![]() |
Cevap: BIZ OSMANLIYIZ -Yavuz Bahadiroglu- Bu eklemeler çok ilginç geldi bana. Bu başlık bir süredir var ve hiç ilgimi çekmiyordu. Eklediğin yazılar bir kişisel gelişim kitabında olan klasik yazılara benziyor. İsmiyle pek örtüştüremedim o nedenle. Her ne kadar merakıma yenik düşüp arka kapağını internetten okumuş ve hoşlanmamış olsam da anlamak için tamamını okumak lazım elbette. Sadece söylemek istediğim günümüzdeki sorunlar tüm insanlığın sorunu ve geçmişte uygulanan davranışlar da tüm insanlığın sahip olduğu meziyetlerdir diye düşünüyorum. Eklemelerin için teşekkürler. Sevgilerimle. |
Cevap: BIZ OSMANLIYIZ -Yavuz Bahadiroglu- Hele sen beni acipta ismini okudugumda görecektin... Ama sonucta "herseyden" "birsey" ögrenebilirim düsüncem yüzümden dedim vardir bunda da bi hikmet.. Acip okumaya basladigimda bekledigimden cook farkli bi durum ile karsilastim.. Iyiki ögrenmeye, okumaya ve bilmeye karsi bi istegim ve merakim var.. |
Cevap: BIZ OSMANLIYIZ -Yavuz Bahadiroglu- O zaman bu da bence "önyargıları yıkma gerekliliğinin en güzel örneklerinden biri" dir. |
Cevap: BIZ OSMANLIYIZ -Yavuz Bahadiroglu- Bu mesajlar bana istinaden mi yazıldı? |
Cevap: BIZ OSMANLIYIZ -Yavuz Bahadiroglu- Alıntı:
Alıntı:
|
|
evet sweetim, kendime bi zamanlar verdigim karardan beri zorda olsa elimden geldigince ön yargilarimi yikmaya ve onlari hayatimdan disarida tutmaya gayret ve caba gösteriyorum.. |
O0 |
Cevap: BIZ OSMANLIYIZ -Yavuz Bahadiroglu- - Imkanin sinirini görmek icin imkansizi denemek lazim. - Tarihten geriye yasayan iki nesene kalir: Biri "ilham"dir, digeri "ibret". Tarihinden ibret ve ilham alabilen toplumlar, güvenli ve güclü olurlar. art56art56 |
Cevap: BIZ OSMANLIYIZ -Yavuz Bahadiroglu- - Basari yatakta gelmez; basarii olmak isteyen önce rahatini, yeri geldigi zaman da hayatini gözden cikarabilmelidir. - Bizim rahmetimiz zahmettedir. - Basarisizliklarimizi imkansizliklarla izah etmeye calisiriz. Ama imkansizliklari yenerek basaran öyle cok isim var ki , örnek alinmayi beklerler. - Ilahi teceliyi hesaba katmadan , her sorunu kendi gücümüzle asacagimizi zannediyoruz. Halbuki böyle bir gücümüz yok. Sorunlari sadece asmaya calisabiliriz. Gösterdigimiz caba Ilahi rahmetin tecellisine vesile olursa, ortada sorun diye bir sey kalmaz. Tüm engeller asilip basariyla kucaklasilir. Buradaki sihirli formül "elden geleni yapmak"tir. - Her ne kadar günümüzde "gecmise mazi" deniyorsa da , tarih gercek bir ibret aynasi ve tam bir "tecrübe tahtasi"dir. Devlet adamlari, yöneticiler ne kadar tarih bilirlerse, tarih kendi okumsuzluklarini o kadar az tekrarlar. - "Tarih suuru" ise tarihten ders ve ibret alma becerisinin adidir. |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:06 AM. |