Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kitaplar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kitaplar/)
-   -   Her gün, bir iyilik yap mutlu ol. (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kitaplar/463605-her-gun-bir-iyilik-yap-mutlu-ol.html)

muraturkom 30-01-2010 07:54 PM

Her gün, bir iyilik yap mutlu ol.
 
Piramitgenç uygulamaları :
Bugün yapmanız gereken tanımadığınız birisine iyilik yapmaktır.
Amacımız: kendimizi mutlu hissetmek.başkalarının mutluluğu sizin mutluluğunuzdur. Yardımseverlik bilincini kazanabilmek. Sosyal bir varlık olduğumuzu benimsemek.
İlk faaliyetimizi biraz açalım pazarda tanımadığınız sebzeleri elinde zorla taşıyan birine yardım etmeyi teklif edin. Not: korktukları için farklı tepki verirlerse tartışmadan başka birini deneyin.Yolda çivi taş gibi zararlı cisimleri alın.
Arabasını bozulduğu için iten insana yardım edin.
Komşunuz evini taşıyor eşyaların toplanması taşınmasında yardımcı olun yada ona bir demlik çay biraz kek götürün.
Evinizin penceresine kuşlara ekmek kırıkları koyun.
Annenize söyletmeden çöpleri siz döküp, bakkala siz gidin.
Babanızın ayakkabılarını boyayın.
Kardeşinize bağırıp onu hırpalamayın.
Komşunuzun çocuğuna ders çalıştırın....
gündelik yaşantınızda yapacağınız iyilikleri kollayın her birini fırsat olarak düşünün.piramit uygulamasındaki en önemli unsuru başarıyla yapın.mutsuz bir kişi başarılı olamaz,yapılan her iyilik sizi mutluluğa yaklaştıracaktır.
O kadar çok ki iyilik faaliyeti sizler bu örneklerden kim bilir daha güzellerini bulacak ve uygulayacaksınız.kısacası sizin mutluluğunuz çevrenizdeki insanları ne kadar mutlu ettiğinize mutsuzluğunuz ise insanları kırıp surat asıp görevlerinizi yapmadığınızdan meydana gelmektedir. İyiliklerinizi tarih ve saat yazarak not defterinize kaydetmeyi unutmayın. İyilikten sonra kişilerin size söyledikleri sözleri not edin sınıfta arkadaşlarınızla paylaşın.
Başlangıçta ilk hafta her gün birer kez, sonraları fırsat buldukça yapılacaktır. Her yapılan iyilik tarihiyle birlikte kaydedilecektir.
Yaptıklarımızı yazarak not alarak, başladığımız noktayla sonrası arasında ki farkları sayılarla ifade ederek değerlendirmiş olacağız.

aslanbey 31-01-2010 09:42 AM

Cevap: Her gün, bir iyilik yap mutlu ol.
 
muraturkom içini karartmak istemem ama böyle insanlar kaldımı acaba diyecem.ben biraz karamsar baktım. galiba kusura bakma

commonbabyss 31-01-2010 12:54 PM

Cevap: Her gün, bir iyilik yap mutlu ol.
 
böyle insanların nesli dinazor neslinin tükenmesiyle birlikte son buldu :D

ZEYNEP16 31-01-2010 01:17 PM

Cevap: Her gün, bir iyilik yap mutlu ol.
 
Hayır,müjde tükenmedi....Onlardan birisiyle evliyim...Biliyorum bu konuda çok şanslıyım...

yelda_k 31-01-2010 01:29 PM

Cevap: Her gün, bir iyilik yap mutlu ol.
 
slmmm ..karamsarmı dersın yoka kotu bırımı bılemem ..şu kadarını solıyım benımm canım dedıgım insan iilıgı hakketmıyorsaa hiç tanımadıgım bırı hıcc haketmezzz.....bole bır düsünceye sahıbımmmmm.. ama buna ragmende cevremdekı ınsanlara yardımm etmeye sevıyorummm ...onlar için yapmıorum bu ıılıgıı kendımı mutlu etmek için ..evet farkındayımm bu bencıllık belkıı ama ..napalımm biz insanlar bu hale getirdik dünyayıııı..

ben mor rengii çokk severimmmmm hersey bir tarafa mor renkkk bir tarafaa benım için okadar degerlıkııı çogu insandan bıle daha degerlı benım ıcınnnnn ...mor renk gıydıgımm zamankı muttlulugummm bırr baskaaa beeeeeee....

muraturkom 31-01-2010 04:06 PM

Cevap: Her gün, bir iyilik yap mutlu ol.
 
Alıntı:

aslanbey Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 582105)
muraturkom içini karartmak istemem ama böyle insanlar kaldımı acaba diyecem.ben biraz karamsar baktım. galiba kusura bakma

Önce aslan kardeşime cevap vereyim. Bu çalışma uygulamalı kişisel gelişim hareketimizin ilk ayağı Daha sonra sıradaki çalışmalarımız sizi daha da şaşırtacağa benziyor. Her gün bir iyiliği nasıl yapabiliriz? Örneğin, bindiğiniz otobüsün şoförüne günaydın, bu gün akşama kadar kazasız, stressiz bir gün olmasını dilerim. " dedikten sonra" başını kaldırıp sizin yüzünüze bakarak acaba aklından neler geçirecek. Hatta bu uygulamada şu tür yanıtlar alıyoruz. " tanıyormuyum sizi? diyorlar. Biz de cevap olarak. Hayır insani duygularla içimden geldi söyledim, diyoruz. Bu duygu o şoförüle olan diyaloğunuz ise sizi akşama kadar pozitiflik pillerinizi dolduruyor. Tıpkı bir bumerang gibi mutlu olmanın bir yolu diyelim isterseniz. Sevgi ile kalın. Hoşçakalın.

doris 31-01-2010 04:18 PM

Cevap: Her gün, bir iyilik yap mutlu ol.
 
güzel bir paylaşım teşekkür ederim muraturkom... :)

aslanbey 31-01-2010 04:21 PM

Cevap: Her gün, bir iyilik yap mutlu ol.
 
muraturkom kardeş galiba ben yanlış anlaşıldım diyemi hissetim. galiba öyle ben konuyu yanlış anladım yada siz ben böyle insanları şimdi bulmak çok zor anlamında söyledim keşke geleneklerimiz sürse genç yaşlıya yaşlı gençe saygı gösterse ne kadar iyi olurdu.

muraturkom 31-01-2010 04:25 PM

Cevap: Her gün, bir iyilik yap mutlu ol.
 
Aslanbey yanlış anlaşılmadı. Doğru eski gelenek göreneklerimiz ayrıca da inancımız bunu emrediyor. Ancak çıkış noktamız kişinin mutlu olabilmesi için günde bir iyilik yapması önerisi. Evet unuttuğumuz, yada unutturulduğumuz bir değerimiz.

muraturkom 31-01-2010 04:58 PM

Cevap: Her gün, bir iyilik yap mutlu ol.
 
Alıntı:

ZEYNEP16 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 582124)
Hayır,müjde tükenmedi....Onlardan birisiyle evliyim...Biliyorum bu konuda çok şanslıyım...

Bir bayanın eşinden böyle övgü dolu biçimde söz etmesi çok güzel. Peki zeynep bize örenekler vermek ister misin? Ne tür iyiliklerde bulunuyor?


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:28 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.