Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri

Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri (http://www.hayatimdegisti.com/forum/index.php)
-   Kanser Serbest Kürsü (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kanser-serbest-kursu/)
-   -   BİR KİTAP YAZDI, KANSERİ YENDİ! (http://www.hayatimdegisti.com/forum/kanser-serbest-kursu/1997-bir-kitap-yazdi-kanseri-yendi.html)

hayatimdegisti 23-08-2007 01:17 AM

BİR KİTAP YAZDI, KANSERİ YENDİ!
 






BİR KİTAP YAZDI, KANSERİ YENDİ!



Özel bir şirkette muhasebe müdürü olarak çalışan Emine Şimşek Al, yakalandığı göğüs kanserini kitap yazarak yendi. Evli ve 3 çocuk annesi olan 39 yaşındaki Emine Şimşek Al, kitap okuma ve yazmayı sevmesinin, kanserle mücadelede kendisine yardımcı olduğunu söyledi. Yakalandığı göğüs kanserinden yazdığı 'Hayata Dair' isimli kitap sayesinde kurtulduğuna inanan Al, 'Bir yıl önce göğüs kanserine yakalandığımı öğrenince yıkıldım. Önceleri, kabul-

lenemedim. Ama, bunun yanlış olduğunu anlayınca, kendimi toparladım ve tedavide yüksek moralin çok önemli olduğuna inandım. Kimseyle paylaşamadığım sıkıntılarımı, günlük tutar gibi yazıyordum. Daha sonra, bu mücadeleyi kazanacağıma inanarak, benim durumumda olanlara yardımcı olmak için bu notları kitap haline getirdim' dedi.

Kadınların hayatın yoğunluğu içerisinde kendileriyle fazla ilgilenmediklerini söyleyen eski hasta-yeni yazar Al, sözlerine şöyle devam etti:

'Hayatın, yaşamın çok güzel olduğunu ve bu şansın, insanlara bir kez verildiğini unutmayalım. Yaşantımızı kötüleştiren her şeye karşı, büyük bir mücadele verelim. Verdiğimiz bu inançlı mücadelenin sonunda, yaşam bir armağan olarak tekrar bize geri dönecektir.'

Ümitsizlik yok

Yazdığı kitapta, yaşamın ta kendisini anlattığını söyleyen Al, tedavisi sırasında, kendisiyle dalga bile geçtiğini belirtti. Al, 'Hiçbir zaman, ümitsizliğe kapılmadım. Tedavilere giderken, devamlı bakımlı oldum. Saçlarım döküldüğünde bile, peruk takarak, makyaj yaptım. Radyoterapi sırasında, göğsümün üzerine çizgiler çizilirken, 'Galiba damgalanıyorum' diyerek kendimle eğlendiğim oldu' dedi.

Geliri kanserlilere

Emine Şimşek Al, kanserle mücadele ederken yazdığı Hayata Dair adlı kitabı, Beylikdüzü TÜYAP'taki Kitap Fuarı'nda sergilerken, satışından sağlanacak gelirin bir kısmını da tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Gülgenç Kemoterapi Bölümü'ne bağışlayacağını ifade etti.

Zafer ÜNDER / Akşam



pisimbat 11-12-2007 09:03 PM

Ynt: BİR KİTAP YAZDI, KANSERİ YENDİ!
 
ben yazamadan yeniyorum blookilerde yazıcam 44


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:29 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.