Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kitaplar (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kitaplar/)
-   -   İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kitaplar/14051-icimizdeki-kapilari-acmak-eileen-cady.html)

Pamukk 09-05-2009 04:45 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://i121.photobucket.com/albums/o...ose/ros044.gif



http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif




2 Haziran: "Bana güvenin ve inancın tam olduğu ve hiçbir şüphenin ve korkunun seni engellemesine izin vermediğin zaman her şeyi yapabilirsin. Bir şeyi yapabilmek için, onun için uygun yaklaşım ve bakış açısına sahip olduğunda ve yapabileceğine dair mutlak güven duyduğunda, yapamayacağın ve bu yaşamda başarıyla tamamlayamayacağın hiçbir şey yoktur. Sen, içinde tüm güce, tüm dayanıklılığa, tüm zekaya ve tüm anlayışa sahipsin. Sende ve senin vasıtanla oluşumları gerçekleştiren ve senin olması imkansız gibi görüneni gerçekleştirebilmeni sağlayan Benim. Asla yüksek olanı hedeflemekten korkma; asla imkansız olanın mümkün olabileceğini ümit etmekten korkma. Sınırlarının içinde yaşama; kendinin de ötesinde yaşa ve Benimle her şeyin nasıl mümkün olduğunu sana gösterme fırsatını Bana ver. Eğer Bana bu fırsatı vermezsen, Benimle bağlantıda olduğun ve senin yaşamını Benim yönlendirip idare ettiğim zaman nelerin başarılabileceğini görmeyi nasıl bekleyebilirsin? Bana bırak; bırak hayatının idaresini Ben devralayım ve ondan sonra da gör bak neler gerçekleşiyor..."


Pamukk 09-05-2009 04:47 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://pic1.resimupload.com/r6/thumb_199382785.gif



http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif



3 Haziran: "İnancın ve güvenin nerede? Bana inanmadan ve güven duymadan bu ruhsal yaşamı yaşayamazsın. Bırak her adımına rehberlik edeyim. Sessizlik içinde sürekli olarak Benimle bağlantı kur ve bırak sana bir sonraki atılacak adımını bildireyim; ve sonra da o adımı korkusuzca ve gerçek bir neşeyle at. İtaat etmeyi ve basit görevleri ve sorumlulukları yerine getirmeyi öğrenene kadar, yaşamda daha büyük görevleri ve verilen daha büyük sorumlulukları yerine getirmeyi nasıl beklersin? Eğer henüz başkalarını sevmeyi ve başkalarıyla huzur ve uyum içinde çalışmayı öğrenmemişsen, dünyayı yüreğine almayı nasıl umarsın? Bir çocuk koşmadan önce yürümeyi öğrenmelidir. Dünyada uyumu sağlayabilmek için önce başkalarını sevmeyi ve şu an içinde olduğun çevreye huzur ve uyum getirmeyi öğrenmelisin. Önce kendinle ilgili yapman gerekenleri yap. Ancak ondan sonra seni insanlara hizmet etmen ve yardım etmen için kullanabilirim."




Pamukk 09-05-2009 04:49 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://sl.glitter-graphics.net/pub/1...r7po9s914j.gif



http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


4 Haziran: "Bu yaşamla ilgili görüşün asla seni tam olarak tatmin etmesin. Her zaman öğrenecek yeni ve heyecan verici bir şey vardır ve ancak sen tüm gerçekleşene açık ve duyarlı olursan bunu yapmayı bekleyebilirsin. Çok yeni olanı anlamak her zaman kolay değildir. Yeni olanın seni endişelendirmesine izin verme tam tersine, onu inanç ve güvenle kabul etmeye istekli ol ve bil ki sen bunu yaptıkça anlayışın da gelişecek. O en derin içsel bilişinle sen, yeni düşüncelerin, yeni yolların ve yeni kavramların gerçek olup olmadığıni bilirsin. Eğer içsel olarak bunun gerçekten uygunluğunu hissedersen, tam olarak anlayamasan bile bu gerçekleri özümsemene izin ver. Kademe kademe ışık bir güneş gibi doğacak ve sen hepsinin anlamına uyanacaksın. Tüm yaşamın boyunca eskiden olduğu şekilde yaşamaya devam edemezsin. Yeni olan bir şeye doğru ilerlemek için istekli olmalısın."


Pamukk 09-05-2009 04:50 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl6.glitter-graphics.net/pub/...rej1xomm5s.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif



5 Haziran: "Sevmenin ne anlama geldiğini biliyor musun; yüreğin o derece neşe, coşku ve şükranla dolar ki artık onu içinde taşıyamazsın ve o senden taşıp çevrendeki tüm ruhlara yayılır; bunun ne anlama geldiğini biliyor musun? Bu, kendini iyi hissetmenin ve tüm yaşamla bir olmanın harika duygusudur. Korku, nefret, kıskançlık, haset ve hırs, sevgi olduğunda yokolur çünkü, sevginin varlığında olumsuz ve yıkıcı güçlere yer yoktur. Yüreğin soğuduğunda ve sevgi hissedemediğinde ümitsizliğe düşme; çevrene bak ve sevebileceğin bir şey bul. Bu küçücük bir şey olabilir ancak o küçük kıvılcım senin tüm varlığını, sevgi senin içinde bir ateş olana kadar tutuşturabilir. Büyük ve ağır bir kapıyı ancak küçük bir anahtar açabilir. Tüm kapılar açılana kadar bunu kullanmayı öğren. Hemen şimdi ise olduğun yerden başla. Gözlerini aç, yüreğini aç ve ihtiyacın olanı ve çözümünü gör."




Pamukk 09-05-2009 04:53 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl8.glitter-graphics.net/pub/...fdbxhgapor.gifü



http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


6 Haziran: "Yaşamında gerçekleşen her şey senin bilincin sayesinde gerçekleşir. Bilincini yükselt, böylece tüm varlığını, yaşama dair tüm bakış açını da yükseltirsin ve senin gerçek mirasın olan bu muhteşem yaşamı dolu dolu yaşamaya başlarsın. Başkaları sana bunu anlatabilir ve sen de diğerlerinin bunu yaşadığını görebilirsin; ancak bu senin bilincine girene kadar ve sen bunun senin için olduğunu farkedene dek hiçbir şey olmaz. Görünüşte son derece basit ve çocuksu bir ruh cenneti, her cevabı kendi aklıyla bildiğini zanneden oysa ki bilinci henüz yüksek seviyelere ulaşmamış olan çok entellektüel bir ruhtan çok daha kolay kabul edebilir. Her ruh yüksek bir bilinç seviyesine ulaşabilir. Ancak bu kendi içinden, içsel bilişle, ilham yoluyla ve sezgilerle edinilmesi gereken bir şeydir ve dışarıdan gelen bilgiye ve bilgeliğe ihtiyacı yoktur. Tüm olan orada, her ruhun içindedir; sadece farkedilmeyi, dışarı çıkartılmayı ve yaşama aktarılmayı bekliyor."


Pamukk 09-05-2009 04:54 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl10.glitter-graphics.net/pub...cl5u2p4fka.gif



http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


7 Haziran: "Yaptığın her şeyde en mükemmelini yapmaya ne dersin? Bir şeyi iyi yapabilmek için, o konuya tam olarak hakim olana kadar üzerinde çalışmaya devam etmelisin. Neden bu ruhsal yaşamda mükemmel sonuçları sadece uğraşarak alabileceğini sanıyorsun? Uğraşmaktan vazgeç ve işin içine tüm kalbinle gir. Yaşamda o şey her ne olursa olsun, sen onu uygulamaya koyup nasıl işlediğine bakmazsan, hiçbir şey hayatiyet kazanıp senin bir parçan haline gelemez. Hemen şimdi, bu ruhsal yaşamı yaşama sanatını uygulamaya koymaya başla. Sadece kuralları uygulamaya devam et ve sonunda bunun nasıl harika bir şekilde işe yaradığını göreceksin. Kendini ona tamamen adamayı istediğin zaman, yaşam gerçekten harikadır."



Pamukk 09-05-2009 04:55 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://img396.imageshack.us/img396/3...eym545gvu1.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif



8 Haziran: "Sabah uyandığında aklına ilk gelen düşünce nedir? Düşüncen yepyeni ve harika bir güne yönelik saf bir sevinç mi taşıyor yoksa bugünün getirecekleri için endişe mi duyuyorsun? Bugüne ve günün ritmine uyum sağlamak için çaba mı gerekiyor? Yüreğin ilahi bir şükran şarkısıyla dolu olarak uyanabilir misin? Bunu yapabilirsen, güne pembe renkli gözlüklerini takarak başlayabilir ve tüm gün her şeye o gözlüklerle bakabilirsen, bu ne kadar büyük bir fark yaratacak. Güne sağ ayağınla başla. Yarın için endişelenme; önemli olan tek şey bugündür; bugün ne yaptığın ve bugünden neyi oluşturduğun...Sadece bil ki bugünü büyük bir başarı haline dönüştürebilirsin; ve bunu yapacaksın; ve yaptığın her şey mükemmel yapılacak. Bil ki söylediğin her şey sevgiyle söylenecek, düşündüğün her şey en yüksek düşünceden oluşacak ve her şeyin, ama her şeyin en iyisi bugün senin olacak."


Pamukk 09-05-2009 04:56 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl7.glitter-graphics.net/pub/...wbjm5ge9wz.gif



http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


9 Haziran: "Sen Benim sonsuz planımın bir parçasısın. Tüm resimde kendine ait oynaman gereken bir rolün var. Bu küçük bir bölüm olabilir; ancak bu bütünün tamam olabilmesi için gereklidir. Hiçbir zaman kendi bölümünün gereksiz olacak kadar küçük olduğunu zannetme. Sen kim olarak yargılıyorsun? Sana, uygun yerinde ve kendine özgü rolünü oynar halde ihtiyacım var. Eğer henüz kendi rolünü bulamadıysan, onu aramak ve bulana kadar aramaya devam etmek sana bağlıdır. Kendine uyan yere yerleş ve bütüne vermen gerekeni ver; ve böylece artık ayrı ya da bölünmüş gibi değil de, o harika bütünün bir parçası olduğunu farket. Hiç kimse bunu senin için yapamaz. Kendin için arayıp bulması gereken sensin. Hiç kimse senin yaşamını senin için yaşayamaz. Onu yalnızca sen yaşayabilirsin..."


Pamukk 09-05-2009 04:58 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://pic1.resimupload.com/r1/thumb_164805364.gif



http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif



10 Haziran: "Yaşam, sen bir kere adımını bu ruhsal yola attıktan sonra artık asla sıkıcı ya da sıradan olamaz çünkü, bu ruhsal yol yaşama hareket kazandırır ve artık hiçbir şey durağan kalamaz. Yenilikler tüm çevrende ve senin içinde gerçekten özgürce ve mükemmel bir şekilde gerçekleşir. Eski yaşam şeklinle yoluna devam etmek seni tatmin ediyor mu? Böyle yapmakta özgürsün ancak böyle olduğunda, eğer seçimin buysa, yaşamında yaşamına canlılık katacak şeylerin olmasını da bekleyemezsin. Büyük değişimlerin olmasını bekleyemezsin; yeni cenneti ve yeni dünyayı yeryüzüne indirmek için Benim sana yardım etmemi bekleyemezsin. Kendi yoluna gitmeyi seçen ruhlar bunun getireceği sonuçları da yaşamayı kabullenmeye de hazır olmalılar; ancak Benim irademi yerine getirmeyi ve Benim yolumda yürümeyi arzu eden ruhlar, Yeni Çağ'da yol gösterici olacaklardır. Neden seçimini yapmak için yarını bekleyesin ki? Seçimini şimdi yap."



Pamukk 09-05-2009 04:59 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://pic1.resimupload.com/r2/thumb_649272029.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif



11 Haziran: "Her şey ancak sessizlikte berraklaşır. Sen Beni ancak sessizlikte, huzurluyken bulabilirsin. Ben daima buradayım fakat, sen sessizleşip Beni sükunet içinde arayıp bulana dek, ki bunu her zaman yapabilirsin, senin gözlerin bu harika gerçeğe kapalıdır. Bunu ne kadar çok uygulamaya koyarsan, bu o kadar doğal hale gelir ve sonunda sen bunu nefes almak gibi doğal bir şekilde yapabilirsin. Benimle olabilmek için kendi kendine kalabilmek gibi bir şey için telaş etmene gerek yok. Yaptığın her şeyde Beni bulabileceksin. Dışarıda ne kadar kaos ve kargaşa ya da ne kadar ses olursa olsun hiç farketmez. İçindeki o en derindeki huzura ve sessizliğe ulaşıp Beni bulabilirsin. Beni bulduğun zaman, gerçeğin ışığı her durumun üzerine yayılır, çünkü Benim olduğum yerde karanlık olamaz, sorunlar olamaz.Yalnız huzur vardır..."


Pamukk 09-05-2009 05:00 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://pic1.resimupload.com/r6/thumb_369658211.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


12 Haziran: "Yaşamın güzelliği çevrendeki her yerdedir. Gözlerini aç ve onu gör, özümse, takdir et, yansıt ve onun bir parçası haline gel. Güzelliği görmeyi beklediğinde, güzelliği göreceksin; halbuki çirkinliği görmeyi beklersen, çirkinliği göreceksin. Seçim daima senindir. Güzellik pınarından kana kana iç, o zaman güzelliği yansıtmamana imkan yoktur çünkü, içinde ne varsa dışarıya o yansır. Sen bir ayna gibisin; ne kadar çaba sarfedersen sarfet içinde olanı saklayamazsın çünkü içinde her ne varsa, içinde kalamaz. Er ya da geç kendini dış dünyaya gösterecektir; o yüzden bırak özgürce aksın ve bu akışı durdurmaya asla çalışma. Bilincini yükselt ve o zaman herkeste ve her şeydeki güzelliği görebileceksin. Oradan yansıyan Beni görebileceksin, çünkü BEN güzellik, uyum ve mükemmelliğim. Güzellik ve uyumu, düşündüğün, söylediğin ve yaptığın her şeye yansıtmayı öğren..."




Pamukk 09-05-2009 05:03 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://sl.glitter-graphics.net/pub/1...rc96lpvbvg.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif



13 Haziran:"Her şeye karşı yaklaşımın çok çok önemlidir. Yaklaşımın olumsuz olduğunda ve yaşamda yalnız engelleri ve zorlukları gördüğünde ruhsal olarak olgunlaşmayı ve büyümeyi bekleyemezsin. Her durumda bir hayır vardır; her durumda şükredilecek bir şey olduğu gibi... Ve onu görmek için zaman ayırabilirsen görebilirsin. Eğer yüreğinde sevgi yoksa işte o zaman her durumun içindeki hayra, çevrendeki ruhların içindeki iyiliğe ve senin olan bu harika yaşama gözlerin kör demektir. Ne kadar da harika bir şekilde kutsanmış durumdasın! Eğer senin olan harika yaşamı kabul etmez, onu farketmez ve onun için şükretmezsen, gözlerin bağlı bir şekilde, kaderin için yas tutarak etrafta dolaşıp durursun. Sahip olduklarına bakmak için kendine zaman ayır; eğer kendini tamamen sıkışıp kalmış hissediyorsan, bir durumu değiştirmenin en hızlı yolu başkalarına sahip olduklarından vermeye başlamaktır. Yaşam, sen ondan ne oluşturuyorsan odur. Sen kendi yaşamından ne oluşturuyorsun?"




Pamukk 09-05-2009 05:04 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl.glitter-graphics.net/pub/7...b4hzt083aj.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


14 Haziran: "Kendini eksiklikler, hatalar, kusurlar ve zayıflıklar gibi görünen yanların için suçlamaya ne gerek var? Yaşamında yeralan olumsuzluklar üzerinde durmak yerine, yaşamında olumluluğun kendini göstermesine izin vererek, güçsüzlükleri güce, kusurları ve zayıflıkları erdemlere dönüştürmeye ne dersin? Kendi içinin derinliklerindeki gerçek güzelliği, erdemi ve iyiliği bul. Onların orada olduğuna inan; ve onları aradığında bulacaksın. Kendindeki en iyi olanı görmeyi reddettiğin zaman ve içindeki olumsuzluklara takılıp kalmayı seçtiğinde, bunun sonuçlarını yaşamayı da göze almaya hazır olmalısın çünkü, düşüncelerinde ne varsa onu kendine çekersin. Ne düşünüyorsan, sen osun. Her şeyin en hayırlısını düşün; böylece kendine en hayırlı olanı çekeceksin. Bil ki Ben seninleyken, seni yönlendiriyor ve sana yol gösteriyorken, sen her şeyi yapabilirsin. Benim sende olduğumu kabul ettiğinde, zaten bunun tersi nasıl mümkün olabilir ki?"


Pamukk 09-05-2009 05:06 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl9.glitter-graphics.net/pub/...clk9sukrnl.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


15 Haziran: "Ellerinde büyük bir gücü tutmaktasın; onu bütünün hayrına olacak şekilde kullandığından emin ol. Güç olumlu ya da olumsuz şekilde kullanılabilir; onu ne şekilde kullanacağın sadece sana bağlıdır. Yalnızca en iyi sonuçları görmek istersen, ve gücü olumlu şekilde kullanırsan, en muhteşem olaylar gerçekleşebilir. Elektrik gücü olumlu şekilde kullanıldığında devasa makinaları çalıştırabilir; şehirleri aydınlatabilir; şaşırtıcı şeyleri gerçekleştirebilir. Ancak eğer yanlış şekilde kullanılırsa, sonuçları yıkıcı olabilir. Ruhsal güç için de bu böyledir; ki bu güç çok daha büyüktür. O, orada kullanılmayı bekliyor, ama doğru şekilde kullanılmalıdır. O zaman ondan yalnızca iyilik gelebilir; ve mükemmel bir şekilde mucize üstüne mucizenin gerçekleştiğine tanık olursun. Bu gücü uygun şekilde kullanmaya hazır ve donanımlı ruhlar, bu dönemde yeni cenneti ve yeni dünyayı yeryüzüne indirmek için görevlendirilmekteler."



Pamukk 09-05-2009 05:07 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://pic1.resimupload.com/r6/thumb_847152730.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif



16 Haziran: "Yaşamda bir hedefin, bir amacın olduğundan emin ol. Her rüzgar değişiminde oradan oraya esintiyle savrulan dümensiz bir gemi gibi, yaşamda oradan oraya dolanmak seni hiçbir zaman tatmin etmesin. Nereye gittiğini ve ne yaptığını bilmelisin. Pek çok ruh yaşamında oradan oraya, yapıcı sonuçlar alamayacak şekilde dolanıp durmaya isteklidir. İç huzurunu ve içindeki emin olma duygusunu bul ve herhangi bir stres ya da gerginlik hissetmeden, senin olduğunu bildiğin yolu takip et. Dışından sana bildirildiği için değil de, içsel olarak onu bildiğin için, yapman gerektiğini bildiğin şeyi yap. Daima, yaptığın şeyin doğru olduğunu içsel olarak bilmelisin; işte o zaman yoluna devam edip, yoldaki tüm engelleri, gerçekten güçlü bir şekilde ve emin olarak, kenara itebilirsin. Bil ki BEN senin pusulanım, bil ki BEN senin rehberinim; ve seni hedefine doğru yönlendireceğim; yol sana ne kadar zor görünürse görünsün..."




Pamukk 09-05-2009 05:08 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl3.glitter-graphics.net/pub/...a4u7604nma.gif



http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


17 Haziran: "Daima tüm yolların bana çıktığını hatırla. Bazı yollar diğerlerine göre daha dolambaçlı ve karmaşık olabilir. Bazıları sana tuhaf ve hatta gereksiz gibi görünebilir ancak bunun seni kaygılandırmasına izin verme. Sen sadece her ruhun kendi yolunu bulmasına ve izlemesine izin ver ve kendininkini bul. Yolların ne kadar farklı göründüğünün önemi yoktur. Bil ki sonunda aynı hedefe ulaşacaksınız: Benimle bir olduğunun farkındalığına. Bana doğrudan gelen düz ve geniş bir yol vardır ancak bu pek çok ruha çok basit ve düz gibi görünür ve bu yolun Bana ulaşabileceğini kabul edemezler. Onlar, acı çekerek ve kendinden fedakarlık yaparak yolda daha çok değer kazandıklarını düşünerek, o yol yerine zor ve dolambaçlı olanı seçerler. Tüm bu mücadele gerçekten gereksizdir ancak insanlar kendi özgür iradelerine sahiptirler ve bu yüzden de hangi yolu seçmek istiyorlarsa onu seçmekte özgürdürler. O yüzden yaşamını yaşa ve bırak herkes yaşamını yaşasın; ve başkalarını eleştirme."



Pamukk 09-05-2009 05:10 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl2.glitter-graphics.net/pub/...hv1qj0ro6x.gif



http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif



18 Haziran: "Gelecek günlerde pek çok karmaşık ve birbirine zıt düşünceler ve yollar olacak. Bir dağa tırmanır gibi, tamamen sınanacak ve yolda kendi başına bırakılacaksın. Yanından geçtiğin her kuru ota tutunmaya çalışma. Sadece içine dön, araman gerekeni içinde ara, gücünü Benden al ve kendi yoluna huzurla devam et. Tüm endişeler ve korkular senden uçup gidecekler ve o içsel bilişinle sen ayakta, sağlam bir kaya gibi duracaksın. Dışarıda rüzgar ve fırtınaların nasıl estiğinin hiç önemi olmayacak çünkü sen onlardan hiçbir şekilde etkilenmeden öylece kalabileceksin. Senin, hiç kimsenin senden alamayacağı o içindeki gerçeğin bilinciyle, güçlü ve cesur olman gerekiyor. Bu dönemlerde dünyadaki çatışık düşünceler ve stresten oluşan girdaba çekilme; tam tersine o içindeki huzur cennetini bul ve Beni bil; çünkü Ben senin denizci çapanım. Ben senin cennetinim. Bırak huzurum ve sevgim içini doldursun ve seni sarıp sarmalasın."


Pamukk 09-05-2009 06:19 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl3.glitter-graphics.net/pub/...et90d5a1kr.gif



http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif

19 Haziran: "Yaş senin için ne ifade ediyor? Yaşlanmaktan korkuyor musun? Yoksa kendi dizginlerini eline alan ve gençlik pınarının insanın kendi bilincinde bulunduğunu bilen ve anlayanlardan mısın? Zihnini genç, taze ve uyanık tuttuğun zaman, yaşlanmak diye bir şey yoktur. Yaşamda pek çok ilgi alanın olduğunda ve yaşamı dolu dolu yaşadığında, nasıl yaşlanabilirsin ki? İnsanlar yetmiş yaşın yaşamın tamamı olduğunu düşünerek kendilerini sınırlandırırlar. Pek çok ruh için yaşamın sırrına ve mucizesine uyanmak bir başlangıç olabilir ve bu uyanışla da yaşamın keyfini çıkarmaya başlarlar. Yaşlılıkla ilgili tüm düşünceleri göndermelisin. Yaşlılıkla ilgili düşünüş tarzı, evrenselleşmiş ve öyle güçlü bir düşünüş tarzıdır ki, kırılması zor, sert kabuklu bir kuruyemişe benzer. Şimdi, yaş hakkındaki düşünüş tarzını yeniden düzenlemeye başla."


Pamukk 09-05-2009 06:21 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl6.glitter-graphics.net/pub/...vip7opls9t.gif



http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


20 Haziran: "Vermeye karşı yaklaşımın ne kadar da önemlidir! Sessizce ve emin bir şekilde ver ve her şeyin de ötesinde, bunu sevgiyle, neşeyle ve coşkuyla yap. Aklı onda kalarak verilen bir şey içinde yanlış titreşimleri barındırır ve o yüzden de ondan mükemmel bir şey ortaya çıkmaz. Neden onu o şekilde yaptığını tamamen anlamasan bile, yaptığın her şeyin sevgiyle yapıldığından emin ol. En sıradan, günlük bir iş bile sevgiyle yapıldığında harika ve şaşırtıcı sonuçlar ortaya çıkartabilir o yüzden üzerine aldığın her işi yaparken bırak sevgi özgürce aksın... Bil ki yaptığın her şeye gereksinim vardır ve hiçbir iş ya da eylem çok küçük ya da önemsiz değildir. Tüm ruhlar ellerinden gelenin en iyisini yaptığında, yeni olanın omzuna ağırlık ve sorumluluk binmez. Olan yük, `bütün' için aydınlatılmış olur; ta ki artık yük olmaktan çıkıp gerçek bir coşku, neşe ve mutluluk olana dek... Kendi yaklaşımını gözle ve bütünün neşeli, sakin ve yumuşak akışına katkıda bulun."



Pamukk 09-05-2009 06:22 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl7.glitter-graphics.net/pub/...xl0rv3jxks.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


21 Haziran: "Dünün olması gerektiği gibi gerçekleşmemiş olması önemli değildir; dün geçti ve bitti ve sen bunun için hiçbir şey yapamazsın. Bugünse tamamen başka bir konudur; o senin önündedir ve henüz dokunulmamış ve bozulmamış bir biçimdedir; ve bugünü en harika gün haline getirmek sana bağlıdır. Güne her gün nasıl başlıyorsun? Bunun senden başka hiç kimsenin sorunu olmadığını daima hatırla. Bu, yalnız ve yalnız senin onu gerçekleştirmeyi seçebileceğin bir durumdur. Güne, sakin ve dingin olmak için zaman ayırarak, iç huzuru ve gönül rahatlığıyla başla ve bırak o iç huzuru içini doldursun ve seni sarıp sarmalasın. Güne, telaş içinde ve düzensiz bir şekilde başlama. Eğer öyle yaparsan, o zihin seviyeni güne aktarman ve onun tüm gününü ve seninle iletişim halinde olan tüm ruhları etkilemesine izin vermen çok kolaydır. Bugünün nasıl olacağını seçmek ve sonra da onu gerçekleştirmek sana bağlıdır. Şimdi seçimini yapmaya ne dersin?"


Pamukk 09-05-2009 06:24 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl7.glitter-graphics.net/pub/...trpgk7nio3.gif




22 Haziran: "Değişim senin için tüm kapıları açacak olan anahtardır: yüreğindeki ve zihnindeki değişim... Bana güvendiğin zaman, ne kadar şiddetli görünürlerse görünsünler değişimlerden korkmazsın. Sadece şunu bil ki gerçekleşen tüm değişimler, ister kişisel olsun, ister ülkedeki ya da dünyadaki değişimler olsun, daima iyilik içindir ve bütünün hayrınadır. Sadece bu değişimlerin gerçekleşmesi gerektiğini kabul et ve onlarla birlikte ilerlemeye devam et. İleriye ve yukarıya doğru ilerle ve en iyi olanın gelmek üzere olduğunu sana bildirdiğimde bunu kabul et. Daha fazla direnç göstermeden, çabucak yeniye doğru ilerlediğinde, yeni olanın eski olandan çok daha harika olduğunu göreceksin. Neden yaşamı kendin için daha zor hale getiresin? Direnç gösterdiğinde bunu yapmaktasın. Hiçbir şey Benim avcumda kalamaz. Top yuvarlanmaya başladı; yeni gün burada ve ancak, eğer sen onu kabul edersen onun bir parçası haline gelebilir ve onunla birlikte ilerleyebilirsin; yoksa geride kalırsın."




Pamukk 09-05-2009 06:25 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl2.glitter-graphics.net/pub/...ooj8thq9ra.gif



http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif




23 Haziran: "Esnetilip gerdilirmeden, sinanmadan nasil olgunlasmayi beklersin? Neye inanip guveniyorsun? Kuvvetini ve dayanma gucunu nereden aliyorsun? Bu yasami kendi gucune dayanarak ve kendi kimlik- benliginin senin yasamini idare edebilecegine guvenerek mi yasamaya calisiyorsun? Eger oyle yapiyorsan, o zaman cevrendeki streslere ve gerginliklere dayanamazsin. Oysa herseyi Benim ellerime teslim ettiginde ve Benim sana rehberlik etmeme ve seni yonlendirmeme izin verdiginde herseyi yapabilirsin, cunku Benimle hersey mumkundur.
Tasidigin yukun tasimak icin fazla agir oldugunu ve sana verilen gorevin yapabileceginden cok daha fazla oldugunu mu hissediyorsun?
Hemen simdi tum yuklerini ve kaygilarini Bana devretmeye ve sana bu sorunlu ve calkantili sularda kilavuzluk etmeme ne dersin? Inancin ve guvenin Bana tam oldugunda, seni tum zorluklardan sakin ve dingin
sulara yonlendirecegim ve her zorluktan ozgurlesmeni saglayacagim..."



Pamukk 09-05-2009 06:27 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl4.glitter-graphics.net/pub/...xbvwzaxrv4.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif



24 Haziran: "Bugun kendini Bana, Benim hizmetime ve insanligin hizmetine ada. Hizmet muhtesem bir sifacidir cunku, sen hizmet ederken kendini unuttukca en harika sekilde gelisip olgunlastigini goreceksin. Çok yüksek yerlere ve en derinlere ulasacaksin ve yasama dair sevgin ve
anlayisin sana gercek bir anlam ifade etmeye baslayacak. Bugun, sana gelismek ve buyumek icin sayisiz olanaklar sunacak; her birini sevgi
ve sukran dolu bir kalple kabul et ve bilinc ve bilgelik acisindan gelistigini hisset. Bugunu dolu dolu ve bereketli bir sekilde, kisitlamalar ve sinirlamalar olmadan yasa. Herseyden ve herkesten en hayirli olanin gelmesini bekle ve onun gelisini gor. Yuregini baskalarina karsi acik tut. Baskalarinda en hayirli olani ara ve yuksek bir bilinc seviyesiyle yasamini surdur. Diger insanlari mumkun olan her sekilde tesvik et; her ruhun tesvik edilmeye ihtiyaci vardir. Baskalarina yardim ettikce, ayni zamanda kendi gelisimine de yardim ettigini goreceksin."




Pamukk 09-05-2009 06:28 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl10.glitter-graphics.net/pub...ltcn725p55.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


25 Haziran: "Ruhun gercek ozgurlugunu arayip bul; cunku ozgurlugun oldugu yerde huzur vardir; ve huzurun oldugu yerde de sevgi vardir; ve tum kapilari acan sevgidir. Sevginin oldugu yerde, elestirme, kinama ve yargilama yoktur cunku, bilir ve anlarsin ki hersey Bende ve Benim sevgimde birdir. Insanoglu ailesini ve herseyin Benim suretimde ve benzeyisimde yaratildigini gorup anlarsin. Meselenin disindan ozune varirsin; orada ayrilik yoktur ve hersey tam bir birlik icinde birbiriyle karisip kaynasir. Herseyin ve herkesin icindeki en iyi olani gorursun. Sen kendi icinde mukemmel bir huzura sahip oldugunda, artik baskalarini degistirmeye calisarak vaktini harcamazsin. Sadece varolmayi ogrenirsin ve varolusta sen, tum yasamla birlik kavramini yaratirsin; ve huzur ve sevgi en yuce sekilde hukum surer...."



Pamukk 09-05-2009 06:29 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl.glitter-graphics.net/pub/2...rtwa48mkuv.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


26 Haziran: "Bir civciv yumurtasindan, veya bir kelebek kozasindan bir kez cikti mi artik geri donus yoktur, tam tersine yeniye dogru surekli bir ilerleme vardir. Birak ilerleme eylemi senin icin gun gun, saat ve saat, dakika ve dakika suren bir islem olsun. Gerceklesen her seydeki heyecani ve umudu hisset. Sen harekete hazir bir atlet gibi parmak uclarinin ustunde hazir bekledigin surece yasamda sıkıcı gecen bir an bile yoktur; daima gerceklesen birseyler vardir. Birak onlar gerceklessin, ve asla islemi durdurmaya calisma, tam tersine sen de onlarla birlikte hareket et. Sana, gerceklesen herseyin en hayirli olan icin gerceklestigini, gelisme icin ve butunun hayrina oldugunu soyluyorum. Yasamin o mukemmel ritmini bul ve onun icin elinden gelenin en iyisini yap. Akisa karsi degil, akisla birlikte ak cunku ancak bu sekilde yureginde ve zihninde huzuru bulabilirsin; ve ic huzuruna kavustugunda, yeninin gerceklesmesine de hazir ve açık olursun."


Pamukk 09-05-2009 06:30 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl7.glitter-graphics.net/pub/...rd68l0uo6u.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif



27 Haziran: "Korkusuzca ilerlemeye ve gorunuste yeni olan yollara, kavramlara ve fikirlere onculuk etmeye istekli ol. Eski engelleri yikmaya ve gercegin isigini ortaya cikartmaya istekli ol. `Gorunuste yeni' diyorum cunku hicbirsey yeni degildir. Bu sadece tam donguyu tamamlama meselesidir; Benimle bir oldugunu tekrar farketme; baslangicta oldugu gibi Benimle birlikte ilerlemeyi ve Benimle konusmayi tekrar ogrenme; Ruhunda ve gercekte tekrar dogma... Gelistigini ve olgunlastigini hisset. Eskinin senden uzaklasip gittigini hisset ve nese ve sukran duygusuyla yeniyi kabul et. Yeni olan ne kadar muhtesemdir ve Benim yollarim ne kadar harikadir! Benim ve Benim ilahi varligimin bilincli olarak farkinda ol ve sevin cunku Cennetim geliyor. Birak Huzurum ve Sevgim icini doldursun ve seni sarip sarmalasin. Yuregini buyuk bir sevgiyle, sukran ve husu duygusuyla canlandir; ve Benim sevgimle bugunu yasarken, Benim irademi yerine getirirken, Benim yolumda ilerlerken, mukemmel bir huzur icinde ol."


Pamukk 09-05-2009 06:31 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl5.glitter-graphics.net/pub/...y9bsyerj0v.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif



28 Haziran: "Dolap agzina kadar dolup tastiginda kapilar acilir ve icindekiler disari gurultuyle dokulur; hicbir sey buna engel olamaz. Bent kapaklari acildiginda su muazzam bir gucle onune ne gelirse kendine katarak ileri dogru akar. Ayni sekilde icinde tasidigin ruhsal gucu bir kez farkina varip ortaya cikarttiginda, artik hic bir guc onun akmasini engelleyemez. O, akarken butun olumsuzluk ve uyumsuzlugu bir kenara iter, yerlerine baris, sevgi, uyum ve anlayisi koyar. Sevgidir dunyanin sahibi, tum insanligi birlestirecek olan sevgidir. Boylelikle kendi icinden gelen muazzam sevgiyi ne kadar cabuk serbest birakirsan ve akmasina izin verirsen dunya barisi, uyum ve Bir olmaya o kadar cabuk tanik olursun. Yureginde sevgiyi tasidigin zaman diger insanlarin en iyi yanlarini ortaya cikartirsin, cunku sevgi ancak en iyiyi gorur ve boylece en iyiyi ortaya koyar. Korkma; yuregini ac, icinde hicbir sey biriktirme ve herseyin ozgurce akmasina izin ver."


Pamukk 09-05-2009 06:33 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl7.glitter-graphics.net/pub/...v81efwizr2.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


29 Haziran: "Yapilmasi gerekenler sana yuk olmasin. Sen sadece, her seferinde bir adim atmayi ogren ve bil ki her adimin seni hedefine bir adim daha yaklastirir. Yurumeden once kosmaya calisma ya da sana cok fazla gelecek ve her adimda caba sarfetmen gereken, ve caba sarfederken kendini surukleyerek ilerleyecegin bir sorumlulugu uzerine alma. Bu sekilde yapman uygun bir yaklasim degildir; bu Benim nesem ve ozgurlugumle dolu olmak demek degildir. Bu, sen onu kendi gucunle
yapmaya calisiyorsun demektir; bu, sen kendini Benden ayirdin ve vizyonunu kaybettin demektir. Ne yapiyorsan birak, ve ondan sonra da tum tutumunu degistir. Herseyi Bana birak; rahatla ve yaptigin seyin, tumuyle yepyeni bir sekilde keyfini cikar. Tutum degisikligi goz acip kapayana kadar gerceklesebilir, o yuzden degis ve cabucak degis; ve bugunu Benimle elele, dans edip sarki soyleyerek gecir."


Pamukk 09-05-2009 06:34 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl5.glitter-graphics.net/pub/...dkgcfm4m8o.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


30 Haziran: "Benim ve Benim ilahi varligimin tam olarak farkinda misin? Her gun yureginde bir şükran ve sevgi sarkisiyla mi uyaniyorsun? Benim senden once gidip yolu hazirladigimi ve bunun icin de gunun harika bir gun olacagini bilerek, gunun getireceklerine hazir misin? Bugunden en hayirli olanin gelecegini ve herseyin mukemmel bir sekilde yerli yerine oturacagini gormeyi bekliyor musun? Dunyada varolan tum guzelligi ve harikaligi gorebiliyor musun yoksa dunyadaki kargasa duzeyine odaklanip tum bunlarin nedeninin insanlik oldugu gercegine mi sizlanip uzuluyorsun? Inanc ve guven olmadan bu yasami yasayamayacaginin farkina var cunku herseyi inanc ve guvenle yapabilirsin; oysa kendibasina hicbirsey yapamazsin. Birak sende ve seninle birlikte olusumlarimi gerceklestireyim ki herkes Beni bilmek icin Bana gelebilsin, Beni sevebilsin ve Benim yollarimda yurumeyi ve Benim irademi gerceklestirmeyi istesin."


Pamukk 09-05-2009 06:40 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
TEMMUZ

Bana devasa bir masanın üzerine yayılmış bir yapboz gösterildi.

Yapbozun parçalarının birleştirilmesini seyrettim ve her parçanın uygun yerine

nasıl yerleştiğini gördüm.

Şu sözleri duydum :

Sen kendi uygun yerinde olup,

kendine özgü rolünü oynadığında,

herhangi bir fikir çatışması olamaz ve benim planım gerçek bir mükemmellik

içinde gerçekleşebilir.

http://www.diliminucunda.com/images/puzzle/puzzle01.jpg

Pamukk 09-05-2009 06:42 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl3.glitter-graphics.net/pub/...yfftwi6enl.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


1 Temmuz: "Sevin ve sonsuz sukran duy cunku biliyorsun ki sonsuza dek yasayacaksin. Gecmisi unutup, gelecek icin endise duymadan ve sadece yasamin sonsuz oldugunu, baslangici ve sonu olmadigini kabullenerek her anini dolu dolu ve muhtesem bir sekilde yasa; ve bunu kademe kademe gerceklestir. Daima gelisiyorsun ve bilincin genisliyor; sonsuz yasamin sirrini ve mucizesini anlamaya ve Benimle, yasamin Yaraticisiyla birligini farketmeye basliyorsun. Adim adim, huzur, sukunet ve dinginlik dolu bir sekilde ileriye ve yukariya dogru ilerliyorsun; ve herseyin Benim elimde oldugunu, kaygilanacak hicbirseyin olmadigini farkediyorsun. Gelecegi, cok ilerisini dusundugun zaman yasam gercekten bir yuk haline gelir ve bu pek cok ruhta korku, endise ve hatta inanc ve guven eksikligi olusturur. Ozgur ve neseli kucuk bir cocuk gibi ol, o zaman yasam senin icin surekli bir keyif kaynagi olur. Yasama inan ve onu dolu dolu yasa."







Pamukk 09-05-2009 06:43 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl2.glitter-graphics.net/pub/...dbu07ihcrc.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif



2 Temmuz: "Bir seyi denemeden gercekligini kanitlayamazsin. Adimini guven ve inancla atmali ve imkansiz gibi goruneni yapmalisin. Benimle her seyin gercek olabilecegini kanitlamak icin kendinin ve sinirlarinin da otesinde yasamalisin. Kendi guvenli kucuk kabugunda yasamak, sinirlarinin otesine gecmekten korkmak, yasami denemekten cekinmek seni hicbir yere goturmeyecektir; ve boylece herseyde Benim elimin oldugunu gorme firsatini kaciracaksin. Hicbir seyden korkma; sadece bil ki Ben daima seninleyim ve senin her adimini yonlendiriyor ve yonetiyorum. Beni gercekten seven ve herseyde Bana oncelik taniyan ruhlar icin herseyin, hepbirlikte yalniz o ruhlarin iyiligi icin meydana geldigini tum dunyaya goster. Mucize ustune mucize bekle ve onlarin gerceklestigini gor. Bu yasami yasamayi ogrenirken ve ogrendiklerini hayata gecirirken, yeni cennetin ve yeni dunyanin tezahur edisine tanik ol. Yasami yasadigin icin ve herseyi denedigin icin mucize ustune mucizenin gerceklestigini gor."


Pamukk 09-05-2009 06:45 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl2.glitter-graphics.net/pub/...sk39y2sogf.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


3 Temmuz: "Uyum sagla, akordunu yap; kendi notani bul; onu berrak bir sekilde ve yukses sesle cal; cunku sen muazzam bir orkestranin parcasisin. Senin kendine ait calman gereken bir bolumun var, o yuzden baskasinin bolumunu calmaya calisma. Ara ve kendininkini bul ve ona tutun. Bunu yapmayi ogrendigin zaman, hersey cok iyi olacak; seninle cok iyi olacak. Baskasinin notasini calmaya calisan ruhlar, kendilerinin butunle uyumsuz oldugunu goreceklerdir. Asla baska biri gibi olmaya ya da baskasinin yaptigini yapmaya calisma. Ben hepinizin bir bezelyedeki taneler gibi ayni olmanizi istemiyorum. Herbirinize, kendine ait Tanri vergisi yetenekleri ve ozellikleri ile birbirinden farkli olarak ihtiyacim var. Her parcasi ayni enstrumandan olusmus bir orkestra cok sıkıcı olurdu. Bir orkestrada, birbiriyle mukemmel bir uyum icinde olan ne kadar cok farkli enstruman varsa, cikan ses de o kadar zengin ve muhtesem olur."



Pamukk 09-05-2009 06:46 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl4.glitter-graphics.net/pub/...jhcvpgkpxz.gif



http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif



4 Temmuz: "'Kim ki dogrulugun acligini ve susuzlugunu ceker, onlar kutsanarak doyurulacaklardir.' Arzun yeterince guclu oldugunda, o gerceklestirilecektir cunku sen cevabi arayacak ve arayacaksin ve de bulana kadar da tatmin olmayacaksin. Bu ruhsal yolda aradigin seyi, Benimle bir olma farkindaligini bulana kadar altina bakmadigin tas birakmayacak sekilde kararliligin, sabrin, azmin ve sebatin olacak. Asla kalbini bozma veya gokkusaginin ucunu yakalamaya calisiyormussun gibi hayali bir seyi kovaladigini zannetme; sadece bil ki eger yariyolda kalmaz ve umitsizlik icinde vazgecmezsen, sonunda aradigin seyi bulacaksin. Hedefine ulasmak icin her engel asmaya degerdir; engelin etrafindan dolasmak icin yol bul; ve asla herhangi bir seyin ustesinden gelinemez ve imkansiz oldugunu zannetme. Guclu ve cesur ol ve daima ilerlemeye devam et; ve bil ki oraya mutlaka varacaksin."


Pamukk 09-05-2009 06:47 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl9.glitter-graphics.net/pub/...f78nnu1try.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


5 Temmuz: "Bolluk bereketle ilgili dusuncelerin senin tum ihtiyaclarinin karsilanip karsilanmamasini saglar. Yokluk ve yoksullugu dusundugunde, korkunun, endisenin, asagilik duygusunun, acgozlulugun, bencilligin ve kuruntunun senin bilincinde olmasina izin verdiginde, bu olumsuz duzeylerde hayatini surdurdugunde, kendine en kotu olani cekersin. Bir fakir gibi dusunursen, fakirsindir, cunku dusunus tarzini ve tutumunu yeniden ayarladiginda, kendini yasamdaki tum guzel seylerden mahrum birakirsin. Hemen simdi zenginligi dusunmeye basla. Tum ihtiyaclarinin harika bir sekilde karsilandigini gor. Herhangi bir seyden mahrum kaldigini gormeyi reddet, cunku eger herhangi bir seyden mahrumsan, bu mahrumiyet senin kendi bilincinde vardir. Neden Benim sana bol bol ve sinirsiz verdiklerimin akisini kendi sınırlı, daraltan bilincinle durdurasin ki? Herseyin nereden geldigini anlamaya ve kabul etmeye basladiginda ve neseli ve ozgur bir sekilde her sey icin Bana, her mukemmel ve harika hediyeyi verene, tesekkur ettiginde hicbirseyden mahrum kalmayacaksin. Hiçbir şeyden..."


Pamukk 09-05-2009 06:49 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl7.glitter-graphics.net/pub/...sslj7z1bgv.gif


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


6 Temmuz: "Bana tamamiyle inan ve guven ve bil ki seni asla hayal kirikligina ugratmayacagim ve terketmeyecegim. Ustlendigin seyleri gerceklestirmek imkansiz degildir cunku Benimle her şeyi yapabilirsin. Inancinla yasa. Durum ne kadar tuhaf gorunurse gorunsun, her durumda bir hayir oldugunu gormeni istiyorum. Inancinin ve guveninin tekrar tekrar sinanmasina istekli ol cunku inancini ve guvenini sinayip nasil islediklerine bakmazsan inanc ve guvenden bahsetmenin ne yarari olur ki? Sirf laf olsun diye degil, gerceklestirebilmenin nereden kaynaklandigina dair icinde en ufak bir suphe kirintisi bile olmadan, inanc ve guvenle adimini atip, imkansiz gibi goruneni gerceklestirmeyi istiyor musun? Inancini sinayana ve onun sarsilmaz oldugunu gorene kadar ondan bahsetme bile. Gucunu ve yetenegini Benden al; Ben seninleyken, kim sana karsi olabilir ki?"



Pamukk 09-05-2009 06:50 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl.glitter-graphics.net/pub/8...dzbhxuyl39.jpg


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif



7 Temmuz: "İnsanlardan nefret ederek Beni sevemezsin çünkü sevgi ve nefret yağ ve su gibidir; karışmazlar. Beni gerçekten sevdiğinde insanları da seversin. Birbirinizi seversiniz. Birbirinize karşı şefkatiniz ve anlayışınız olur. Bir başkasını sevdiğinde Beni de sevmiş olursun. Bu o kadar içiçe geçmiştir ki birbirinden ayrılamaz. Başkaları için sevgin ne kadar büyük? Bir başkası için kendini feda etmeye hazır mısın? Sevginin kelimelerle ifade edilmesi gerekmiyor; o eylem halindeyken görülüp hissedilebilir. Sevgi senden yayılır. Sevgi sessizliğin dilidir. Bir kelime bile konuşulmadan anlaşılıp kabul edilebilir. O akılla değil yürekle anlaşılabilen uluslararası bir dildir. Hangi ulustan olduğun hiç önemli değildir, sevgiyi daima ifade edebilir ve tümüyle sessizlik halinde iletişim kurabilirsin. Gözlerin, yüreğin, davranışın ve tüm varlığın başka bir ruha karşı ne hissettiğini ifade edebilir."





Pamukk 09-05-2009 06:51 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl8.glitter-graphics.net/pub/...w2aj7xzcsg.jpg


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif



8 Temmuz: "Güne Benimle birlik içinde doğru bir şekilde başla. Böylece gün içinde gerçekleşen hiçbir şey senin dengeni bozamaz. Bu ruhsal yaşamı yaşamaya ilk başladığında uyum içinde olabilmek için bilinçli bir çaba sarfetmen gerekir, ancak bu yaşamı sen yaşamaya devam ettikçe artık bu senin bir parçan haline gelir; ve artık o bir çaba değildir; öyle bir şekilde yaşarsın ki artık o sensindir. Zamanının yarısını bağışlanma dilediğin, yanlış bir şey yapmaktan korktuğun ya da yanlış yönde olmaktan ya da akışa karşı olmaktan endişelendiğin için dua ederek geçirmen gerekmiyor. Hata yaptığında bağışlamayı anında kabul et ve bir daha hata yapmamaya kararlı ol. Bu şekilde yaşamak bir çaba olmaktan çıkıp gerçek bir neşe haline gelinceye dek ve Benimle bir olmanın ve mükemmel bir huzur içinde olmanın ne demek olduğunu bilene kadar ilerlemeye devam et."


Pamukk 09-05-2009 06:53 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl2.glitter-graphics.net/pub/...dbvovzfa4a.jpg


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif



9 Temmuz: "Yasamin ritmine uyum saglamak icin sakin olma sanatini ogrenmen gerek cunku, sen ne kadar daha sakin olursan ruhunun ozelliklerini o kadar cok yansitabilirsin. Icinde oldugun durum icin cevreni, durumunu ya da kosullarini suclamak ne kadar da kolaydir! Tam vaktinde bunu yapmayi biraktin ve farkettin ki suclanacak bir tek sen varsin. Sen ic huzurunu ve sukunetini arayip buldugun zaman disaridan hicbirsey ya da hickimse seni rahatsiz edemez ya da dengeni bozamaz. Cevrene bak; doganin mukemmelligine ve guzelligine bak. Dogada hersey bir ritme sahiptir. Benim evrenimde mukemmel bir yasa ve duzen vardir. Hicbirsey uyumsuz degildir; hersey icin bir zaman ve neden vardir. O tum ruhlarin gormesi ve katilmasi icindir, o yuzden onunla uyum icine gir. Onunla ak ve Evrenimdeki yasa ve duzenin bir parcasi ol."
http://img218.imageshack.us/img218/6914/671vu9.gif

Pamukk 09-05-2009 06:55 PM

Cevap: İçimizdeki Kapıları Açmak - Eileen Cady
 
http://dl2.glitter-graphics.net/pub/...juwra79iki.jpg


http://img254.imageshack.us/img254/9166/linha2yh2.gif


10 Temmuz: "Senin bugune ve onun getirdiklerine karsi uygun ve olumlu yaklasimin ne kadar da hayati onem tasir! Sen gununu, sadece ona olan
yaklasiminla guzel bir sekilde olusturabilir ya da mahvedebilirsin. Tum farki yaratan gerceklesen olaylara verdigin tepkilerdir.
Tepkilerin olumsuz ve saldirgan oldugunda, hata bulup, herkesi suclayarak aniden engeller olusturur ve muhalefet yaratirsin. Son derece korsundur ve hata yapanin kendin oldugunu gormez, burnundan
soluyarak dolasirsin. Tepkilerin olumlu ve yapici oldugunda tum engeller yikilip duser ve gorursun ki heryerden yardim ve isbirligi gelir. Eger bir hata yaptiysan onu kabul et, ozur dile ve yoluna devam et. O zaman kendini hakli cikarmak ve hakli oldugunu kanitlamak icin bos yere degerli vaktini harcamazsin. Ogrenmen gereken pek cok dersin var. Onlari cabucak ogren ve asla ayni hatayi
iki kere yapmamaya calis."



WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:38 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.