![]() |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Mesela sınıfta bana geliyolar herkes beni tutuyo sıraya yatırıyolar hep beraber suratımı tebeşirle çiziyolar bilmem ne yapıyolar eğleniyolar kendi aralarında cin çıkarma yapıyoruz diye. bi kere böyle yaparlarken sıradan düştüm tüm sınıf bana bakıyo benle ugrasanlar gülüyo diğerleri soğuk bir biçimde bakıyo. bişeyin varmı falan diyolar ama uğranlarr buna gülüyo. Halısahada top bana geldiğinde falan iyi oynasam bile şunu atın takımdan ya falan diyolar top kaybettiğim an yanıma gelip yakama yapışıyolar biri böyle yapıyo gelip yakama yapışıyo sinir oluyorum ama kargaşa çıkmasın diye tepkimi gösteremiyorum yoksa patlatıcam bi tane ağzına.ama öyle yaparsam bu sefer hep beraber toplanıp beni döverler diye korkuyorum.Benim sorunum bu işte inşallah tam anlatabilmişimdir.Şimdi misafir geldi birazdan gene devam edicem.Yanlış anlaşıldıgım için bu konuya ağırlık vericem içimdeki her şeyi yazacam buraya. |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor sana bir tavsiye vereyim arkadaşım. dışlanmak nasıl bir duygudur bilirim... bu gibi durumlarda güzel ve özel bir yeteneğini sergilemediğin sürece aranızdaki buzlar ve sana bakılan o tarzlar değişmez... yanlış anlamanı istemem ama bir dövüş sporuna başla. tabi bunu kavga etmen için söylemiyorum herhangi bir durumda kendini korursun hemde kendimden biliyorum bu gibi durumlarda salonda stresini atabiliyorsun... inanırmısın bilmem ama ben eskiden cok sessiz birisiydim ve çevremin bana olan sıradışı tarzı beni şiddete meylettirdi ve tam bir terminatör gibi naber diyene çatıyordum... spora başladım ve hem dinginlik kazandım ve artık hem stresten uzagım hemde artık kavga beni bulmuyor. yani önceden mıknatıs gibi kavgayı çekerken şimdi ise bir caba sarfetmeden kavgadan ve olumsuzluktan uzak kalabiliyorum. ve her hangi bir stres durumunda salona gidip kendimi sakinleştiriyorum... |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Alıntı:
|
Cevap: Herkes Beni Dövüyor şunu yap o zaman: onların sana hoş olmayan tavırları sırasında sen de onlar neden hoşlanmaz gözlemle onu yap..kahkaha at mesela:) ya da bağır bilmiyorum, dalga geç, keyif almalarına izin verme, sen keyif alıyormuşsun gibi davran bırakırlar bence o zaman.. hadi net tepkiler koy ortaya ve burada bizimle paylaş hepimiz seferber olduk sen de çabala biraz.. |
|
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Arkadaşlar şimdi sınıfın en çok uğraşılan arkadaşı başka sınıfa geçti geriye ben tek kaldım.Her ok beni gösteriyor.Açıkçası baya korkuyorum .yanlıs anlamayın dayak yemekten değil beni çok ezecekler benle çok uğraşacaklar benle cok dalga geçecekler diye.Bu korkumuda dışarı yansıtıyorum belli .Ki böyle bi şey yapacaklardır ben biliyorum. |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Hangisi hangi dilden anlıyorsa o şekilde iletişim kur. Örneğin maç esnasında bir hata yaptın biri geldi yakana yapıştı, bu şu anlama gelir, bu kişi kavgadan anlar o halde burnunun ortasına bir kafa at, dayak yemekten korkma sakın, sonra o düştükten sonra sinirli tavırlarla sahayı yavasça terket muhtemelen saldıracaklardır asla kaçma dayak ye. Cinmi çıkarıyolar sende cinlenmiş gibi yap bağır çağır gücünü göster birkaç kişiyi kazayla olmuş gibi yarala :) Onları tek başlarına gördüğün zaman kendileri ile alay et dalga geç, hatta mümkünse kendine çok güçlü ve herkesin korkabileceği bir okul arkadaşı bul onunla takıl, Yap bişeyler işte :) |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Bende birazcık sosyal fobide var gibide yapmaya korkuyorum işte dediklerinizi :) |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Sosyal fobini de yenmiş olursun :) En güzeldir aslında herkesle güzel anlaşmak benden herkes korkardı çoğu korktuğu için arkadaşlık ederdi. Samimi olmadıkları için biraz moralim bozuluyordu, Çünkü ben kimseyi ezmez ezdirmezdim. Ama gerçekten sevenlerimde çoktu yani :) Okul yıllarımdan bir foto paylaşmak geldi içimden şimdi zaten fotoyu görünce anlarsınız nasıl bir delikanlıymışım. Ne günlerdi be :) http://e1209.hizliresim.com/11/3/clgq9.jpg |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Bugün bi arkadaş var facebookta benle ara sıra uğraşır şunu falan yapmassan sen görursun gibisinden şeyler der.Bende son zamanlar biraz fazla meditaasyon yaptım güvenimmi arttı ne olduysa bu arkadaş bugun benle uğraştı gene aynı şeyleri dedi ben iyi o zaman falan gibi cevaplar verdim görursun sen falan diyo bende ne görürüm söyle bakalım falan dedim buna bundan cevap yok :) sonrada konusmayı kestim arkadaşlıktanda çıkardım eskiden böle bişey olsa kafama takar dururdum. şimdi msj yollayıp duruyor bakmıyorum ama . sıkıysa gelsin bişey yapsın laf aramızda biraz bücür bişey ondanda bu güven patlamasımı yaşıyorum acaba :D |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Ooo meditasyona devam o zaman. :) |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Ya 1 haftadır bunlar benle dalga geçiyomuş ya.Bi çocuk var biz hep beraber koleje geçtik falan diyo kime sorsam geçtim ben evet diyolardı bende o koleje geçmeye sıcak bakıyodum.Ama sonra koleji aradım oraya kayıt yaptıranları ögrendm.Hiçbiri yok hepsi benle dalga geçmiş.Gelde moralini bozma şimdi. |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor anlıycağınız çok güzel keklendim. gene neşe kaynagı oldum. gene ezildim. gene benle alay ettiler. gene duygularımla oynadılar. offff offfff |
|
sen bu koleji istiyormusun?? evetse digerleri olsun olmasin viz gelmesi gerek.. eger bu koleji istemiyorsan digerlerinin yine olup olmamasi viz gelmeli.. kendini sev.. kendini bil.. kendi isteklerini öne cikar.. ve kendine deger ver.. sen kendine deger ve önem gösterdikce kimse sana birsey yapamiyacaktir.. basarilar |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor tamamda böyle şeyler olunca ister istemez moralim bozuluyor hemen kendimi yerin dibine sokuyorum sen nasıl insansın diye |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor kendine yardım etmek istiyor musun ? kendini iyi , güçlü , mutlu hissetmek istiyor musun ? bunun için ne kırmızı hap , ne kitap herhangi bir materyale gerek yok . Sen kendini fark etmelisin . Sensin başka değil . Tüm dünya bir yana sen bir yana , çünkü sen olmasaydın bu evrenin hiçbir anlamı olmazdı . Bu yüzden kendini , sev , güven ya da dayaklara alış ..... |
ben sana sorayim ozaman sen nasil bir insansin sevgili ac_milan_ac??? morelini ufak tefek seylerde hemen bozmaya yeltenme.. bu hayat senin daha önünde kocaman bir ömür var.. simdiden tüketirsen bosyere enerjini ilerde ne yapacaksin ´??? |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor kimse beni arkadas olarak gormuyor hepsi beni alay kaynagı olarak görüyor diye düşünmeye ve buna inanmaya basladım artık nerdeyse |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Sevgili arkadaşım, sen yaşadığın sorunları burada anlatıyor olmakla bir miktar rahatlamış olmalısın. Ancak kesin bir çözüme ya da parlak bir fikre ihtiyacın var sadece. Konuyu açalı 4 ayı geçmiş. Bu zaman içinde konuyla ilgili bir gelişme yaşadın mı? |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor bence sen o sıcak baktığın koleje geç hem onların olmayacak olması da en güzeli.herkes her ortamda mutlu olacak diye bir şey yok.unutma sorun sen de değil onlarda,yeterince olgun değiller bunun için kendini daha fazla suçlama ve kendi doğrularınla hareket et. yarın bir gün sen gidince çok yakın arkadaşmış gibi davrandıkları birine sana yaptıklarını yapacaklar bu demek oluyor ki göründüğü gibi değil bazı şeyler..bu şekilde dengesiz davranışları olan insanlara yaranmak için onlarla arkadaş olmak için çabalama. |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Eğer bu sorundan geçici olarak kurtulmak isterse bulunduğu ortamı terk edebilir. Böylece bir süreliğine sorunu ertelemiş olur. Ancak bu problem onu bir gün yine bulacak ve yine mi oradan uzaklaşacak? Her seferinde böyle mi yapacak? Bu problem, kendisi kabul etmese de kendisinden kaynaklanıyor. Kendisi bir şeyleri yanlış yapıyor olmalı. Şavaşmayı bilmiyor belki. Kavga dövüşü kastetmiyorum. Bu sorundan kurtulabilmek için bir şey yapmıyor diye düşünüyorum. |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor froya cok sağolun cok guzel konustunuz :) arkadaşlar ben burda benı dövuyolar derken benle ugrasıyolar aşırı ugrasıyolar ama ben karşılık veremıyorum karşılık verırsem daha cok ustume gelıyolar ondan cekınıyorum.ve şimdide koleje geçicem gibi gözüküyo. |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor haklısın dsayli fakat her geçen gün bulunduğu ortam kendini daha da kötü hissettiriyor ve kendine olan güvenini tamamen yitirmesine sebep oluyorsa ki bulunduğu ortamdaki arkadaşları da çok normal tavırlar sergilemiyorsa bilinçaltında hasarlara sebep olabilir diye düşünüyorum.sorunlarıyla başa çıkma çabası göstermesi için çok uygun bir ortam değildir belki orası.ilginç olan, şikayetçi olduğu arkadaşlarıyla ısrarla aynı yerde bulunma çabası. |
ayrıca bir duruma bir kişiye ya da söze karşılık vermek ses yükseltmek, kuvvet kullanmakla olmaz sadece.bir bakış tek bir kelime bir çok şey anlatır bazen hem de diğer yollardan daha etkilidir.nasıl tepki vermeliyime odaklanmak yerine kendine güvendiğini hisset çorap söküğü gibi gelir gerisi biz sana güveniyoruz art56art56 |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor sevgili ac_milan_ac sordugum sorunun cevabini alamamisim.. sorun degil.. eger birseyler degistirmek istiyorsaniz ve buna da hazisaniz kendinizde baslamalisiniz.. siz ne isitoyrsunuz?? neden istiyorsunuz?? ne icin istiyorsunuz??? bence bu sorular ile bir kac dakikanizi / saatinizi / günnüzü gecirirseniz ilk adimi atmis olur bir düzene girersiniz.. bu hayat sizin hayatiniz, siz kendinize deger vermezseniz kimse size deger vermez.. basari bir tercih meselesidir ve sizde ya tercih edersiniz yada etmezsiniz.. Karar sizin.. SIZ NE ISTIYORSUNUZ? |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Ben tabiki kendime guvenli ayağı yerde sağlam basan sosyal herkesin sevip saydığı biri olmak istiyorum herkesın ezdiği biri değil. Bu arada okul falan değiştirmiyorum aynı okula devam ediyorum gazam mübarek olsun :):) |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor şunlarıda belirtmek isterim. ben çok sessiz biriydim hiç konusmazdım. bi soru soruldugunda hı hı yapardım kafamı sallardım asla konusmazdım bunların hepsi 9.sınıftaydı 10.sınıfa gecınce sınıflar dagıldı.Yenı sınıfımdaki insanların bana bu davranısları sonrası afedersiniz küfüre bile başladım :) hocalar gecen sene bana bi konuş lutfen derken bu sene yalvarırım bi sus diyolar.Ama sınıfın en cok ugrasılan ismi benım :) Zaman içinde baska kişilerlede cok ugrastım ama benle çok çok fazla ugrasan 2 kişi var bunlardan biriyle ugrasmaya kalksam ötekı gelıyo bana sataşıyo sonra gulusuyolar bilmem ne.Benim istediğim şey kendıme guvenım olsun bunları bana yapanlara haddini bildirmek istemıyorum. Böyle yapanlara tepkimi netçe verip artık bunları yapmamalarını sağlamak istiyorum. Mesela derste benle ugrasıyolardı bende her ugrastıklarında bagırıyordum sınıfta '' Hocam şu şu benle ugrasıyor '' dıye. Ama içimde hep bi korku vardı. Teneffusde bunlar gene benle ugrasırsa dıye. Benım moralımı bozan üzen onların bana vurup benı dövmesi değil benım kendimi bu hallere düşürmem ve bu halimle insanların gözunden düşüyor oldugumu hissetmem. Çok iyi açıkladım heralde. Artık bu duruma düşmek istemiyorum. Ama bu arkadaslarla olmayacak gıbı bu cunku cok zıpırlar :) Teneffuslerde falan sınıfca dövüşüyoruz :D Genelde bana dalıyolar ama.. Sizden istediğim şey benle ugrastıklarında onlara nasıl tepkı vermelıyım.Çunku onlar bana böyle davrandıkca ben kendi içimde kendimi değersizleştiriyorum.Ayrıca bu sezon ne olursa olsun kendimi derslere vericem. 2 sene sonra sınavım var. Ne olursa olsun gün içinde ne yaşarsam yaşayım her gun çalışıcam. Kafama hiçbir şeyi takmadan |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Sevgili arkadaşım, hani bazı filmler vardır ya, tıpkı senin durumunda olan bir karakter vardır. İstemediği olayları yaşayıp durur. Sonra film ilerler bazı şeyler yaşanır ve filmin sonunda istemediği olay tekrar olur ama farklı bir tepki verir. Çünkü bakış açısı değişmiştir olaya. Her şey aynı ama bakış açısı farklıdır artık. "Bunu artık istemiyorum" der. Nasıl yapılacağını bilmesi gerekmez. Sadece buna karar vermiştir çünkü. Nasıl olacağını sormaz. Sadece ister. Matrix filminde de bir sahne vardı hatırladın mı? Elini uzatıyor ve "HAYIR" diyor, kurşunlar havada duruyor. Bu sahne beni çok etkiler. Bu böyledir. VideoQuote: Neo Says "No" - YouTube |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor "Ayrıca bu sezon ne olursa olsun kendimi derslere vericem. 2 sene sonra sınavım var. Ne olursa olsun gün içinde ne yaşarsam yaşayım her gun çalışıcam. Kafama hiçbir şeyi takmadan" bu çok doğru. ve şunu unutma sen onların sana yaptıklarıyla değersizleşmiyorsun,kendini gerçekten değerli ve kendine güvenli hissettiğinde öyle olacaksın..sana hayır öyle değilsin diye düşündürecek şeyler yaşayacaksın belki ama her koşulda bunu hissetmeyi başarırsan,bulunduğun ortam sana ayak uydurmaya başlar sen değil..inanç,inanç,inanç.okul açılana kadar buna kendini inandır,olumlama yap. |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Matrix yeniden izlemeliyim ya bu sefer felsefelerini atlamadan dura düşüne yorumlayaraktan izlemeliyim 3 ünü de. :)) |
Aşağıdaki video. VideoQuote: Neo Says "No" - YouTube |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Ve büyük gün geldi çattı sedona yönteminden tutun subliminal mesaja kadar her şeyı yaptım bakalım ne olacak gelişmeleri yazarım |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor "Ya bak şaka yapıyorsunuz anlıyorum ama bu tarz şakalardan hoşlanmam ben bir daha yapmayın istemiyorum" diyeceksin. Umursamaz tekrar yaparlarsa taviz vermeyeceksin direk müdürün yanına gideceksin "bu bu kişiler beni rahatsız ediyor uyarmama rağmen gruplaşmışlar çete gibi insanları ezmeye çalışıyorlar " diyeceksin biraz daha abartıp süsleyeceksin. Daha sonra tıpış tıpış müdürün odasına gidince olaylar biraz daha düzelir hı çıkışta sıkıştırmaya çalışırlarsa zaten polis denen bir olgu var okul içinde sıkıştırırlarsa lafını esirgeme vururlarsa sende vur sonra gene şikayet et müdüre " hocam bunlar iyice eşkiya oldu saldırdılar bana" gibisinden. Demişsin halı saha maçında dalga geçiyorlar aşağılıyorlar filan diye bir kere senin öyle adamlarla halı saha maçı yapman hata madem böyle davranıyorlar zevk yerine gerginlik üzüntü çekiyorsun gitme halı saha maçına adam gibi adamlarla oyna arkadaş edin kendine bak net söylüyorum hiç bir arkadaşın kalmasada yinede sıkıntı çekmeyeceğin bir anahatar söylüyorum sana " kurslar " . Gitar kursu olur , futbol klübü olur yeteneğin varsa , fitness olur , dövüş kursu olur olurda olur yani. |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Bu gece kendi kendime çok düşündüm ve kendimi sevmediğime , kendimi değersiz gördüğüme sonuna kadar kanaat verdim.Aslında böyle biri değildim hayat doluydum liseye geçince ne olduda böyle oldu anlamadım.Bugün baya düşündüm.Küçük bir problemden çıkıp problemin kökünü aramaya çalıştım ve bu kanıya vardım.Küçük problemlerim olarak: Parmak kaldırmaktan korkmam,arkadaş ortamına girmekten korkmam vs gibi şeyleri düşündüm ve neden böyle düşündüğümü sordum kendime.Biraz düşündükten sonra korkuyorum dedim.Daha sonra gene sorguladım kendimi düşündüm düşündüm ve insanların beni umursamayacağını onların hayatlarında önemli bir yerim olmadıgını düşündüm.Böyle düşündüğüm içinde konuştugumda onların beni umursamayacağını,kim napsın benim konuştugum şeyi gibi şeyler aklıma geldi. Sonra bunun üzerine gittim neden insanlar dediğimi önemsemesinki diye. Çünkü ben eziğim diye düşünmeye başladım Neden ezik olduğumu düşündüğümü sorguladım daha sonra...Ve tüm bu ezik düşünmenin , korkak düşünmemin nedenini kendime değer vermemem kendimi sevmemem olduğuna kanaat getirdim. |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Bugun umduğumdan tamamiyle farklı bi şekilde geçti. Okula bi arkadasımla beraber vardım. Bunlar beni görünce kanka naber falan diye tokalaştılar sonra sınıflara falan cıktık. Ben en arkaya biriyle oturdum konusuyorum falan bana bulaşmadılar adam gibi oturdum orda ama eskisinden dahada cekıngen oldum sankı ya. Benle uğraşan oldu gene ama o çocuk herkesle uğraşıyor biraz cıvık bi insan.Her neyse bugun cok iyiyim boşluktan çıkmış gibiyim :) |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Süpeeerrr:))Bence kendinle ilgili algıların değişmeye başladı ki arkadaşlarının da sana karşı tavırları değişti:))Çok sevindim senin adına:);) |
|
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Ya ama bugün çok depresifim çok mutsuzum ya . Okulda falanda pek konusmadım. Çok mutsuzum bugün ya... |
Cevap: Herkes Beni Dövüyor Telkinlerin etkisi öyle pat diye olmaz ama biraz sabretmelisin.Arkadaşlarının bugün sana karşı daha samimi ve güzel davranmaları bence bir başlangıç kendinle ilgili algıların değişmeye başlamış.Depresif şeyler düşünüp bu ilerlemeni durdurma bence.Sen milyonlarca ihmalden seçilmiş olan özel birisisin bunu unutma |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:46 PM. |