Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kanser Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kanser-serbest-kursu/)
-   -   kanserle mücadelede mor rengin gücü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kanser-serbest-kursu/2373-kanserle-mucadelede-mor-rengin-gucu.html)

shamanic 02-11-2007 11:29 AM

kanserle mücadelede mor rengin gücü
 
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:...n/wisteria.jpg

mor’un gücü –
bilim adamları mor’un kanser ile mücadele eden renk olduğunu söylüyor..

mor, kırmızı ve mavi meyve ve sebzelere renk veren bileşenler olan anthocyanin’ler kanser hücrelerinin
büyüme hızını önemli miktarda yavaşlatabiliyorlar.

ohio devlet üniversitesinde gıda bilimi yardımcı profesörü olan monica giusti “bu besinler bir çok bileşen içerir
ve bunların neler olduğunu ve hangilerinin sağlığa en çok faydası olduğunu henüz anlamaya başlıyoruz” dedi.

giusti ve çalışma arkadaşları bazı durumlarda, anthocyanin moleküllerinin yasısındaki hafif değişimlerin
bu bileşenleri daha güçlü anti – kanser ajanları haline getirdiğini buldular.
bulgular bilim adamlarını meyve ve sebzelerde tam olarak hangi özelliklerin onlara kansere karşı savaşma kapasitesini
verdiğini belirlemeye bir adım daha yaklaştırıyor.

laboratuar kaplarında geliştirilen insan kolon kanseri hücreleri üzerindeki çalışmalarında, araştırmacılar çeşitli ürünlerden alınan
anthocyanince zengin özlerin anti – kanser etkisini test ettiler.

bu anthocyaninleri bazı ekzotik meyvelerden ve üzüm, turp, mor tahıl, çilek, mor havuç gibi diğer bitkilerden elde ettiler.
bitkiler aşırı koyu renkleri nedeniyle seçildiler ve bundan dolayı yüksek anthocyanin içeriyorlardı.

araştırmacılar kolon kanseri hücreleri içeren kaplara farklı özler eklediler.
her bir bileşenin tam kimyasal yapısını tayin etmek için yüksek – performanslı sıvı kromatografi –
kütle spektrometri olarak adlandırılan analitik bir teknik kullandılar.

anthocyanin tedavisinden sonra kalan kanser hücrelerinin sayısını belirlemek için biyolojik testler yaptılar.
araştırmacılar kanser hücresi büyümesinin azaltmak için gerekli olan anthocyanin özü miktarının bitkiler arasında yüzde 50 değiştiğini buldular.
mor tahıldan (mısır) çıkarılan öz en güçlüsü idi, büyüme hızını yarıya düşürmek için en az kullanılan öz idi (14 mikrogram/mililitre).
çilek özü mor tahıl kadar güçlü idi. turp en az güçlü olandı.

giusti “laboratuar kaplarında ya da bedenin içinde olsun,
anthocyanince zengin tüm meyve ve sebzeler kolon kanseri hücrelerinin büyümesini yavaşlatabiliyor” dedi.
laboratuar çalışmalarına ilave olarak, o ve çalışma arkadaşları turp ve siyah havuçtan elde edilen
anthocyanin pigmentlerinin herhangi bir yerdeki kanser hücrelerinin büyümesini yüzde 50-80 yavaşlattığını buldu.
ancak mor tahıl (mısır) ve çilekten alınan pigmentler sadece kanser hücrelerinin büyümesini tamamen yavaşlatmadı,
ayrıca kanser hücrelerinin yüzde 20 sini öldürdü, sağlıklı hücrelerde çok az etkisi oldu.

giusti, bu bulguları tamamlamanın basit yolları olabileceğini söyledi.
“sentetik boyalar yerine doğal, anthocyanin –bazlı gıda renklendiricileri kullanmak mümkün”.
giusti, “doğada 600 den fazla farklı anthocyanin var” dedi.

“gı alanında anthocyaninlerin konsantrasyonunun tamamen kimyasal yapılarından etkilendiğini biliyorken,
bedenin bu farklı yapıları nasıl absorbladığını ve kullandığını henüz yeni anlamaya başlıyoruz”

tercume:saffet guler


http://tbn0.google.com/images?q=tbn:....com_-Mor_.jpghttp://tbn0.google.com/images?q=tbn:...4_DSCN6183.jpg


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:48 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.