![]() |
tanrı nın doğum günü alıntı yapacağım satırlar tanrı nın doğum günü adlı kitaptan... http://www.guzeldunya.com.tr/haber_r...nu-web-yen.jpg yazar burak özdemir.. bu biraz tartışmalı bir kitap tı.. bundan dolayı ekleyip eklememek te tereddüt ettim... lakin fikirlerin içerisinden güzel olanları akıp kullanmak lazım... aşağıda yazdığım satırlar gibi... boyama kitabı.. her yeni doğan bebek, tanrı'nın yeni bir hayalidir. senin kaderin, tanrı'nın seninle ilgili kurduğu hayalden başka bir şey değildir. senden tek beklenen, sen olmandır. kendini gerçekleştirmen, aslında tanrı'nın hayalini gerçekleştirmendir. onun seninle ilgili hayalini gerçekleştirmenden daha çok onu yüceltecek hiçbir şey yoktur. varoluş, senin tekamül edebilmen için var olmuştur. yaşam, tek bir ömre sığmayacak kadar uzundur. yaşam, senin yaşamında açılmış yeni bir sayfadır. yaşam, üzerinde adının yazdığı boyama kitabındır. çizgileri tanrı tarafından çekilmiştir. yaşamak ise, kalem kutusunun içinden doğru kalemleri seçmektir. istediğin tüm renkli kalemler emrine amadedir. boyama kitaplarının, boyanmış olarak basılmasının hiçbir manası yoktur. tanrı'nın senin için çizdiği çizgiler, ancak sen renklendirdiğ inde anlam bulur. ancak, sen boyarsan o sayfa bir resim olur. nereyi hangi renge boyamaya karar veremediğinde, tanrı yanıbaşındadır. tanrı'nın eli senin üzerindedir ve bu iki elin doldurduğu şekiller sayfaların en güzeli olur. bazen, sayfanda boyayacak yer kalmamıştır, sıkılırsın. bazen, seçtiğin renklerden pişman olur, ağlarsın. bazen de kalemleri doğru seçer ama renkleri çizgilerin içine bir türlü sığdıramazsın. o an tanrı'nın senin için yeni bir sayfa açmasının zamanıdır. eski sayfanı özlediğin de olur. ama ölüm aslında senin yeniden doğumundur. önceki sayfaları boyarken, kafan karışmış kalemi fazla bastırmış, kimi renklerin izlerini arka sayfaya çıkarmışsındır. eski izlerle dolu yeni sayfanı nasıl dolduracağını bilemediğinde, tanrı yanıbaşındadır. tanrı'nın eli senin üzerindedir ve bu eski izlerle başa çıkmak seni daha büyük bir ressam yapacaktır. resim dersinde geçirdiğin saatler senin karmandır. kaderinin kayıtlı olduğu kitap, senin boyama kitabındır. rab, senin resim öğretmenindir. boyama kitabını bitirdiğinde, sen artık gerçek bir ressamsındır. senin resimlerini görmekten daha çok tanrı'yı yüceltecek hiçbir şey yoktur.... sevgiler.. http://img150.imageshack.us/img150/9...owershlsj3.gif |
Ynt: tanrı nın doğum günü anlam ve anlatım bakımından çok beğendim......... kitabın tamamı bu tema üzerineyse okunması gerekir..... bana uyuyor,bende hayatı bir ressamın verdiği şekkiler gibi algılıyorum... boş bir kağıdın üzerine ne çizmek istersiniz...hayallerimiz ve seçtiklerimiz hayatımızın akışını belirler... insanlar TANRI'yı hep gördükleri şeylerde aradılar..''güneş,ay,ateş,toprak,hava,su''kutsal kitaplar bu konuda insanlara açıklama yaptı ''O'' heryerdedir ve tektir .....şu muazzam evrene bir bakın yıldızlar,galaksiler... ne muhteşem bir resim,bu resmi yapan müthiş güce şükürler olsun...... |
Ynt: tanrı nın doğum günü evet şükürler olsun. |
Ynt: tanrı nın doğum günü bu kitabı bende okudum ve çok beğendim. okunmaya değer bir kitap tavsiye ederim herkese |
Ynt: tanrı nın doğum günü en kısa zamanda ben okumaya çalışacağım... |
Ynt: tanrı nın doğum günü bence öyle herkesin okuyabileceği bir kitap deil yada asıl doğru tabir herkesin anlayabileceği bir kitap deil ... anlatım ve dayandırılan konu ve benzetiler acısından kafa karıştıcı,sebep sonuç ilişkisi acısından kuşku duymayı kendisine oyun haline getirecek kadar becerikli her insanın elinden mutlaka geçmesi gereken merak,felsefe,kusku ve ispat azmini, insanda uyandıracak kadar etkili olabiliyor kimi zaman... hatta kuran-ı kerim meali ile birlikde okunduğunda insanın merak duygusunu tatmin yada duruma ve hissedilen duyguya göre tahrik edebilecek ilginç bir kitap... ::) 44 |
Ynt: tanrı nın doğum günü çok sağolun ya ama o kadar değil... >:( neyi küçümsemeye çalıştığını anlamadım?????? >:( daha açık lütfen...! |
Ynt: tanrı nın doğum günü Alıntı:
açıkcası neden bu ifade anlayamadım ( >:( ) kimseyi küçümsemek gibi bir amaç yok meydan da... herkes gibi bende kitapla ilgili düşüncelerimi beyan ettim. insanların göreceli bakış açılarından kaynaklanan durumlara yapacak açıklamam yok malesef... boşuna alınganlık yaptın sevgili meryemi 44 |
Ynt: tanrı nın doğum günü bu kitabı bende okudum. çok güzel bir kitap. herkese tavsiye ederim. |
Ynt: tanrı nın doğum günü Alıntı:
göreceli bakış açınızı benim mesajımın hemen ardına, bana hitabenmiş gibi değilde, daha farklı cümlelerle beyan etseydiniz keşke... |
WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:31 PM. |