Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kendimizi Tanıyalım (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kendimizi-taniyalim/)
-   -   KİŞİSEL GELİŞİM HALLERİ (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kendimizi-taniyalim/372135-kisisel-gelisim-halleri.html)

serpil22 17-06-2009 01:09 AM

KİŞİSEL GELİŞİM HALLERİ
 
Hayatlarımızda yolunda gitmeyen şeyler olduğunda, sıkıntılı dönemler yaşadığımızda ya da “iyi güzel de, şöyle şöyle de olsa” deyip bişeyleri geliştirmek, değiştirmek, çıtayı yükseltmek istediğimizde hep bişeylere tutunmak istiyoruz; “şöyle sihirli bir değnek olsa da hoooppp düzelse olan biten” diyoruz, kitaplar okuyor eğitimlere gidiyoruz. Sanki bi şekilde “noksan”mışız da, tamamlanmak ve mutlu olmak için kendimizi geliştirmemiz gerekiyormuş gibi düşünüyoruz. Oysa ilginç gerçek şu ki kendimizi geliştiremeyiz, çünkü bizde aslında yanlış ya da eksik bişey yok.. “Nasıl yani, o kadar yazdığın kişisel gelişim yazılarına ne oldu?” diyorsunuz değil mi? Bakın açıklayayım:

Yanlış olan şey, kendimizle ve hayatla ilgili “inançlarımız”..

Peki ne yapacağız?...

Evvela şunu kabul edin: Mutlu ve başarılı olmak için gerekli olan / ihtiyaç duyduğunuz herşeye ZATEN sahipsiniz. Zaten sahip olduğunuz bişeyleri de bulmak durumunda değilsiniz. Onca kitap, seminer, eğitim ne işe mi yarıyor peki? Eğer dersinizi iyi çalıştıysanız, onlar da aslında herşeyin sizde başladığını ve bittiğini, “gücün” sizin özünüzde olduğunu söylüyor. Şunları değiştirin, bunları yapın, şu cümleleri söyleyin reçeteleri aslında ne diyor biliyor musunuz: “Hey uyan artık, gücünün farkına var, güçlü olduğuna inan, sen istediğin herşeyi yapabilirsin, kendini küçümseme ve değerinin farkına var...” Aynen böyle diyor..

Olmasını istediğiniz, düşününce sizi mutlu eden, heyecanlandıran, hani şöyle yüreğinizi titreten bişeyi aklınıza getirin. Hissiniz buyken bilin ki isteklerinizle “uyum” içindesiniz ve biliçaltı seviyesinde kendinizi sabote etmekten uzaktasınız. İşte tam da bu anda, siz artık kurban rolünde değilsiniz ve hayatınızın esas oğlanı ya da kızısınız.. :) Ve inanın bu esas oğlan / kız, içinde tüm bilgileri, bilgelikleri, cevapları, çözümleri barındırıyor. Bundan sonrası ise “kaderim buymuş” deyip öylesine yaşamayı bi yana bırakıp, hayatınızı nasıl yaşamak, nasıl düzenlemek istiyorsanız bunun için gerekenleri öğrenmek. İşte kişisel gelişim dediğimiz kavramın özü bu... Ve ancak böylece döngüler yaşamaktan, tarihi tekerrür ettirmekten kurtulur ve yeni bir tarih yaratırsınız.. :)

Anladık ki güç bizde; şöyle güzel, allı pullu, çiçekli böcekli bir tarih yaratalım dedik.. Ee zaten her an yaratmaktasınız: “Dondurma yedim ya kesin boğazım şişer / çok güldük ağlamayalım / bunu hayatta yapamam / öyle söyleyemem / ben kim ev almak kim....” deyip de bunların olmasının sorumluluğunu kahpe feleğe atmaktan vazgeçin.. Hayatınızı bilinçli bir şekilde yaratmak istiyor musunuz, yoksa “bilinçaltım efendimdir, o ne derse o olur” mu diyorsunuz? Hayatınızı yaratma sorumluluğunu elinize alın.. Evrenle uyum içinde, kendinizle uyum içinde olduğunuz sürece herşey öyle tıkır tıkır işler ki.. Bilinçaltınızın engel çıkardığı, yolunuza taş koyduğu anları farkedin, güzel bir ev görüp iç geçirdiğinizde “hayatta alamam, kimbilir kaç liradır..” diyorsa “bir ses”, anlayın ki bilinçaltı devrededir ve artık onun şöyle bir temizlenme zamanı gelmiştir..

Bilinçaltı temizliği demişken bakın aklıma ne geldi: Kuantum düşünce tekniği eğitimi aldığımda bilinçaltımda temizlenmesi gereken kalıpları o güne kadar nasıl da “doğru” gördüğümü ve beni aslında nasıl da “engellediklerini” anladığımda dehşete kapılmıştım.. Ve ne oldu biliyor musunuz, 2.gün sabah eğitime gitmek üzere arabaya bindiğimde önce dikiz aynalarından birinin yerinde olmadığını fark edip ne olduğunu anlamak üzere arabadan inince diğerinin de kırık olduğunu farkettim!.. İki aynanın kasası da muhtemelen aldıkları tekmelerle yerlerinden çıkmışlar, boyunları bükük vaziyette duruyorlardı. Pazar sabahı, servis kapalı, dikiz aynaları kırık ve neymiş, ben eğitime gidiyormuşum.. Kardeşimi uyandırıp onun arabasını aldım ve yolda giderken düşündüm: Şimdi bu niye olmuştu, vardı illa ki bi dersi.. Yol boyu kendi kendimle konuşarak giderken farkettim ki, kırılan aynaların mesajı çok açıktı: Ben bilinçaltımda köklü bir temizliğe kalkışmış ve eski kalıplarımı / kodlarımı yenileriyle değiştirmek ve de dönüşmek üzere yola çıkmıştım. Tabii ki artık bu yeni yolda eski bakış açılarının yeri yoktu ve tabii ki artık eski aynalardan bakmayacaktım. :)

Evrenle uyum içinde aktığımızda, çekim yasasının özünü anladığımızda görüyoruz ki, kişisel gelişim dediğimiz şey aslında özümüzde var olan tüm bilgileri, tüm çözümleri açığa çıkarmak.. Bişeylere sahip olmak için sadece istemenin yetmediğini, ona odaklanmak ya da başka bir deyişle “hedefe kitlenmek” gerektiğini, bunu yaparken de bilinçaltı seviyesinde istemediğimiz şeye odaklanmamak gerektiğini anladığımız anda sahiden olay çözülüyor..

Lütfen siz de kişisel gelişin; kendinizle ve hayata bakışınızla ilgili inançlarınızı geliştirin:

* OLMAMASINI değil, OLMASINI istediğiniz şeye odaklanın,
* İstemekle yetinmeyin, evrenle işbirliği yapın ve istediğiniz şeyin size gelmesine İZİN VERin; bunun için de o andaki DUYGULARınızı takip edin: Ağzınızdan çıkanın sizde uyandırdığı duyguya bakın, ev alayım derken içinizde bir sıkıntı duyuyorsanız, ya da bir korku, şüphe, kuşku hissediyorsanız bilin ki aslında evrene gönderdiğiniz mesaj hiç de izin verici değil. İstediğiniz şeye direnç göstermeyin, olmasına izin verin... * Siz hayata nasıl bakarsanız, hayat da size öyle bakar!.. Hayat zor derseniz zor olur, kolay derseniz kolay.. Bakış açınızı, aynalarınızı değiştirin ve de farkı farkedin

sudem8 17-06-2009 01:44 AM

Cevap: KİŞİSEL GELİŞİM HALLERİ
 
serpil hanım, elinize yüreğinize sağlık...günlerdir arkadaşlara anlatmaya çalışıyorum.o kadar güzel ifade etmişsiniz ki...kurbanlıktan, kahramanlığa doğru yürüdüğüm yollarda yaşadığım mucizeler beni çok mutlu ediyor...istiyorum ki arkadaşlarım da mutlu olsun...ama çevremdeki insanlar, hem bende ki gelişmeleri fark ediyorlar,hem adım atmaktan çekiniyorlar..Artık kendime acımak yerine kendimle gurur duyuyorum.depresyon haplarından kurtuldum.manevi olarak çok huzurluyum...en önemlisi bu...kuantum düşünce tekniği seminerlerine dahi giderken bilet parası zorlanıyordum.biliyordum ki bu para bana katlanıp geri dönecek.her seminer sonrası bir mucize yaşadım.kiralarımı alamadığım için zor günler yaşıyordum.oğluma yeterince para gönderemiyorum derken şimdi istediğim miktarı fazlasıyla gönderiyorum.çok şükür...dediğiniz gibi güç benim içimdeymiş.ilk olumlamam da buydu.sevinclisahip olduğum gücü kullanmayı seçiyorum.sevincliAllah şanal günseli ve ışk elçiden razı olsun onların sayesinde keşfettim bu güzelliği...sonra hayatım değişti derken, bu siteye ulaştım.burası da ayrı bir okul benim için,artık bilgiler akıp geliyor isteyince...Allah herkese nasip etsin..sevgi ve ışıkla kalın..

gökkuşağı15 17-06-2009 10:54 AM

Cevap: KİŞİSEL GELİŞİM HALLERİ
 
merhabalar serpil hanim
yaziniz son gunlerde okudugum en guzel yazi hatta son yillarda okudugum en guzel yazi.....
super.....tesekkurler............

ebru_li 17-06-2009 11:14 AM

Cevap: KİŞİSEL GELİŞİM HALLERİ
 
Emeğine sağlık serpil:)

catikati 17-06-2009 11:40 AM

Cevap: KİŞİSEL GELİŞİM HALLERİ
 
serpil hanım teşkürler emğinze yüreğinze sağlık bana cesrat verdiniz inandığım düşnce gücünü bir türlü yaşntıma geçiremiyorum bilnç altını nasıl temzlyceğim bilemiyorum.her nasıl olursa olsun bunuda üstesinden gelceğim sizinde yardımınzla şimdiden tşk :)mutlu kalın

naz78 17-06-2009 11:49 AM

Cevap: KİŞİSEL GELİŞİM HALLERİ
 
emeğine sağlık gerçekten yazılarını dikkatle takip ediyorum ve bunlarda benim bilinçlenmeme çok yardım ediyor çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk teşekkürler

alestason 17-06-2009 03:23 PM

Cevap: KİŞİSEL GELİŞİM HALLERİ
 
yazınız gerçekten çok motive edici serpi22.paylaştığınız için teşekkürler.

fgceker 20-08-2009 06:20 PM

Cevap: KİŞİSEL GELİŞİM HALLERİ
 
Okudum,okudukça içim ısındı girlhahagirlhaha

yüreğine sağlık canıımmkiss3kiss3kiss3


marti 20-08-2009 06:37 PM

Cevap: KİŞİSEL GELİŞİM HALLERİ
 
cok umit verici! tesekkuler.


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:42 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.