![]() |
TİBET'İN GENÇLİK PINARI Bu aralar Tv de ve internette devamlı bu kitap karşıma çıkıyor.Gerçi 2002 yılında yayınlanmış.Bu kitabı okuyan ve 5 ayin dedikleri hareketleri yapan var mı?Netten araştırdığım bilgileri paylaşmak istedim. Kitap tanıtımı Artık siz de tüm dünyada bir fırtına gibi esen, yaşlanmayı durduran ve gençliği yeniden kazandıran bu programı keşfedebilirsiniz. [Dr.Joliette, emeklilik yaşına geldiğinde, “aşırı kilolu, beyaz saçlı, zamanından önce yaşlanmıştı.” Eski bir kaza nedeniyle boynunu bile döndüremez haldeydi. Beş Ayin’i uygulamaya başladığından beri şu değişiklikleri yaşadığını bildirmektedir:] “Sekiz kilo verdim, daha enerjik bir hale geldim ve kendimi daha canlı hissediyorum. Saçlarım yeniden siyahlaşmaya ve kalınlaşmaya başladı; şu an yalnızca şakaklarımda belli belirsiz beyaz saçlar kaldı. Boynumu, hiçbir ağrı duymadan tümüyle ve rahatça hareket ettirmeye başladım. Artık canlı, esnek ve rahat adımlarla yürüyebiliyorum. Cinsel arzularım ve yeteneklerim tümüyle normale döndü. Bütün bu değişimleri tıp ya da bilim açısından açıklayamıyorum ama ancak başıma gelen bu olağanüstü değişikliklerin gerçek olduğunu biliyorum. Beni yıllardır görmeyen insanlar hayretler içinde kalıyorlar…” -Dr. Russell Joliette, Hartford, Kentucky “Samimi olarak söylemem gerekirse hayatım boyunca kendimi hiç bu kadar iyi hissetmemiştim!” (Ben ellialtı yaşımdayım.) Kilo verdim. Güçlüyüm, enerjiğim ve kendimi onbeş yaş daha genç hissediyorum ve öyle görünüyorum!!! Birilerinin, ne kadar genç göründüğüme şaştıklarına tanık olmadığım tek bir hafta bile olmuyor. Çoğu insan kırk yaşımdan bir gün bile daha yaşlı görünmediğimi söylüyor. Otuzlarının ortalarına yaklaşan çocuklarım bu kadar enerjik ve genç görünmeme şaşırarak onlar da Beş Ayin’i uygulamaya başladılar.” -Esther Black, Salinas, California “Yalnızca kendimi genç hissetmekle kalmıyorum aynı zamanda yaşımı (yetmişüç) bilen insanlar tarafından yirmi yaş daha genç göründüğümü işitiyorum. Ellisekiz yaşındaki doktorum, her hafta yirmi, yirmibeş kilometre koşmasına karşın benim kendisinden daha genç gösterdiğimi söylüyor. Yaşlanma sürecini durdurmak ve tersine döndürmek isteyen herkese bu kitabı tavsiye ederim.” -Jack Smithson, Grass Valley, California |
Ynt: TİBET'İN GENÇLİK PINARI Adım adım tibet egzersizleri 1.Ayin: Kollarınızı iki yana açarak, avuç içleriniz aşağıya bakacak şekilde saat yönünde dönün. Dönerken nefes alıp verin. 2.Ayin: Sırtüstü yatarak ellerinizi bedeninizin yanına koyun. Başınızı göğsünüze doğru götürürken nefes alın. Aynı anda iki bacağınızı da dizlerinizden kırmadan havaya kaldırın. Başınızı ve bacaklarınızı yere indirirken nefes verin. 3.Ayin: Bedeninizi dik tutarak diz çökün ve ayak parmaklarınız içe doğru kıvrık dursun. Ellerinizle kalçanızı kavrayın ve soluk alın. Başınızı hafifçe öne doğru eğip çenenizi göğsünüze bastırırken, nefes verin. Sonra başınızı arkaya doğru eğin ve nefes alın. Hemen ardından omurganızı yay gibi gererek aşağıya doğru gidebileceğiniz yere kadar gidin. Ve nefes verin. 4.Ayin: Bacaklarınızı ileriye doğru uzatarak yere oturun. Soluğunuzu verirken çenenizi göğsünüze doğru indirin. Tekrar soluk alın ve başınızı mümkün olduğu kadar arkaya doğru eğin. Ardından dizinizi kırın ve gövdenizi yere paralel olacak şekilde köprü gibi havaya kaldırın. Adelelerinizi kasın ve soluğunuzu bırakın. 5.Ayin: Yere yüzüstü uzanın. Avuçlarınızı yere koyun. Başınızı mümkün olduğu kadar geriye atın, soluk alın. Ve sonra kalçanızı yukarı kaldırarak bedeninizle ters bir V oluşturun, çenenizi göğsünüze yaklaştırın. Nefes verin. (Hareketlerin ayrıntılı açıklamalarını resimleriyle birlikte Tibet'in Gençlik Pınarı'nda bulabilirsiniz.) Alıntı:sabah gazetesi-günaydın |
Ynt: TİBET'İN GENÇLİK PINARI (Ayşenur Yazıcı)Makarna yiyerek tam 13 kilo verdim "3 yıldır yapıyorum. Daha pozitifim, kendi kendime uyanıyorum. Vücudum sıkılaştı. Makarna bile yiyerek 13 kilo verdim. Gençleştirdiği ve beyaz saçları siyahlaştırdığı doğru! 49 yaşındayım, ama 30 yaşındakiler asılıyor." (Ayşegül Aldinç)Bu kitabı ilk yakın bir arkadaşımdan duydum. Bana 'Saçlarım bu kitaptaki egzersizleri yapmaya başladıktan sonra siyah çıkmaya başladı' dedi. İnanmadım. Ama sonra siyahlaşan saçlarını görünce şoke oldum. O vesileyle başladım. Ama iş yoğunluğundan sürdüremedim. Çok faydalı olduğuna inanıyorum. Geçen gün arkadaşlarla konuşmuştuk bu kitabı. Şimdi de siz aradınız. Sanırım bu hareketlere yine başlamam için bir işaret." (İpek Tuzcuoğlu)Bodrum'da güneşlenirken bile egzersiz yapan İpek Tuzcuoğlu 2 yıldır Tibet egzersizlerini yaptığını söyledi: "Çok faydasını gördüm. Vücudum sıkılaştı. Ancak egzersizleri zayıflamak için değil, sağlıklı olduğuna inandığım için yapıyorum. Uzun yaşamak ve güzel kalmak bir yaşam felsefesi olmalı... Bilinç-beden ve ruh üçgenine inanıyorum. Bu kitapta ruhunuzu büyütecek yöntemler de var (izel)"Bu kitabı 2 sene önce okudum. Ve söylediklerine çok inandım. Oradaki hareketleri bir süre yaptım ama devamını getiremedim. Uygulaması çok kolay egzersizler aslında. Özellikle dönme hareketini çok eğlenerek yapıyordum, çocukluğumuzda döndüğümüz zaman mutlu olurduk ya, ona benzetmiştim. Bana göre 'Secret'tan filan çok daha etkili bir kitap..." (Deniz Akkaya)Yaşadığı topraklarda kendi gençlik pınarını keşfettiğini söyleyen ve "Karadeniz'de Uzungöl Yaylaları" diyen Deniz Akkaya devam etti: "Bu kitabı 3 sene önce okudum ve sonraki sabah egzersizlere başladım. Ancak profesyonel şekilde yoga ile uğraşmaya başladıktan sonra bu haraketlerin temel yoga hareketleri olduğunu fark ettim. Hareketlerden sonra kilo verdim, çok rahat uykuya dalıp, alarmsız uyanıyorum, fiziksel kondisyonum mükemmel. En önemlisi ise hareketlerin sindirim sistemimi düzenlemesi!" Alıntı:Sabah gazetesi-Günaydın |
Ynt: TİBET'İN GENÇLİK PINARI Merhaba, aranızda çok yeniyim ve bu ilk mesajım. Aslında pek üye olduğum forumlarda yazmam, ama bu forumu çok sevdim hergün mutlaka girip bakıyorum pc05 neler var diye. Ben bu 5 ayini 3-4 ay öncesine kadar sektirmeden hergün yapıyordum yaklaşık 4 ay kadar da yaptım ve gerçekten faydasını görmüştüm. Öyle siyah saç çıkması falan olmadı gerçi 4897 ama, sindirim sistemim -ki problemlidir- düzene girmişti, vücudum sıkılaşmıştı, herhangi bir rejim yapmamama rağmen kilo da vermiştim, kendimi daha zinde hissediyordum, uykuyu sevmeme ve sabahları geç kalkmama rağmen geçen yaz tatilde bile erkenden uyanıyordum -üstelik gece geç saatlerde yatıyordum- yani kısacası bunlar gerçekten faydalı tavsiye ederim art56art56 (bu arada bıraktığıma pişman oldum ve 3 gündür yeniden başladım) |
Ynt: TİBET'İN GENÇLİK PINARI Bu ayinleri arka arkaya mı yapmamız gerek sonuç almak için?Her hareketin kaç kez tekrarlamamız gerek?Günde ne kadar vakit ayırmak gerek?Bilgilendirirseniz sevinirim. |
Ynt: TİBET'İN GENÇLİK PINARI Kızılgonca öncelikle aramıza hoşgeldin.Bu hareketlerin faydalarını internette çok okudum.Bu hareketleri hergün aynı saattemi yaptın? Alıntı:
|
Ynt: TİBET'İN GENÇLİK PINARI Başlangıçta her hareketin 3 kez yapılması tavsiye ediliyor. Daha sonra her hafta tekrar sayısını 2 şer arttırarak 21 tekrara ulaşıncaya kadar arttırmaya devam edin.Yani 2.hafta her hareketi 5 kez,3. hafta 7 kez, 4. hafta 9 kez ve bu şekilde arttırmaya devam edin 10 hafta sonra her hareketi 21 kere yapabilir duruma geleceksiniz. Bu 5 hareketi tamamladıktan sonra ılık yada serin suyla duş almanız tavsiye ediliyor. Ama asla soğuk suyla yıkanmayınız. redflower umarım soruna yanıtverebilmişimdir.Kitabı okumadığım için detay veremiyorum. Alıntı:
|
Ynt: TİBET'İN GENÇLİK PINARI Teşekkürler duru.Gayet açık anlatmışsın.Sağolasın |
Ynt: TİBET'İN GENÇLİK PINARI Rica ederim redflowers bir şey daha söylemek istedim.Kitabı okumamış olsamda(sınavlardan sonra alıp okumayı düşünüyorum)bu hareketlerin bir özelliği nefes alıp vermeye dikkat etmek gerekiyormuş.Hergün yapmak lazım fakat zorlanmadan yapmak lazımmış çünkü ters sonuçlar doğurabiliyormuş.Diyelim bir süre bu hareketleri yaptık ama ara vermek zorunda kaldık tekrar en başa dönmek gerekiyormuş.Yani ilk hafta günde 3 kez 2.hafta 5 kez gibi.. Alıntı:
|
Ynt: TİBET'İN GENÇLİK PINARI bu malum 5 hareketi bende zamanında 2 ay kadar yapıp bırakmıştım arkadaşlar hareketler kas ve iskelet sistemini çalıştırmaya yardımcı oluyor.. öğle olağanüstübişey değil yani onun yerine hergün düzenli yapılan spor ya da egzersizlerde işe yarar ama yeterki düzenli olsun bu 5 hareket yoganın en kısa versiyonu faydası olur mu olur abartılacak bişey mi hayır güne pozitif başlamınıza yardımcı olabilir.. ve bedensel gelişim zihinsel gelişimide pozitif yönde etkiler sağlam kafa sağlam vucutta bulunur ben zayıflamak ve sağlıklı kalmak için günde 1 saatlik hızlı adımlarla akşam yürüyüşü ve hafta da bir hamamlara gitmeyi alışkanlık haline getirdim her sabah öze dönüş çalışmamda alışkanlık haline geldi sizede tavsiyem faydalı alışkanlıklar edinmeye bakın sevgilerimle |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:27 PM. |