Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kanser Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kanser-serbest-kursu/)
-   -   Kansere Yol Açan Faktörler... (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kanser-serbest-kursu/6434-kansere-yol-acan-faktorler.html)

comte 30-04-2008 02:19 PM

Kansere Yol Açan Faktörler...
 


Çağın Hastalığı kansere yol açan faktörler.. Aklımzın bir köşesinde bulunmaya değer.Buyrun..



http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/1.jpg

Kanserden korunmak için kansere yol açan faktörlerden uzak durulması gerekiyor. Bunun için yediğiniz besinler büyük önem kazanıyor.



http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/2.jpg

Peki nelerden uzak durmalı neleri yapmalı? Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze Çan’ı dinliyoruz:



http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/3.jpg

Aşırı kırmızı et ve yağlı yiyecek tüketimi kalın bağırsak kanseri, aşırı tuz tüketimi mide kanserine neden oluyor



http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/4.jpg

Sigara ve alkolden uzak durmalı, güneş ışığının dik geldiği saatlerde özellikle küçük çocukları güneşten korunmalı



http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/5.jpg

İlk bir sene bebeklere verilen yemeklere tuz koyulmamalı. Bebeklere kesinlikle beyaz şeker verilmemeli



http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/6.jpg

Bunun yerine yiyeceklerine bir kaşık bal ya da pekmez katılmalı



http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/7.jpg

Çocuklar beyaz şeker yerine diğer şekerlere alıştırılmalı



http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/8.jpg

Salamura, turşu ve tuzlu yiyeceklerden uzak durulmalı



http://galeri.internethaber.com/imag...ery/1007/9.jpg

Sucuk, salam gibi işlenmiş et ürünlerinde kimyasal dolayısıyla kanserojen maddeler nedeniyle uzak durulmalı



http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/10.jpg

Yiyeceklerdeki katkı maddelerine dikkat edilmeli. Tatlandırıcılar, soslar, konservelerde katkı maddeleri bulunuyor. Aman dikkat



http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/11.jpg

Yiyecekler kömür ızgarasında pişirilmeli



http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/12.jpg

Yiyecekler tekrar tekrar kaynatılmamalı



http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/13.jpg

Yiyecekler yüksek ısı yerine düşük ısıda, besinin C ve E vitamini gibi antioksidan özelliğinin bozmadan pişirilmeli



http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/14.jpg

Vitaminler vitamin hapları yerine sebze ve meyvelerden alınmalı



http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/15.jpg

Çocuklar ve gençlerin haftada en az 5 gün 1’er saat, yetişkinlerin ise yarım saat düzenli egzersiz yapmalı



http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/16.jpg

Özellikle C, E ve A vitamini içeren meyve ve sebzeler bol tüketilmelidir



http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/17.jpg

İşlenmemiş tahılları, lifli yiyecekleri, zeytinyağı kullanılmalı



http://galeri.internethaber.com/imag...ry/1007/18.jpg

Tatlılardaki şekerler yerine meyvelerdeki şekeri, rafine şeker yerine ise bal ve pekmez tercih edilmeli



Sağlıcakla... hismiley






WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:58 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.