![]() |
Hıdır Kişisel Gelişiyor smileyy |
skorpy'e katlıyorum Bence en güzel tesbiti skorpy yapmış.aynen katılıyorum. |
Hıdır Kişisel Gelişiyor kişisel gelişim kitaplarından aldığım izlenim şu: -okurken gaz veriyor ve bu gaz en fazla okuduktan yarım saat sonra fıslıyor.bende böyle etki kişiden kişiye göre değişebilir. -roman gibi okumamak gerekiyor.eğer yazılanları ugulamaya çalışılmayacaksa hiç okumamak daha iyi bence. -piyasa kişisel gelişim kitaplarıyla çok doldu.bence çoğu kitap birbirine benzedi.kalitelisini bulmak zorlaştı.ve bazılarının artık farklı kitaplardan toplayıp toplayıp kitap yaptığını düşünmeye bile başladım. |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Kişisel gelişim kitaplarının bazıları sizde varolan bir şeyleri ortaya çıkartır.Bir şeyler öğrenebilirsiniz demeyelim ancak unuttuğunuz bir şeylerin farkına varabilirsiniz. Mesela Etterna bir kitaptan etkilenmiş. Ben hatalı alanlarınız isimli kitapta özellikle bir başlıktan etkilenmiştim.Hayatıma olumlu etkileri olmuştu. Öyle ise kişisel gelişim kitaplarından çok şey beklememek gerekir.Ancak yüz tane okursunuz arada bir iki tanesinden etkilenebilirsiniz. Şuna katılılyorum ayrıca bu tür kitapları yazanların bir çoğu arayış içerisindedirler. Mesela Dale Carniege'nin yaşamına son verdiği mutsuz olduğu söylenir. "Üzüntüyü Bırak Yaşamaya Bak" isimli kitabın ve "Dost Edinme" sanatı kitabının yazarıdır. Ancak bir insanın üzüntüyü bırakmak için bu kadar teknik geliştirmesinin şöyle yapsak daha iyi olur böyle yapsak daha iyi olur demesinin nedeni aslında mutsuz olmasıdır. Doç Dr Nusret Kaya vardır.O da bu konuları anlatır. Ve üst beyinsel olarak sorunların çözülemeyeceğini ifade eder.Yani içimizde ki çocuk yani bilinçaltımızda ki takıntılarımızdan kurtulmadıkça üst beyinsel nutuklar hiç bir işe yaramaz. Ben telkinlerden önce böyle yazılar yazardım.Bugün şöyle yapacağım şöyle yapsam daha iyi olur diye.Yani olayı üst beyin ile çözmeye çalışırdım.Ancak böyle sayfalarca doldursanız bile bir işe yaramaz.Ancak kendinizi yada başkalarını kandırırsınız. Şunuda ifade etmek isterim ki bir şeyleri ifade ederken başkalarını eleştirmekte bence biraz basitliktir. Bence her yöntemden her insandan öğrenilebilecek şey vardır. Mesela ben burada hiç bir zaman kalkıp Reiki'yi ,Nlp'yi,Eft'yi ve bunun gibi diğer yöntemleri eleştirmem. Tüm kişisel gelişim yöntemleri az çok birbirine benzer birbirlerinden feyz alırlar. Bu kitabı okumadım ancak doğru şeyler yazdığını tahmin etmekle birlikte kişisel gelişim ile ilgili yazılan tüm kitapları eleştiriyorsa onunda yanlış olduğunu düşünüyorum. |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Alıntı:
Alıntı:
|
Hıdır Kişisel Gelişiyor benimle anlaşamayan o kadar çok insan var ki. Seni bilmem ama ben anlaşılamayan biriyim ve sen de anlamazsan benim için birşey farketmez. Ben de seni anlamazsam senin için bişey farketmeyeceğini düşünüyorum.Ama anlaşmaya çaba göstermedim diyemem diğerleri gibi. Ama şunu da söylemeliyim ben ne zaman bi şey yazsam arkadan cevaben tam tersi bişey yazma ihtiyacı duyuyosun. Ben kendimden bahsediyorum "ben kendimden bahsetmeyi hiç sevmem" diyosun.Ben kişisel gelişim kitaplarının faydasını gördüm diyorum sen de kişiliğimizi değiştirir müzik en iyisi diyosun v.s. anlaşamaman doğal. Çünkü bu muhalefet alışkanlığını ve önyargılarını yenmen lazım. Kiisel gelişim kitaplarından bişeyler almış ve yüzlerce kitap okumuş biri olarak kitaptan ne alacağımı ne almayacağımı çok iyi bilirim. Yazarına bakınca neler yazmıştır diye az buçuk kestirebilirim.Önyargım yoktur kitap konusunda. Müziğe gelince belki senden daha çok müzik tutkunuyum bunu bilemezsin. Tek fark sen yazarken kendini çok iyi ifade ediyosun. Belki konuşurken de öylesin. (bu övgü değil; avantajın). Farketmez lerzan anlaşmayalım. Sen sadece bir tek deniz yıldızısın hayatta. Diğerleri yerinde duruyo. sapkal89 |
Hıdır Kişisel Gelişiyor Böyle bir konuyu açtığım için çok üzgünüm.İlk önce Atakan beyden ve hepinizden teker teker ve tekrar tekrar özür diliyorum.Böyle bir tatsızlık olsun istemezdim buradaki üyelerin hepsinin birbirlerinden değerli olduğunu hissettiğim için sadece beğendiğim bir kitabı sizlerle paylaşmak istemiştim. |
Hıdır Kişisel Gelişiyor yok murat seninle alakası yok.Lerzan zaten daha önceden beri bi şeyler yazıodu çaktırmadan.Açıklık getirmiş oldu. Bu arada bu benim ETTERNA. değişecek değilim. Bu yazdıklarım benim doğrularım ve kimsenin beğenmesi gerekmiyo düşüncelerimi. Yapıcı eleştirilere açığım ancak dışlamalara karşıyım. Bu da benim hiç sevmediğim bişey. |
Hıdır Kişisel Gelişiyor ...Bir önceki yazımın devamı niteliğindedir... Ayrıca benim düşüncemin tam zıttı bile olsa herkesin düşüncelerine ve fikirlerine son derece saygılıyımdır....Herkesin haklı bir sebebi olduğunu çok çok iyi bilirim bu konuda kesinlikle kimseye saygısızlık yapamam benim doğamda, benim fıtratımda,kişiliğimde,karakterimde,kitabımda böyle bir şey yazmaz...Keşke herkes birbirinin düşüncelerini anlayışla karşılayabilse.Ne güzel olurdu... |
Hıdır Kişisel Gelişiyor evet murat empati kurmayı öğrenmeliyiz. 26 |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:30 PM. |