Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kişisel Gelişim Siteleri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kisisel-gelisim-siteleri/)
-   -   Yüzünüzdeki Ve Zihninizdeki Derin Çizgilerin Anlamı (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kisisel-gelisim-siteleri/625393-yuzunuzdeki-ve-zihninizdeki-derin-cizgilerin-anlami.html)

Şanaa 07-10-2015 12:14 PM

Yüzünüzdeki Ve Zihninizdeki Derin Çizgilerin Anlamı
 





Yüzümüzdeki kalın çizgiler, hayatın bizde bıraktığı izlerdir. Kimileri güzelliklerin kimileri de acıların, kızgınlıkların izleridir. İşte bu çizgilerin aynısı zihnimizde de vardır. Zihnimizdeki alışkanlıkların, anıların izleri. Her biri ayrı bir nörolojik bağlantıdır içimizde. Kalın meydana gelen bağlantılar, üstlerinden defaatle geçilmiş yöntemler gibidir. İki nokta arasına kalemle bir çizgi çizsen sonra da üstünden defaatle geçsen hem rengi hem hacmi genişler, hatta derinleşir, kâğıdı bile deler. İşte zihnimizde tekrar eden düşünceler de böyledir. Ve o düşüncelerin bedenimize akıttığı duygular. Duygular da bedenimize titreşir acı veya tatlı. Her yanımız izlerle doludur aslında. Fakat nedense insan önce yüzündeki, görselindeki izlere, kırışıklıklara takılır daha çok. Neden? Estetik kaygısı mı? Yoksa görselliğin baskınlığı mı?

Yüzümüze, vücudumuza estetik yaptırıp veyahut aynalara küsüp izleri yok edebilir, yok sayabiliriz. Peki ya zihnimizdeki izleri, bedenimizin içindeki izleri nasıl yok edeceğiz? Tabii ki yok etmek için, değiştirmek için önce farkına varmak gerekir. O defaatle aynı hatların üstünden geçen negatif düşünceleri, o tekrar tekrar verilen negatif tepkileri ve onların bedenimizde yarattığı duyguları. Aklımıza bir kişi geldiğinde onunla yaşadığımız o kötü hatırayı tekrar hatırlayıp, tekrar öfkelenmemiz aynı nörolojik irtibatın, o çizginin tekrar üstünden geçiyor olmamız demektir. Ve çizgi bir defa daha kalınlaşmıştır. Ve kalınlaşan çizgiler kuvvetlenir, kendi kendini hatırlatmaya, varlığını hissettirmeye başlar.

Aynı vaziyet, olumlu düşünce ve anılarımız için de geçerlidir. Hani o çok sevdiğiniz veyahut âşık olduğunuz kişiyi andıran bir şey gördüğünüzde içinize mutluluk, heyecan dolar ya, işte o an mutluluk hattından geçersiniz, bir daha, bir daha...
Acaba içimizde hangi çizgiler daha fazla? Küçük bir test yapmaya ne dersiniz?

Sabahtan akşama kadar her yarım saatte bir duygu durumunuzu not alın. Aklınızdan her geçen düşünceyi fark edemeyebilirsiniz, gün boyunca altmış -yetmiş düşünce akar zihinden. Bu yüzden duygu durumunuzu takip edin. O an hissettiklerimiz bize, içimizde ne tip düşüncelerin aktif olduğunun gösterir. Bir hafta sonra bir hesap yapın bakalım duygu durumunuz genelde nereyi işaret ediyor? İçinizde hangi çizgiler daha fazla, olumlu olanlar mı negatif olanlar mı?

Bu arada yüzünüzdeki çizgilere de fazla takılmayın :) gözlerinizin içi güldüğünde yüze gelen nur bütün izleri yok edecek kadar parlaktır.
Sevgi ve sağlıkla kalın ...
Alıntı ..


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:13 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.