![]() |
Kansere Yol Açan Faktörler... Çağın Hastalığı kansere yol açan faktörler.. Aklımzın bir köşesinde bulunmaya değer.Buyrun.. http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/1.jpg Kanserden korunmak için kansere yol açan faktörlerden uzak durulması gerekiyor. Bunun için yediğiniz besinler büyük önem kazanıyor. http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/2.jpg Peki nelerden uzak durmalı neleri yapmalı? Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze Çan’ı dinliyoruz: http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/3.jpg Aşırı kırmızı et ve yağlı yiyecek tüketimi kalın bağırsak kanseri, aşırı tuz tüketimi mide kanserine neden oluyor http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/4.jpg Sigara ve alkolden uzak durmalı, güneş ışığının dik geldiği saatlerde özellikle küçük çocukları güneşten korunmalı http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/5.jpg İlk bir sene bebeklere verilen yemeklere tuz koyulmamalı. Bebeklere kesinlikle beyaz şeker verilmemeli http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/6.jpg Bunun yerine yiyeceklerine bir kaşık bal ya da pekmez katılmalı http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/7.jpg Çocuklar beyaz şeker yerine diğer şekerlere alıştırılmalı http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/8.jpg Salamura, turşu ve tuzlu yiyeceklerden uzak durulmalı http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/9.jpg Sucuk, salam gibi işlenmiş et ürünlerinde kimyasal dolayısıyla kanserojen maddeler nedeniyle uzak durulmalı http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/10.jpg Yiyeceklerdeki katkı maddelerine dikkat edilmeli. Tatlandırıcılar, soslar, konservelerde katkı maddeleri bulunuyor. Aman dikkat http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/11.jpg Yiyecekler kömür ızgarasında pişirilmeli http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/12.jpg Yiyecekler tekrar tekrar kaynatılmamalı http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/13.jpg Yiyecekler yüksek ısı yerine düşük ısıda, besinin C ve E vitamini gibi antioksidan özelliğinin bozmadan pişirilmeli http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/14.jpg Vitaminler vitamin hapları yerine sebze ve meyvelerden alınmalı http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/15.jpg Çocuklar ve gençlerin haftada en az 5 gün 1’er saat, yetişkinlerin ise yarım saat düzenli egzersiz yapmalı http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/16.jpg Özellikle C, E ve A vitamini içeren meyve ve sebzeler bol tüketilmelidir http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/17.jpg İşlenmemiş tahılları, lifli yiyecekleri, zeytinyağı kullanılmalı http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/18.jpg Tatlılardaki şekerler yerine meyvelerdeki şekeri, rafine şeker yerine ise bal ve pekmez tercih edilmeli Sağlıcakla... hismiley |
| WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:58 PM. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.