Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kekemelik (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kekemelik/)
-   -   Çocukta kekemeliğe 'heceleyerek' çözüm (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kekemelik/6189-cocukta-kekemelige-heceleyerek-cozum.html)

diksiyon 24-04-2008 01:56 AM

Çocukta kekemeliğe 'heceleyerek' çözüm
 
Çocukta kekemeliğe 'heceleyerek' çözüm
Yazar zal

Çocuklarda daha çok 6 yaşından önce ortaya çıkan; seslerin,hecelerin veya sözcüklerin sık tekrarlanması ile konuşmanın ritmik akışını bozan duraksamalar olarak tanımlanan kekemeliğe, çocuğun yanında yapılacak tüm konuşmaların hecelenerek gerçekleştirilmesi durumunda çözüm bulunabileceği bildirildi.

Adana Numune Hastanesinde görevli Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Psikiyatrist Dr. Sümer Öztanrıöver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hızlı ve nefes nefese kalarak konuşan çocuklar, hızlı konuşan anne babaların çocukları ile ailede veya çevrede kekemeliği olan bireylerin olması durumunda 2-6 yaş arasındaki çocukların kekemelik riski altında olduklarını belirti. Hız stresinin, çocuklardaki kekemeliğin en önemli unsurlarından olduğunu belirten Öztanrıöver, ''Televizyondaki çocuk programlarında yer alan karakterlerin arkalarından kovalayan varmış gibi konuşmaları hız stresini körükler ve kekemeliği artırıcı niteliktedir. Kekemelik başlayan çocuklara televizyon izlemeleri kısıtlanmalı'' dedi. Öztanrıöver, çocuğun dikkat çekmek için kekelediğini düşünen ebeveynin, kızıp düzgün konuşmasını istemesinin, çocukta kekemeliğin kalıcı olmasına yol açtığını da vurguladı.


gülfuren 14-07-2008 09:59 PM

Ynt: Çocukta kekemeliğe 'heceleyerek' çözüm
 
Merhaba..Arkadaşımın çocuğu altı yaşında kekelemeye başladı..2 tane psikiyatris ve 1 tanede kekemelikle ilgilenen bir kurumda doktora götürdük..Hepsi bir sorun olmadığını söylüyor..Kızımız kendi kendine heceleme tekniğini buldu şimdide çok uzatarak konuşuyor..Arkadaşım da okullar başlamadan düzelmesini istiyor..Okullar açılınca arkadaşları alay edip içine kapanır diye korkuyor..İnternetten bir araştırma sonucunda şarkı öğretin ve şarkı söylesin diye bir bilgi buldum..Annesi buna devam ediyor..Acaba telkinlerden dinletsek mi?Ya da başka bir öneriniz var mı?Teşekkürler..


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:29 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.