi nevi genel temizlik yapmış oluyorsunuz tavsiye ederim. Sevgiylee :)) |
Cevap: Kavga Edemiyorum. bu konuyu hortlatmış olucam ama yorumları okurken biraz sinirlendim öncelikle kimse bu arkadaşı anlamaya çalışmıyor çünkü oradaki kavga yazısına odaklanmışlar ve bu yazıyı görünce kavga kötü bişey yapmamalısın fikrini ortaya koyuyorlar diyorsunuzki herşeyi konuşarak ve şiddet kullanmadan çözün siz birisine şiddet uygulamassanız oda size birşey yapmaz mantığı ile yaşıyorsunuz malesef hayat bu kadar toz pembe değil ve insanlarda bu kadar iyi ve medeni değil bu kavga süreci ilk okulda başlıyor büyük balık küçük balığı yer kuralı doğduğumuz andan itibaren işliyor daha 2 yaşında bebeklerin bile birbirlerine vurmaya çalıştığını görmüşsünüzdür işte herşey burda değişiyor sessiz sakin olup karşındakinden korkan kişi hayatı boyunca kendini ezik hissetmeye mahkum olarak yaşıyor nedenmi çünkü aile ona kavgadan kaçmasını kavganın kötü bişey olduğunu sentezlezlemiş bunu kendimden biliyorum kavga etmeyi sevmem hatta nefret ederim kimseye zararım olmaz sessiz sakin biriyimdir ama birileri gelir inatla bana burmaya beni aşağılamaya başlar çünkü ben karşılık veremem çünkü ailemden öyle görmüşümdür beni aşağılayan kişileri kaç kere sözle uyardım bu davranışlarının nedenini sordum bu soruyu sorunca biran afallıyorlar çünkü nedenleri yok sadece eğlence ve kendi egolarını tatmin etmek için yapıyorlar ve tipine gıcık oldum canım sıkıldı vs.. gibi saçma sapan cevaplar veriyolar şuan lisedeyim ve aynı davranışları bana yapan insanlar burdada var bir arkadaş vardı daha lise1 de iken sürekli birilerine sataşıp duruyordu 1 yıl sonra bizim sınıfa yeni biri biri geldi bu herkese bulaşan tip onada bulaştı bu çocuk önce onu uyardı ama fayda etmedi sonra tekrar herkese vuran çocuk bu yeni gelen çocuğa yine vurdu ve çenesine yumruğu yedi şuan o herkese bulaşan çocuk bize hala vurmaya devam ediyor ama o yumruk yediği çocuğa yalakalık yapıyor peşinde dolaşıyor sonuç: herzaman sözler işe yaramaz bu dünyanın gerçeği istesende istemsende kendini ezdirmemek için bu şiddet yolunu kullanacaksın |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:24 AM. |