Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kendimizi Tanıyalım (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kendimizi-taniyalim/)
-   -   AFFETMEK (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kendimizi-taniyalim/227244-affetmek.html)

serpil22 25-02-2009 08:20 PM

AFFETMEK
 
AFFETMEK

Siz hiç hata yaptınız mı, birini üzdünüz mü, çok sevdiğiniz birine haksızlık yaptınız mı? Cevabı duyar gibiyim...Önce şunu bilelim herkes hata yapar siz bile.Kibirli olmayın özeleştiri yapın,mutlaka birşeyler bulacaksınız.


Birini affetmek kadar rahatlatan ve insanı özgür bırakan, ruhunu özgür bırakan birşey yoktur hayatta. Ona yolda selam vermek kadar da...Merak etmeyin insanlar er ya da geç hatalarını kendi içlerinde muhasebe ederler.

Bunu size o yaptığı için bundan o sorumlu.Bu onun karşısına farklı bir düzlemde muhakkak çıkıcaktır belki de size yaşattığının aynını yaşayacaktır.İşte o zaman diyecektir ki "ben bu olayı biryerden hatırlıyorum" ya da "ben de aynını zamanında ....'ya yaşattım/söyledim".Siz affetsenizde affetmesenizde herkes hayattan dersler alır.

Bir şekilde onlara gösterilir.Yani sizin kin güdüp gütmemeniz veya ölene kadar affetmemeniz bir işe yaramaz.Anca kendi duygu dünyanızı karıştırırsınız.O yüzden düşünmeyin,salın gitsin, kin duymayın, o kişiyi daha önce seviyordunuz da size bunu yaptı diye mi sevginiz bitti, sevmeye devam edin...

Tanımadığınız biri sizi üzecek birşey mi yaptı, bu onun sorunu, bu onun kendine olan zararı, sizin sorununuz değil. Öyle birşey olduğunda "seni affediyorum, bu senin Tanrı'nın yarattığı birisine kötü davranışını Tanrı bir gün seninde karşına çıkardığı zaman beni anlayacaksın.Affedildin!" deyin ve gülümseyin.Günlük rutin işlerinize dalın.

ALINTIDIR..

hyperviper 25-02-2009 08:49 PM

Önemli bir konu, teşekkürler Serpil...

serpil22 25-02-2009 09:00 PM

birşey değil hyperviperciğim faydalı olabiliyorsam ne mutlu..bunlar hepimiz için çok önemli konular gerçekleştirdiğimiz takdirde hayatımızdaki değişiklikleri görebilicezy789

gökçe y. 25-02-2009 09:20 PM

Mevlana'nın
"Size kötülük yapanlara kızmayın, onlara acıyın. " diye bir sözü vardı. insan ne yaparsa kendine yapar, bize yapılanlar yüzünden kendimizi harap etmemiz çok anlamsız aslında çünkü herkes kendi yaptığından sorumludur. Sanırım affedememe, kin tutma; insanların kusurları, hataları olabileceğini kabul edememekten kaynaklanıyor, yani aşırı mükemmeliyetçilikten. Bu yazı tüm bunları çok güzel anlatıyor. Teşekkürler Serpil

hiçyoktum 29-04-2009 02:53 AM

Cevap: AFFETMEK
 
affetmek kelimesi sevgiyle çok içiçe aslında.affetmek eylemini yapabilmenin tek kuralı içimizde sevgi barındırmak ve onu mümkün olduğunca çoğaltmak.şu aralar affetmeye çalıştığım biri var sürekli gel gitler oluyor ama farettimki içimde sevgiyi hissettiğim zaman onu affettiğimi kendime söyleyebiliyorum ama kızgınlık yada kırgınlık hissi yoğun olunca okadarda kolay dökülmüyor affettim kelimesi.

nefret duygusu nefret edilenden çok nefret edene zarar verirmiş.affedememek O'nu değil kendimizi cezalandırmak aslında.kızgınlığın barındırdığı o karmaşık ve iç yakıcı duygular ruhen ve bedenen her zerremize zarar veriyor.

HERŞEYE RAĞMEN AFFETMEYİ VE SEVMEYİ SEÇİYORUM.
affetmenin ayaklArımızı yerden kesen hafifliğini yaşamamız dileğiyle

YİNE VE HERZAMAN SEVGİLER...

kjhgfcdv bnm 18-05-2009 10:17 PM

Cevap: AFFETMEK
 
Cok zekice...

Intikamdan vazgecmek gibisi yoktur... Düsmanlara af dilettirir...

Siyahça 18-05-2009 11:44 PM

Cevap: AFFETMEK
 
başkalarını affetmek çok da zor değil...affedemediğim ya da henüz bunu denemediğim bir-iki kişi vardır sadece...ama asıl kendimi nasıl affedeceğim?ooofff off! işte bu en zoru benim için...

olsun 19-05-2009 08:24 AM

Cevap: AFFETMEK
 
Affetmek:Anlamaktır.
Bir başkasının yapmış olduğu durum,söz,veya düşüncenin sonuçlarını anlamaktır.
Affetmek kendimizi aynı durumun tekrarından kutarmaktır.
Yani bir başkasını affetmek kendimizi affetmektir.
Karma bir tekrar olgusudur.Çekim yasasına göre gönderdiğimiz bir bumerang gibi bize geri döner.'Ne gönderirsek onu karşılarız'.'Ne ekersen onu biçersin'.
Bir olguyu anladığınızda artık 'onunla'bir alış verişiniz kalmaz.O durum sonuna kadar yaşanmıştır bitmiştir.O durumdan artık öğrenilecek birşey bir unsur veya duygu kalmaz.Artık hissedilmeyen bir duygu gönderilemez ve tekrarı beklenilemez.
Bir başkasını veya kendimizi affetmek demek:BEN BU DURUMDAN(DUYGU)KENDİMİ FERAGAT (AZAT)EDİYORUM.BİR DAHA BU DURUMU(DUYGU )YAŞAMAK İSTEMİYORUM.Demektir.BEN BU KURGUDAN ÇIKIYORUM.t678kiss3
Bir başkasıyla sorun yaşanmışsa o kişiye 'Bu duygu ve düşüncelerini al onlarla ne yapacağın sana kalmış.İyi eğlenceler.Ben kendime ve eğer sana bir yardımı dokunacaksa (Eğer kabul etmeye hazırsan)'SEVGİ' gönderiyorum ki 'Mutlu ve bana keyif verecek duygularla karşılaşayım.
smil56
sevgiyle,olsun

olsun 19-05-2009 08:39 AM

Cevap: AFFETMEK
 
Bir 'DUYGU'yu yok etmek zordur.Yok edilemez.Onu ancak DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ.
Bunun için onu önce parçalara ayırır ve bu parçalardan yeni bir bütün oluştururuz.(moleküller önce atom....lara ayrılır ve onlardan başka moleküller oluşturulur.Farklı elementler.)
Bir duyguyu parçalara ayırdığınızda içinde geçmiş kalıplar,alışkanlıklar,tekrarlardan oluşmuş bağımlılıklar yani kısaca 'YALNIŞ DİZİLİMLER' buluruz.
Bu parçaları 'DOĞRU DİZİLİMLER' haline getidiğinizde 'DUYGU'da değişir.
DOĞRU DİZİLİM:HUZUR ve MUTLULUK tur.NEŞE ve YAŞAMDAN KEYİF ALMAKtır.'SEVMEK'tir.956ks456cilgin8978977

sevgiyle,nurten


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.